Winterwonderland, de 10 leukste activiteiten in Nederland

Winterwonderland, de 10 leukste activiteiten in Nederland

Het is inmiddels al een tijdje weer winter in Nederland. Het wordt een stukje kouder en we trekken onze winterjas weer aan. Maar wat doe je dan op je vrije dagen, even lekker een stukje fietsen is met dit weer immers een stuk minder interessant. Maar juist in de winter is er ook veel moois te zien in Nederland. Van schaatsbanen tot het bos en van kerstmarkten tot musea. Er is van alles te beleven. Maar wat zijn nu de leukste dingen om te doen gedurende winterwonderland in Nederland? Dat gaan wij je vertellen. Wij zetten namelijk de 10 leukste dingen die je kunt doen in Nederland, winter wonderland, voor je op een rijtje.

Bezoek een kerstmarkt in de buurt

Rondom de kerst vind je in Nederland door heel het land heen heel veel verschillende kerstmarkten. Wat is er dan ook leuker om tijdens de kerstvakantie te doen dan een kerstmarkt op te zoeken. En je hebt geluk, want in steeds meer steden en plekken in Nederland vindt je deze winter kerstmarkten. Voor het echte winterwonderland, knusse gevoel is er geen beter plek om te zijn. Met een warme kop chocolademelk of iets anders lekkers is het heerlijk vertoeven. Wil je echt iets speciaals deze winter? Bezoek dan eens een grote kerstmarkt in Valkenburg of andere stad in Nederland.

De schaatsen weer aantrekken

Er is weinig Nederlanders dan schaatsen in de winter. Ondanks dat het steeds minder op natuurijs kan zijn er wel legio andere opties waar je heerlijk kunt schaatsen deze winter. Zo vind je in bijna elke stad wel een mooie (overdekte) schaatsbaan waar je heerlijk kunt schaatsen. Of je het nu al jaren doet, of dat het je eerste keer is, een middagje schaatsen is altijd een succes. Houdt je minder van schaatsen, dan kun je natuurlijk ook nog altijd naast de baan plaatsnemen, en gewoon een warme kop chocolademelk nemen. Zo kom jij de middag wel door.


Geniet van een mooi concert in het concertgebouw

Nederland is rijk aan concertgebouwen. Vooral nu het wat kouder wordt is het fijn om lekker binnen te zitten en te genieten van een mooi concert of optreden. De vele concertgebouwen in Nederland bieden vooral in de winter ook nog eens mooie concerten en voorstellingen aan waarvan je heerlijk kunt genieten met dit weer. Houdt je dus niet zo van de kou, dan is dit zeker een goede optie. Zoek zeker ook eens goed rond voor een leuke aanbieding, want online vind je zeker nog een kaartje tegen een gunstige prijs. Kijk dan ook gelijk even welk concertgebouw je bezoekt, want in sommige steden vindt je zeker concertgebouwen, die op zichzelf al de moeite waard zijn.

Bezoek één van de hanzesteden in Nederland

In Nederland kennen we vele hanzesteden, negen om precies te zijn. Dit zijn steden dit lid waren van het hanzeverbond en waar al heel lang handel wordt gedreven. Deze steden zijn daardoor echte handelssteden, en dat zie je terug. De meeste van deze steden hebben hun oude karakter behouden en zijn daardoor prachtig om te bewonderen in winterwonderland. Vooral deventer is tijdens het dickens festival een waar winterwonderland, wat je zeker eens bezocht moet hebben. De meeste steden liggen dicht bij elkaar, dus mocht je er zin in hebben dan kun je er meerdere op één dag bezoeken.

Een bezoek aan Nederland in het klein

Mocht je nog nooit in madurodam zijn geweest dan heb je deze winter dé kans. Tijdens de winterdagen wordt madurodam namelijk omgetoverd tot een waar winterwonderland. Met maarliefst 10.000 lichtjes, waardoor het prachtig is om te bezoeken. Tevens plaatsen ze schaatsers op de grachten. In de winter is madurodam dan ook net wat mooier als normaal. Tevens hebben ze leuke extraatjes bedacht en kun je heerlijke warme chocomel vinden. Vooral met kinderen is dit een super leuk dagje uit. Grijp dus vooral deze winter je kans om madurodam te bezoeken mocht je er nog niet geweest zijn.

Bezoek een van de vele musea in Nederland

Nederland is rijk aan musea. In elke stad of plaats vindt je er wel een. Tijdens de winterdagen zijn de meeste van deze musea ook nog eens prachtig versiert, extra reden dus om eens een van die musea in Nederland op te zoeken. Ongeacht wat je ook leuk vindt, voor iedereen is er wel een museum te vinden wat je leuk vindt. Van oorlogsmuseums tot kunstmuseums en van techniekmuseums tot musea over chocola. Voor elke interesse is wel een museum te vinden. Tevens bieden veel musea in de winter ook extra korting aan voor kinderen. Ideaal dus om met je kind eens een leuk museum te bezoeken.

Geniet van een mooi licht festijn

Op steeds meer plekken in Nederland worden er tijdens deze periode licht festijnen georganiseerd. Dit zijn festijnen waarbij mooie plekken groot verlicht worden of waarbij er kunststukken in de buitenlucht getoont worden die helemaal verlicht zijn. Veel van deze licht festijnen zijn gratis te bezoeken en je kunt er s avonds leuk doorheen lopen. Ook leuk met kinderen dus. Ook kun je in Amsterdam zelfs over de grachten varen, terwijl je verwend wordt door de schoonheid van de verlichte grachten en kunstwerken, adembenemend mooi. Kies dus een leuk licht festijn uit en neem zeker een kijkje deze winter.

Duik eens heerlijk het bos in

Nederland is rijk aan bossen. Toch worden sommige bossen maar weinig bezocht tijdens de winter. Veel mensen denken dat je dit beter tijdens de andere jaargetijden kunt doen. Maar niks is minder waar. In de winter veranderen de bossen juist ontzettend. Dit maakt de bossen super mooi, vooral als er sneeuw gevallen is. Maar ook als dit niet het geval is zijn de bossen in Nederland een waar winterwonderland. Tevens is het ook nog eens heel gezond om een ommetje te maken in een bos, gedurende de koude maanden.

Een bezoek aan de winter efteling

De efteling is natuurlijk al een magische plek op zichzelf. Maar in de winter verandert de efteling in de winter efteling, en dit maakt het nog magischer. Het hele park is verlicht met duizenden lichten en overal vind je vreugdevuren en besneeuwde bomen. Uiteraard kun je ook nog gewoon de attracties in. Ben je dus een groot efteling fan, of er juist nog nooit geweest? Grijp dan deze winter je kans, en bezoek zeker eens de winter efteling.

Heb jij nog tips voor winterwonderland activiteiten?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *