Zomerse drankjes, perfect om gehydrateerd te blijven

Zomerse drankjes, perfect om gehydrateerd te blijven

We hebben ontzettend warme dagen achter de rug. Tijdens deze hitte is het dus ook ontzettend belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Er wordt niet voor niks aangeraden om 1,5 tot 2 liter te drinken per dag. Een artikel over heerlijke zomerse drankjes mocht dan ook niet uitblijven. Ik ben gek op smoothies , maar ook gek op andere zoete drankjes. Op Aukjeswereld, waar ik al geruime tijd gastblogger ben, schreef ik van de week nog hoe je lekkere Detoxwater kunt maken. Zeker een aanrader. Ook de vegan smoothies die ik tijdens de Ramadan maakte, dragen bij aan een goede hydratatie.

Water drink ik alleen als het echt ijskoud is en het liefst met een schijfje citroen.  Vaak drinken we echt veel te weinig. Ik betrap me zelf er soms ook op dat ik soms vergeet te drinken hoor. Vooral op dagen dat het niet zo warm is, want met de hitte krijg je meestal vanzelf wel dorst. De zomerse drankjes die ik voor jullie heb uitgekozen, zullen ook wel in de smaak vallen bij de kids. Echter zijn ze vanwege de suikers en prik niet allemaal even geschikt. De ene moeder gaat hier makkelijker mee om dan de ander. Voordat Farah een jaar werd, mocht ze van mij helemaal geen suiker. Nu wel, maar wel in mindere mate. Prik is absoluut nog uit den boze, dus dat krijgt ze nog niet.

Passievrucht limonade

Dit drankje is super simpel en zonder suiker. De limonade die ik heb gebruikt is van Tesiere, en deze is suikervrij. De muntblaadjes zorgen voor een lekkere frisse bite en de ijsblokjes maken het af. Passievruchten zijn het lekkerste als de schil helemaal verrimpeld is. Voorheen wist ik dat nooit en mieterde ik ze in de prullenbak omdat ik dacht dat ze niet meer goed waren. Oeps!

Passievrucht limonade, een heerlijk zomers drankje

Wat heb je nodig voor de passievrucht limonade?

 • water
 • een flinke scheut tropical limonade van Tesiere
 • 4 passievruchten
 • munt blaadjes
 • ijsblokjes

Hoe maak je de limonade?

Als eerste snijd je de passievruchten doormidden en verwijder je de pitjes en pulp.

Meng koud water met een flinke scheut limonade en doe dit in een leuke kan.

Vervolgens was je de munt en haal je de blaadjes van de steeltjes.

Voeg je munt en je passievruchtpitjes en pulp toe aan de limonade en roer het goed door met een pollepel.

Als laatste voeg je je ijsklontjes toe. Voila, nummer 1 van je zomerse drankjes is alweer af.

Frambozen mojito

Laatst kocht ik bij de Action, mojito ijsjes. Volgens mij kostten ze amper een euro en je dient ze zelf in te vriezen. Het zijn van die ijslolly’s (zonder stokje). Om heel eerlijk te zijn, vond ik de ijsjes niet zo lekker want ze waren heel erg zoet.  Omdat ik het zonde vond om ze weg te gooien, besloot ik ze maar in 1 van mijn zomerse drankjes te verwerken. Kun je de ijsjes niet vinden, geen probleem, dan voeg je gewoon wat extra Sprite toe. Je kan de ijsjes trouwens ook crushen in je blender voor een leuk effect. Mij was het te warm en ik brak ze gewoon in stukjes. Het toppunt van luiheid dus.

Frambozen mojito's, heerlijke zomerse drankjes

Wat heb je nodig voor de mojito?

 • 1/3 deel gingerale
 • Een handvol bevroren frambozen
 • 4 mojito ijslollies
 • Een handje vol munt blaadjes
 • Sprite

Hoe maak je de mojito

Als eerste breek je de ijslollies in stukjes of crush je ze in je blender.

Vervolgens was je de munt en voeg je de blaadjes toe.

Daarna voeg je de gingerale toe en vervolgens de frambozen. Ik heb gekozen voor bevroren frambozen, zodat ze niet zo snel papperig worden. Als laatste voeg je de Sprite toe, let op! De Sprite zorgt er voor dat je drankje gaat bruizen, giet dit dus niet te snel in je drankje.

Mango lassi

Mango lassi is echt 1 van mijn favoriete zomerse drankjes. Als ik uit eten ga naar een Indiaas of Pakistaans restaurant, bestel ik dit dan ook steevast. Echter vind ik de mango lassi niet overal lekker.  Laatst had mijn man, mango’s meegenomen van mijn moeder om dit heerlijke drankje te maken. Jummie.  Toen ik een foto plaatse in mijn insta stories, kreeg ik veel pb’s of ik het recept wilde delen. Ofcourse! De Indiase mango’s die je bij de toko kunt kopen zijn hier het lekkerste voor, maar heb je geen toko in de buurt? Dan voldoet die van de appie ook hoor. Let er wel op dat je mango’s goed rijp zijn.

Mango lassi, een heerlijk zomers drankje

Wat heb je nodig voor de lassi?

 • 2 grote rijpe mango’s.
 • 150 ml Griekse yoghurt
 • 1 theelepel limoensap
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Een mespuntje cardemon poeder.
 • Een mespuntje safraan
 • Ijsklontjes

Hoe maak je de lassi?

Als eerste schil je je je mango’s , ontpit je deze en snijd je de mango’s in kleine stukjes.

Vervolgens crush je de ijsblokjes in je blender, en voeg je de Griekse yoghurt toe.

Daarna voeg je je mango blokjes toe en de overige ingrediënten. Blend het goed, zodat alles 1 geheel wordt. Je kunt eventueel nog muntblaadjes toevoegen voor een extra smaak explosie, maar dit is niet perse nodig.

Nog meer zomerse drankjes

Het internet staat vol met zomerse drankjes. Ik deed dus ook inspiratie op bij mijn collega bloggers en heb hier ook super lekkere drankjes gevonden die ik ook graag met jullie deel.

Icetea

Iedereen die me kent, weet dat ik gek ben op icetea. Eerder lustte ik ze nooit met bubbles en vond ik die van de Aldi altijd het lekkerste. Tegenwoordig vind ik icetea met bubbles ook lekker, als er maar voldoende ijsblokjes en citroen schijfjes in zitten. Op de blog van fabulousfeeling, las ik hoe je zelf icetea kan maken. Super lekker, omdat in de icetea van de winkel natuurlijk mega veel suiker zit.

Zomerse icetea

Fruitwater van vers fruit

Fruitwater is eigenlijk super simpel te maken, gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Zelf maak ik regelmatig fruitwater met veel ijsblokjes. Vooral tijdens de Ramadan, stond er elke avond wel een kan vol op tafel. Op de blog van Geraraakt, kwam ik ontzettend lekkere combinaties tegen van fruitwater. Die moet je zeker uitproberen. Ze bevatten geen suiker en zijn daarom ook perfect voor mensen met diabetes, zoals ik.

Fruitwater, perfect voor een detox

Aardbeien milkshake

Ik ben gek op milkshake. Maar wist je dat een Medium milkshake van de Mac bijna 60 gram koolhydraten bevat. Dat is echt ontzettend veel voor iemand met diabetes en eigenlijk ook not done. Op de site van My happy kitchen, kwam ik een aardbei milkshake tegen die je makkelijk zelf kunt maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat nog niet heb gedaan, maar zeker deze zomer nog ga doen. Ik denk dat ik dan de poedersuiker weglaat en kies voor ijs die wat lager in koolhydraten ligt.

zelf milkshake maken

Marguritha van Marstyle maakte een freakshake. Ook ontzettend lekker en past goed bij de aardbeien milkshake.

Wat drink jij graag tijdens dit warme weer?13 gedachten over “Zomerse drankjes, perfect om gehydrateerd te blijven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *