Wildlands Zoo Emmen, een dagje in de wildernis

Wildlands Zoo Emmen, een dagje in de wildernis

Als kindzijnde kwamen wij altijd al bij Wildlands Zoo in Emmen, toen heette het overigens nog Dierenpark Emmen. Mijn vader wilde al enige tijd met zijn kleindochter naar de dierentuin, en wat ben ik blij dat we er nog zijn geweest voordat de Corona uitbrak. Want helaas is mijn vader inmiddels overleden en hebben we alleen nog maar de herinneringen samen. Ons bezoekje aan de Wildlands Zoo in Emmen is ook 1 van deze herinneringen die we nog samen hebben mee mogen maken.

Een dagje in de wildernis, maar dan dichtbij!

Wil jij ook een dagje uit doorbrengen in de wildernis maar wil je er geen uren voor reizen? Dan is Wildlands zoo in Emmen voor jou “the place to be”. Heerlijk een dagje weg met je hele gezien of met een stel vrienden en genieten van de dieren die wij hier hebben. Jij waant je echt even in de wildernis. Daar waar de dieren normaal wonen. Bij Wildlands zoo Emmen hebben zij geprobeerd hun natuurlijke habitat zo goed mogelijk te benaderen.  Je ziet dus niet allemaal kleine hokjes maar de dieren hebben een grotere woon oppervlakte. Ik las op internet een keer in een recensie dat er te weinig dieren zouden zijn, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het juist fijn vind. Minder dieren op een grotere oppervlakte.

In 1 dag de wereld rond in Wildlands Zoo Emmen

In Wildlands zoo kun je lopend of per boot de olifantenfamilie bezoeken. Je kunt giraffen en neushoorns spotten per trucksafari wanneer je over de Savanne reist. Ga op bezoek bij het nieuwe Raccoon Creek of doe een expeditie over de noordpool waar je oog in oog komt te staan met ijsberen en pinguïns. Kortom in Wildlands zoo Emmen beleef jij de reis van je leven.

Animazia

Het gigantische park is onderverdeelt in vier werelden die jij kunt bezoeken. Als eerste hebben zij Animazia. Deze wereld hebben zij weer onderverdeelt in drie delen te weten Rimbula River, Serenga Safari en Arctic 1.  Een wereld voor jonge avonturiers met een speelparadijs waar je onbeperkt plezier kunt beleven. Lekker klimmen en klauteren over de touwbruggen. Je laten verrassen door het piratenschip en de Maya tempel. Genieten van de glijbanen en even chillen in de boomhutten. Hier hebben zij ook hun mooie tropische vissen gehuisvest, hun gigantische zeeschildpadden en molratten.

Dierentuin emmen

Nortica

De tweede wereld is Nortica. Zoals de naam het al een beetje doet vermoeden is dit een ijskoude wereld waar je de pinguïns kunt bezoeken en de ijsberen die hier leven op de ijsberenbaai. Je maakt een reis met de Arctic 1. In deze attractie beleef je in 4D hoe je langs de ijsbergen scheert en neem je een duik in de ijskoude oceaan. Even verderop ontmoet je in het Norticatheater de zeeleeuwen. Echt een belevenis voor jong en oud!

Jungola

Jungola. De derde wereld die je kunt vinden in Wildlands zoo Emmen tijdens je gezellige dagje uit. Deze is onderverdeelt in Rimbula River, Birdy Bush en de Jungle Arena. De Birdy Bush heeft een wereld aan exotische vogels, die jij zelfs ook nog mag voeren. Heb jij bijvoorbeeld de Lori van de blauwe bergen al eens mogen bewonderen of de Kroonduif en Rijstvogel? Je maakt hier ook een mooie, leuke en gezellige route door de vlindertempel waar je honderden soorten exotische vlinders ziet. Je vaart de Rimbula river af in deze gigantisch grote jungle. De olifanten kudde laat zich zien en met een beetje geluk nemen ze vlak naast jouw boot een bad.

Je vaart langs de eilanden waar je de slingerapen en gibbons kunt bewonderen. Ook zijn zij de ringstaartmaki’s en de tientallen tropische vogels niet vergeten die je hier kunt bewonderen. Vogelkenner Jim vertelt in het Jungletheater spannende verhalen en laat je dieren uit de jungle zien. De koningspython mag hierin natuurlijk niet ontbreken. Je komt hier dus echt ogen en oren te kort.

Serenga

De vierde en tevens laatste wereld hebben zij Serenga genoemd. In deze zinderende ontdekkingsreis rijd je met een truck over de Savanne om een Serenga Safari te mogen beleven waar je niet alleen de statige giraffen ontmoet, maar ook de zebra’s struisvogels, gnoes en neushoorns van dichtbij te zien zijn. Op de Leeuwenberg liggen de leeuwen al te wachten en de prairiedogs wachten je op, op de Prairiedogsvlakte. Nijlpaarden zijn onder water net ware ballerina’s. Wist je dat? In Wildlands zoo Emmen kan je het zien!

Voor de echte waaghalzen hebben zij zelfs een achtbaan. Durf jij het aan om in een mijnkarretje je naar een hoogte van 20 meter te laten brengen waarna jij met een duizelingwekkende snelheid weer naar beneden raast? Dan moet je zeker de Tweestryd bezoeken! Bij de ingang van de Bavianenarena staan twee enorme stenen mantelbavianen jou al op te wachten. Zij bekijken jou vanaf de tribunes. In deze wereld ben jij de attractie. Er wordt hier dagelijks en bavianenpresentatie gegeven.

Wildlands zoo emmen

Een zakelijk evenement organiseren

Wil jij in Wildlands zoo Emmen een zakelijk evenement organiseren dan kan dit vanzelfsprekend ook. In drie van hun werelden hebben zij namelijk een horecalocatie welke geschikt is en waar zij theaters en vergaderruimtes hebben. Het state-of-the-art ATLAS theater is bijvoorbeeld een grote schouwburgzaal en een vlakke vloeren zaal. Hierin hebben zij 7 grote vergaderzalen. Samen met de moderne faciliteiten waarover zij beschikken brengen zij elk evenement tot een groot succes.

Met een groep naar Wildlands Zoo Emmen toe

Natuurlijk zijn groepen in Wildlands zoo Emmen ook welkom voor een heerlijk dagje uit. Wil jij met jouw klas komen, of wil jij je trouwen in de jungle van Wildlands zoo. Dan kan dit! Zie jij het al voor je om midden in de jungle te trouwen? Je bruidstaart aan te snijden terwijl je uitkijkt op de Savanne en later te dansen in de jungle? Neem dan zeker met hun contact op! Zij zijn een officiële trouwlocatie in de gemeente Emmen en in 2020 zelfs verkozen tot Toptrouwlocatie! Dat zegt toch al genoeg? Zij hebben zelfs een persoonlijke gastvouw of gastheer die de hele dag tot jullie beschikking staat. Je wordt in Wildlands zoo Emmen tijdens de belangrijkste dag in je leven behandelt als echt VIP want je krijgt zelfs je eigen kleedkamer. Is dat niet bijzonder?

Dierentuin emmen

Wildlands abonnement

Wij hadden al een abonnement toen het nog Dierenpark Emmen was. Het voordeel van een abonnement is, dat je zo vaak kunt gaan als je wilt. Heb je ergens een uurtje over, zijn de kinderen onverwacht vrij of wil je gewoon de dieren even bewonderen? Met een abonnement is dat ideaal.  Ook is er tegenwoordig een Opa en Oma abbonement. Ideaal als je met meerdere kleinkinderen de dierentuin wilt bezoeken. De abonnementspassen voor de kleinkinderen staan niet op naam en kunnen dus voor alle kleinkinderen gebruikt worden.

Wildlands Zoo Emmen tickets

Ben jij er helemaal uit en wil je graag Wildlands zoo Emmen bezoeken dan kan jij om het jezelf gemakkelijk te maken de tickets online bestellen. Zo ben jij ervan verzekerd dat je een geweldig avontuur gaat beleven. Van tevoren bestellen is ook iets goedkoper dan wanneer jij je ticket aan de kassa koopt.

Dagkaart

 Online ticketAan de kassa
0 t/m 2 jaarGratisGratis
3 t/m 9 jaar€ 21,00€ 23,00
10 t/m 64 jaar€ 24,00€ 27,50
65+ € 23,00€ 26,00
Mindervalide*€ 26,00
Dagje uit met familie

Plattegrond Wildlands Zoo Emmen

Wil je van te voren je route uitstippelen om alles uit je bezoek te halen? Dat kan? Op de handige plattegrond kun je precies zien waar alle dieren zich bevinden. Welke dieren ga jij als eerste bezoeken?

Ben je op vakantie of een weekendje weg in de omgeving? Dan is Drouwenerzand ook erg leuk met kinderen, dit is een all inclusive attractiepark. Of je kan dino’s gaan spotten in het Dinopark in Wedde.

Ik weet niet of ik op korte termijn terug ga naar deze dierentuin in Emmen. Het park zit namelijk vol herinneringen, ook herinneringen aan mijn vader die inmiddels is overleden. Op 1 of andere manier associeer ik dit dierenpark met hem. Ik weet niet of dat komt doordat we hier als kind altijd naar toe gingen, of omdat hij hier zo graag met zijn kleindochter naar toe wilde. Ik ben zo dankbaar dat we dit nog hebben mogen doen voordat hij overleed.

Ga jij ook wel eens naar een dierentuin? Welke is jou favoriet? Bij mij staat Safari park Beekse Bergen nog op de bucketlist.10 gedachten over “Wildlands Zoo Emmen, een dagje in de wildernis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *