Zelf je haar verven? Maak deze fouten niet!

Zelf je haar verven? Maak deze fouten niet!

Er zijn behoorlijk wat vrouwen die zelf hun haar verven. Je hoeft er dan niet voor naar de kapper, waardoor je geld bespaart. Wil je zelf ook een poging wagen? Zorg dan dat je weet waar je aan begint, want je kunt een aantal fouten maken als je zelf je haar gaat verven. Om je hiervoor te behoeden, hebben wij hier een aantal veelgemaakte fouten op een rijtje gezet.

Afgaan op de plaatjes

Voordat je aan de slag kunt, moet je eerst bepalen in welke kleur jij je haar wilt verven. Je kunt dicht bij je huidige haarkleur blijven, maar ook voor totaal iets anders kiezen. Om een keuze te maken, kijk je waarschijnlijk vooral naar de afbeeldingen op de verpakking van de haarverf. Dit is logisch, maar ga hier nooit volledig op af. Doordat iedereen ander haar heeft, is de haarkleur nooit helemaal hetzelfde als op de verpakking.

Niet genoeg verf gebruiken

Het is belangrijk dat je voldoende haarverf gebruikt als je zelf je haar gaat verven. Dit lijkt een open deur, maar helaas wordt er geregeld te weinig verf aangebracht op de haren. Het gevolg hiervan is dat je nooit het gewenste resultaat krijgt. Heb je lang haar? Koop dan liever twee tubes haarverf in plaats van één. Je hebt dan waarschijnlijk voldoende om de verf royaal aan te brengen en dat komt het eindresultaat ten goede.

De gebruiksaanwijzing niet doorlezen

In een doosje haarverf zit altijd een gebruiksaanwijzing. Helaas neemt lang niet iedere vrouw de moeite om deze door te lezen. Verstandig is dit alleen niet, want dan kleur jij je haar misschien op de verkeerde manier. Bovendien kan de uiteindelijk kleur anders worden dan je verwacht had. Reden genoeg om de gebruiksaanwijzing door te lezen voordat jij je haar verft.  

Geen handschoenen dragen

Kappers dragen altijd handschoenen als ze haarverf aanbrengen bij hun klanten. Dit doen ze niet zonder reden, want deze verf kan behoorlijk agressief zijn. Komt je huid in aanraking met de verf? Dan kan deze gaan irriteren. Zorg er daarom voor dat je handschoenen in huis hebt voordat jij je haar verft. Heb je ze nog niet? Koop ze dan alsnog voordat je begint met verven.

Je hele haar verven

Als je last hebt van uitgroei, ben je waarschijnlijk geneigd om je hele haar te verven. Hier valt wat voor te zeggen, maar vaak is het voldoende om alleen de uitgroei bij te werken. Dit is bovendien beter voor je haar, want je verft niet alles. Vaak is het na twee of drie keer bijwerken pas nodig om je hele haar opnieuw te verven. Föhnen na het vervenHeb je zelf je haar geverfd? Dan wil je uiteraard dat de nieuwe kleur zo lang mogelijk behouden blijft. Daarom is het niet verstandig om er direct de volgende dag een föhn met diffuser op te zetten. De warme lucht die uit dit apparaat komt, zorgt er namelijk voor dat de haarschubben open gaan staan. Het gevolg hiervan is dat je haar sneller dof wordt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *