Weekendje Assen: wat valt er allemaal te beleven in Assen?

Weekendje Assen: wat valt er allemaal te beleven in Assen?

Assen is de hoofdstad van Drenthe. Veel mensen kennen de stad van de TT, maar Assen heeft nog veel meer te bieden! Ben jij van plan om binnenkort een weekendje naar Assen te gaan? Met deze tips beleef je een heerlijk weekendje weg. Of je nu een liefhebber bent van natuur of cultuur, Assen en omgeving heeft voor iedereen wat te bieden.

Bezienswaardigheden in Assen

Het valt zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het Drents Museum. Hier bewonder je interessante en afwisselende internationale tentoonstellingen op het gebied van geschiedenis, archeologie en kunst. In de eigen collectie vind je onder meer de bekende veenlijken en de Kano van Pesse. Dit is het oudste vaartuig ter wereld! In het centrum van Assen is het leuk shoppen en vind je tal van gezellige terrasjes voor een lunch, borrel of diner. Kies voor een centraal gelegen Assen hotel zodat je te voet allerlei activiteiten kunt ondernemen.

Je bent ook zo in het dorp Veenhuizen dat op een kwartier rijden van het centrum van Assen ligt, waar je onder meer het Gevangenismuseum bezoekt of de bierbrouwerij Maallust. Voor een indrukwekkend stukje geschiedenis bezoek je Kamp Westerbork, een doorgangskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog waar de herinnering levend wordt gehouden aan de levens van honderdduizenden slachtoffers.

Hunebedden ontdekken

In de buurt van Assen zijn allerlei toffe hunebedden te bewonderen. In Borger ligt het grootste hunebed van Nederland en ook in Loon, Balloo en Rolde vind je grote hunebedden. Een hunebed is een zeer oude grafkamer, waarin vroeger meerdere mensen werden begraven. In het graf lagen niet alleen de lichamen, maar ze kregen ook gereedschap, sieraden, wapens en eten en drinken mee.

Een verfrissende duik nemen

Is het goed weer tijdens je weekendje naar Assen? Vanuit je hotel in de buurt van Assen ben je ook zo bij het verkoelende water van recreatiegebied Baggelhuizen. Neem een duik in het water, glij van de glijbaan, geniet van de zon op het grote strand of kijk naar de kinderen die zich vermaken met het speeleiland. In deze omgeving is het ook erg mooi wandelen of fietsen. Zo loopt er onder meer een 10 kilometer lange mountainbike route door het recreatiegebied.

Meer wandelroutes dichtbij Assen

Assen wordt omgeven door prachtige natuur. Zo kan je goed wandelen in het Nationaal Park Dwingelderveld of het Balloërveld. De Veenpluisroute is ook echt een aanrader. Deze wandelroute is iets langer dan 7 kilometer en loopt door het natuurgebied Hart van Drenthe, langs vennetjes, door bos en langs uitgestrekte heidevelden. Eigenlijk is het in ieder seizoen mooi om hier te wandelen en een frisse neus te halen!

Ga je met kinderen? Eerder schreef ik een blog met unieke uitjes in Drenthe, doe er je voordeel mee.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *