Zelf een No Bake Ferrero Rocher taart maken

Zelf een No Bake Ferrero Rocher taart maken

Tijdens mijn zwangerschap van Farah was ik niet zo gek op taart, of beter gezegd… Ik kreeg braakneigingen als ik de taart alleen maar zag. Deze gekke gewoonte verdween als sneeuw voor de zon toen ik bevallen was, voor een taart a holic als ik toch stiekem wel fijn. Eerder schreef ik al dat ik geen oven heb en zelf taart bakken dan best lastig gaat. Daarom zijn no bake taarten ideaal! Na mijn No Bake Rafaello taart en mijn No Bake mango passievrucht cheesecake is het daarom tijd voor een No Bake Ferrero Rocher taart.

Gemak boven alles

Soms heb je geen zin om uren in de keuken te staan om iets lekkers te maken. Daarom heb ik bij deze No Bake Ferrero Rocher taart gekozen voor “the easy way”. Ik heb net als bij de Rafaello taart gekozen voor kant en klare taartbodems. Deze zijn vaak wel ietsje droger, dus mocht je dit niet lekker vinden dan kun je deze altijd vervangen door Cake. Ook heb ik voor de garnering nougatine nootjes gebruikt die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Heb je iets meer tijd, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om hazelnoten fijn te hakken.  De taart plateau waar mijn No Bake Ferrero Rochertaart op staat is overigens van de Hema en zat in het kerstpakket van mijn zwager.

Ferrero rocher taart

Wat heb je nodig voor je Ferrero rocher taart?

  • 2 kant en klare taartbodems
  • Chocolade pasta ( de duo versie is het lekkerste)
  • 250 gram mascarpone
  • 400 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes vanille suiker
  • Nougatine nootjes ( of fijngehakte hazelnoten)
  • 4 eetlepels Cacao
  • Ferrero Rocher

Hoe maak je de No Bake Ferrero Rochertaart?

Als eerste smeer je de beide taartbodems in met een dikke laag chocoladepasta. Ik heb voor Duo Penotti gekozen omdat ik het witte in deze chocoladepasta altijd zo lekker vind. De normale chocoladepasta vind ik op 1 of andere manier iets machtiger.

No bake taart

Klop vervolgens de mascarpone samen met de slagroom en vanillesuiker op terwijl je de mixer op de hoogste stand hebt. Zorg er voor dat je een luchtige en romige massa krijgt.

Verdeel je mascarpone slagroom mengsel in 2 delen. 1/3 deel gebruik je voor de topping en het afsmeren, 2/3 deel is voor de vulling.

Doe 1 taartbodem die je ingesmeerd hebt met chocolade pasta in een springvorm.

Doe een dikke laag van je mengsel op je taartbodem.

Strooi een laagje van je nougatine nootjes over je vulling voor een lekker crispy effect. Je hebt ongeveer 3 grote eetlepels hiervoor nodig.

No bake taart

Vervolgens doe je de 2e taartbodem (welke je ook hebt ingesmeerd met de choladepasta) omgekeerd op je mascarpone mengsel. Druk het een klein beetje aan.

Gooi de cacao door het mascarpone/slagroom mengsel die nog over is en mix het op een lichte stand nog even door totdat het een egale kleur heeft. Je kunt eventueel wat meer cacao toevoegen als je je topping donkerder wilt. Normaliter houd ik niet echt van chocoladetaart en ik wist dan ook niet goed hoe in de chocolade topping zou vinden. Daarom ben ik een beetje zuinig geweest met de cacao.

Laat je No Bake Ferrero Rocher taart ongeveer een uurtje opstijven in de koelkast.

Na een uur haal je de taart uit de koelkast en verwijder je de springvorm.  Smeer je taart rondom af met je cacao/mascarpone mengsel.

Vervolgens decoreer je de rand om je taart heen met je nougatine nootjes.

Verwijder intussen de papiertjes van je Ferrero Rocher’s, maar bewaar er ongeveer 3 met de papiertjes er om heen.

Ferrero Rocher

Decoreer je taart met je Ferrero Rocher’s. Dit doe je vanuit de hoeken te werken. Plaats een Ferrero Rocher in elke hoek en vul vanuit daar de gaatjes op. Ik heb 3 Ferrero Rocher’s bewaard voor in het midden. Uiteraard kun je je taart decoreren zoals je dat zelf wilt. Je kunt ook eventueel wat chocoladesaus gebruiken.

Voila, klaar is kees! Je No Bake Ferrero Rocher taart is alweer klaar. Simpel toch?

Zoals je ziet is mijn taart niet helemaal strak en recht, maar goed dat ben ik zelf ook niet. De smaak werd er in ieder geval niet minder lekker door.

Wat is jou favoriete No Bake taart?12 gedachten over “Zelf een No Bake Ferrero Rocher taart maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *