Welke zomerkleding neem jij mee op vakantie? 7 Tips voor effectief inpakken

Welke zomerkleding neem jij mee op vakantie? 7 Tips voor effectief inpakken

Wanneer je op zomervakantie gaat, is het inpakken van je koffer vaak een van de grootste uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat je alles wat je nodig hebt bij je hebt, zonder dat je koffer te zwaar of te vol wordt? In deze blog heb ik voor je handige tips verzameld voor het effectief inpakken van je zomerkleding, zodat je optimaal van je vakantie kunt genieten zonder je zorgen te maken over je bagage. Is de zomervakantie nog te ver weg voor je en ga je in de meivakantie al naar een lekker zonnig oord? Dan is deze blog natuurlijk ook super handig.

1. Maak een inpaklijst

Een goede inpaklijst is de sleutel tot effectief inpakken. Begin met het noteren van alles wat je nodig hebt voor je vakantie, inclusief kleding, schoenen, toiletartikelen en accessoires. Door een lijst te maken, zorg je ervoor dat je niets vergeet en kun je beter plannen hoeveel je moet meenemen. Zelf vind ik het ook altijd super fijn om dingen af te kunnen vinken. Op de inpaklijst schrijf je niet alleen je kledingstukken, maar ook de medicijnen niet je niet mag vergeten en andere accessoires die jij nodig hebt op je vakantie. Zelf maak ik altijd een lijstje voor Jer, voor Farah en voor mezelf. Ik vind het op deze manier een stuk makkelijker inpakken.

2. Kies veelzijdige kledingstukken

Wanneer je zomerkleding inpakt, is het handig om te kiezen voor kledingstukken die op verschillende manieren gedragen kunnen worden. Denk aan een lichte blouse die je zowel overdag als ’s avonds kunt dragen, of een zwembroek die ook als korte broek kan dienen. Weet je niet goed wat voor weer het wordt? Dan is het handig dat je laagjes mee neemt. Voor Farah neem ik bijvoorbeeld vooral jurkjes mee met een vestje en maillot. Bij warm weer draagt ze dan alleen het jurkje, is het wat frisser dan kan er een vestje overheen en een maillotje onderaan. Ideaal als het mij vraagt.

3. Rol je kleding op

Een van de beste manieren om ruimte te besparen in je koffer is door je kleding op te rollen in plaats van het op te vouwen. Dit voorkomt niet alleen kreukels, maar maakt het ook makkelijker om je kleding efficiënt in te pakken. Je kan je kleding ook per dag oprollen. Dus bijvoorbeeld, een jurkje, maillot, vestje, onderbroekje en hemdje bij elkaar. Doe er eventueel een elastiekje omheen en je hebt alles lekker bij elkaar. Scheelt ook weer stress om kleding bij elkaar te zoeken als je op je bestemming bent.

4. Denk aan badkleding

Als je van plan bent om te zwemmen of naar het strand te gaan, vergeet dan niet om zwembroeken en badpakken mee te nemen. Voor de kleintjes kun je natuurlijk altijd kijken naar een zwembroek voor je kind, waarbij je diverse stijlen en kleuren kunt vinden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar nog een beetje aan moet wennen aan jongenskleding, maar met een zoon onderweg kun je beter maar goed voorbereid zijn.

5. Neem een extra zwembroek of badpak mee

Als je met kinderen op vakantie gaat, is het altijd handig om een extra badpak of zwembroek mee te nemen. Kinderen zijn vaak veel in het water, en het kan zijn dat ze hun zwembroek tussendoor willen wisselen of dat het nodig is om deze te drogen. Ook handig als ze in de ochtend al hebben gezwommen en je later op de dag nog ergens naar toe gaat waar er ook een mogelijkheid tot zwemmen is, denk hierbij aan het strand of een waterpark. Overweeg bijvoorbeeld groene zwembroeken voor jongens, die zowel modieus als praktisch zijn.

6. Accessoires en schoenen

Denk ook aan de accessoires en schoenen die je mee wilt nemen. Zonnebrillen, hoeden en sandalen zijn essentieel voor een zomervakantie. Probeer te kiezen voor lichte en veelzijdige opties die niet te veel ruimte innemen in je koffer. Ook nemen we voor iedereen in het gezin een paar slippers mee. Niet alleen voor op het strand of bij het zwembad, maar ook handig om te gaan douchen bijvoorbeeld.

7. Vergeet niet de zonbescherming

Naast zomerkleding is het ook belangrijk om zonbescherming mee te nemen, zoals zonnebrandcrème, aftersun en een hoed of pet om je hoofd te beschermen tegen de zon. Dit zorgt ervoor dat je veilig kunt genieten van je zomervakantie zonder je zorgen te maken over zonnebrand. Nou heb ik dit altijd mee hoor, want Farah heeft Vitiligo en mag dus absoluut niet onbeschermd de zon in. Voor mezelf neem ik graag een zonnebrandcreme mee waar je wat sneller bruin van wordt, zodat ik toch met een zomers kleurtje weer naar huis kom.

Met deze tips kun je effectief je zomerkleding inpakken en optimaal genieten van je vakantie. Denk aan veelzijdige kleding, rol je kleding op om ruimte te besparen, en vergeet de belangrijke accessoires zoals badkleding voor je kind niet.

Wat mag bij jou niet ontbreken als je op vakantie gaat en hoeveel kleding neem je mee op vakantie??Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *