De zomervakantie is voor iedereen voorbij en ik had een blogdipje

De zomervakantie is voor iedereen voorbij en ik had een blogdipje

Hoi iedereen, het was even stil op mijn website, maar dat betekend niet dat ik heb stilgezeten. Ik had alleen een blog dipje en was totaal inspiratieloos. Ik keek even in mijn archieven en zag dat ik 2 jaar geleden ook al een soort writersblock had. Het is ook niet niks, 3 websites up to date houden en dan ook nog dingen schrijven die mijn lezers interessant vinden. Dus deze zomervakantie besloot ik om er maar aan toe te geven en niks te forceren.

Wat is een writersblock

Een writer’s block is een toestand waarin een schrijver, inclusief bloggers, tijdelijk geen inspiratie heeft of moeite heeft om woorden op papier te krijgen. Het kan erg frustrerend zijn en kan leiden tot vertragingen in het publiceren van nieuwe blogposts. Writer’s block kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

  1. Gebrek aan inspiratie: Soms heb je gewoon moeite om een onderwerp te bedenken waarover je wilt schrijven. Dit kan vooral gebeuren als je al veel hebt geschreven over je niche-onderwerp.
  2. Perfectionisme: Als je te veel nadenkt over de kwaliteit van je schrijven terwijl je aan het schrijven bent, kan dit leiden tot een writer’s block. Het is belangrijk om te onthouden dat de eerste versie van een blogpost niet perfect hoeft te zijn.
  3. Stress of druk: Als je onder druk staat om regelmatig nieuwe blogposts te publiceren, kan dit stress veroorzaken en je creativiteit belemmeren.
  4. Afleidingen: Externe factoren zoals geluiden, sociale media of andere verstoringen kunnen je concentratie onderbreken en het schrijfproces verstoren.
  5. Gebrek aan zelfvertrouwen: Soms kan een gebrek aan vertrouwen in je eigen schrijfvaardigheden leiden tot een writer’s block. Het is belangrijk om in jezelf te geloven en te accepteren dat schrijven een leerproces is.

In mijn geval was het een combinatie van omstandigheden. Gebrek aan inspiratie, want ik had het idee dat ik over alle onderwerpen al had geschreven. Normaal schrijf ik in de zomervakantie over de leukste dagjes weg, maar deze zomervakantie regende het vooral pijpenstelen. Ik heb wel 2 leuke blogs klaar staan want we gingen naar Duinenzathe en Landgoed Nienoord. Uiteraard hebben we nog meer leuke dingen gedaan, maar die schrijf ik zo even voor jullie op.

Tevens speelde stress een grote rol, want het was de eerste keer dat ik 6 weken zomervakantie moest combineren met werken.

Farah’s 5e verjaardag

We begonnen de zomervakantie met Farah haar 5e verjaardag. Madam wilde een L.O.L surprise feestje in het speelparadijs, dus dat regelde ik voor haar. We hadden een prachtige taart, heerlijk eten en Farah heeft genoten met al haar nichtjes, neefjes,vriendjes en vriendinnetjes. Het enige wat tegenviel was de L.O.L mascotte die ik had ingehuurd. Ik had gehoopt dat ze de kinderen een beetje zou uphypen om mee te dansen, maar ze was zelf was stijfjes. Na 2 liedjes hadden de kinderen het gezien en waren ze weer foetsie.

Een paar dagen naar Bruggen

We boekten een huisje in de natuur in Duitsland. Iedereen dacht dat we in België waren, maar niks was minder waar. Ik wilde graag naar Irrland en Toverland, maar helaas is dit vanwege het slechte weer niet gelukt. Misschien moeten we volgend jaar maar voor een herkansing gaan. We zijn wel lekker gaan shoppen in Roermond en Düsseldorf. In mijn highlights op instagram kun je een linkje vinden naar het huisje en zien wat we allemaal gedaan hebben.

Logeren

Farah ging voor het eerst logeren bij mijn zusje. In juni kregen we een babyneefje: Joris, en Farah is helemaal gek op hem. Voor mij was dit even wennen hoor, want ze was meteen 5 dagen weg en aan de andere kant van Nederland. Zelf miste ze me totaal niet. Als ik belde had ze geen tijd om te praten en was ze alweer druk bezig met andere dingen. Ook bleef ze wat vaker bij mijn moeder logeren toen ik moest werken. Ik heb 3 weken vakantie in de bouwvak gehad en toen deden we echt dingen samen.

Qtime met zijn 2en

Zoals ik net schreef had ik ook 3 weken vakantie. Als zzper ben ik dat eigenlijk niet gewend. Ik werk altijd, ook als ik ziek ben of op vakantie ben. Toch was dit echt even lekker. We gingen samen naar het strand en we gingen een nachtje met zijn tweeën naar de Veluwe, super gezellig.

En toen was na 3 keer knipperen met mijn ogen de zomervakantie alweer voorbij. Farah is alweer begonnen met groep 2 en ik… ik ben alweer ziek. Alle bacillen worden alweer meegenomen van school en ik met mijn slechte weerstand kan dat niet zo goed handlen.1 gedachte over “De zomervakantie is voor iedereen voorbij en ik had een blogdipje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *