Het perfecte wipstoeltje kiezen: Waar moet je op letten?

Het perfecte wipstoeltje kiezen: Waar moet je op letten?

Een wipstoeltje is een fantastische aankoop voor ouders. Het biedt een veilige plek voor je baby om te spelen en te ontspannen, terwijl jij je handen even vrij hebt. Er zijn echter zoveel verschillende opties op de markt dat het moeilijk kan zijn om de beste keuze te maken. In deze blogpost wil ik graag een belangrijke punten delen waar je op moet letten bij het kopen van een wipstoeltje, zodat je de juiste beslissing kunt nemen voor jouw kleintje. Het welzijn van je belangrijkste bezit staat namelijk voorop.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop bij het kopen van babyproducten. Controleer of het wipstoeltje voldoet aan de veiligheidsnormen en certificeringen. Kijk of het stoeltje stevig is en een goede basis heeft om kantelen te voorkomen. Het is ook belangrijk dat het wipstoeltje is uitgerust met een veiligheidsharnas om je baby op zijn plaats te houden.

Comfort

Het comfort van je baby is essentieel. Controleer of het wipstoeltje is voorzien van een gewatteerde zitting die voldoende ondersteuning biedt. Verstelbare ligposities zijn ook een pluspunt, omdat ze je baby in staat stellen om te spelen, dutten of gewoon te ontspannen. Probeer het stoeltje indien mogelijk uit in de winkel om te zien of het comfortabel genoeg is voor je kleintje. Let er tevens op of een wipstoeltje ergonomisch is of niet. Later in de blog kun je mijn persoonlijke ervaring lezen over de 3-in-1 bouncer van Ergobaby.

Wat is een fijne wipstoel

Functionaliteit

Sommige wipstoeltjes hebben extra functies die het gebruik ervan nog handiger maken. Denk aan afneembare speelbogen, speeltjes, trillingen of muziekopties. Bedenk welke functies voor jou en je baby belangrijk zijn. Houd er echter rekening mee dat meer functies ook kunnen betekenen dat het wipstoeltje duurder is. Bepaal wat voor jou de juiste balans is tussen functionaliteit en prijs.

Onderhoudsgemak

Met een baby in huis is gemakkelijk onderhoud een zegen. Controleer of de bekleding van het wipstoeltje gemakkelijk kan worden verwijderd en gewassen. Vlekbestendige stoffen zijn ook een pluspunt, omdat ze onvermijdelijke knoeipartijen helpen verminderen. Lees de instructies van het stoeltje zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat je weet hoe je het op de juiste manier kunt reinigen.

Ergobaby

Zelf ben ik helemaal fan van Ergobaby. Degenen die mij volgen weten dat ik de buggy super veel heb gebruikt, vooral als ik op reis was. Zelf ontdekte ik Ergobaby in mijn zoektocht naar de perfecte draagzak. Mijn bekken stonden scheef na een pittige bevalling en de draagzak die ik toen gebruikte (niet ergonomisch) voldeed niet. Ik kreeg alleen maar meer pijn en vond Farah dragen absoluut niet fijn. Ik kocht mijn draagzak van Ergobaby tweedehands op marktplaats en er gingen een wereld voor mij open. Omdat Ergo baby 20 jaar bestond, organiseerden ze een feestje in Amsterdam en ik mocht daar samen met Farah bij zijn. Super gezellig en allerlei lekkere hapjes. Tijdens deze middag werd de nieuwe Evolve collectie gepresenteerd en maakte ik kennis met de 3-in-1 bouncer en de eetstoel. Onlangs beviel mijn zusje van een klein geweldig neefje en maakte ik haar blij met de wipstoel. Daarom deel ik graag met jullie mijn ervaring.

Ergobaby evolve ervaringen

Mijn ervaring met het wipstoeltje van Ergobaby

Zoals ik in de alinea hierboven al schreef, maakte ik mijn zusje blij met de 3-in 1 bouncer van Ergobaby, maar wat maakt deze stoel nou zo geweldig en waarom ben ik fan?

Een wipstoeltje met drie-in-één veelzijdigheid:

De Ergobaby Evolve Bouncer is ontworpen met het oog op veelzijdigheid. Het kan worden gebruikt als een standaard wipstoeltje, een schommelstoeltje en zelfs als een zitje voor je kleintje. Met een eenvoudige aanpassing kun je de positie van de bouncer aanpassen aan de behoeften en ontwikkelingsfases van je baby. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van de bouncer, zelfs als je baby groeit. Dit is dus 1 van de weinige wipstoeltjes die ik ken, die meegroeit met je baby en ook echt al vanaf newborn te gebruiken is. De insert voor pasgeborenen, is ontwikkeld in samenwerking met een pediatrisch orthopedist

Een ergonomisch wipstoeltje

Ergonomie is een belangrijk aspect bij het kiezen van babyproducten, en de Ergobaby Evolve Bouncer stelt niet teleur. Het stoeltje heeft een ergonomische vormgeving die de natuurlijke positie van de baby ondersteunt. Het biedt goede ondersteuning voor de rug, nek en heupen van je kleintje, wat vooral belangrijk is tijdens de groei en ontwikkeling. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige zitervaring voor je baby.

Comfortabele stoffering

De Ergobaby Evolve Bouncer is voorzien van zachte en comfortabele stoffering. Het zitje is gewatteerd en biedt een zachte en knusse omgeving voor je baby om te rusten en te spelen. De stoffering is ook gemakkelijk te verwijderen en te wassen, waardoor het onderhoud een fluitje van een cent is. Je kan de bouncer in verschillende kleuren kopen. Ik ging voor de lichtgrijze, maar hij is er ook in het donkergrijs, beige, roze en donkerblauw. Genoeg keuze dus.

Wipstoel baby tot 15 kg

Veiligheid voorop

Net als alle Ergobaby-producten staat veiligheid centraal bij de Evolve Bouncer. Het stoeltje heeft een stevige constructie en een stabiele basis die kantelen voorkomt. Daarnaast is het uitgerust met een veiligheidsgordel om ervoor te zorgen dat je baby veilig op zijn plaats blijft. Je kunt met een gerust hart je kleintje in de bouncer laten spelen, wetende dat hij of zij goed beschermd is. Ook zit er een soort kinderslot op, voor broertjes en zusjes. Zodat ze je baby in hun enthousiasme niet helemaal door elkaar “wippen”.

Eenvoudig op te bergen en te vervoeren

De wipstoel is ook ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het stoeltje is licht van gewicht en inklapbaar, waardoor het gemakkelijk op te bergen is wanneer je het niet gebruikt. Dit maakt het ook handig om mee te nemen op reis of naar het huis van een familielid of vriend. Je kunt de bouncer eenvoudig in de auto meenemen en altijd een comfortabele plek voor je baby creëren, waar je ook bent. Hij kan in principe helemaal plat.

Conclusie

Ik was al fan van Ergobaby vanwege de geweldige draagzakken, maar ik moet bekennen dat ik een nog grotere fan ben geworden. Ik niet alleen, maar ook mijn zusje en mijn lieve neefje Joris kunnen niet meer zonder. Wat mij betreft is dit ook het perfecte babyshower cadeau, waar je elke aanstaande mama, blij mee kunt maken.

Heb jij een wipstoeltje gehad voor de kids?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *