DIY waxinelichtjeshouders voor de creatieve bruid

DIY waxinelichtjeshouders voor de creatieve bruid

Ben jij een creatieve bruid? Maak dan deze leuke DIY waxinelichtjeshouders voor je bruiloft. Tijdens de voorbereidingen van mijn bruiloft, kwam ik er achter dat ik toch een best creatieve bruid was. Onze bruiloft had dus ook een best hoog DIY gehalte. Ben jij ook een creatieve bruid? Dan is het leuk om je eigen decoratie te maken. Deze waxinelichtjeshouders zijn leuk bij het diner, of gewoon op de tafels. Ik had ze zelf op de lange tafels staan. Ze zijn niet moeilijk te maken, en super romantisch. Ik heb de “glaasjes” bij de action gekocht, maar volgens mij kan je ook soortgelijke bij de Ikea vinden voor weinig geld. Een bruiloft is al duur zat, dus ik koos er voor om niet al te veel geld uit te geven aan de decoratie. Je kan alle benodigheden kopen bij de Action.

Wat heb je nodig?

 • Glazen waxinelichtjes houders
 • Glitter
 • Spuitlijm
 • Haarlak
 • Lint
 • Knoopjes/flatbacks
 • Lijmpistool

Zo maak je ze

 1. Was de waxine lichtjes houders met afwasmiddel zodat ze goed ontvet zijn.
 2. Spuit een laag spuitlijm op de waxine lichtjes houders en sprenkel de glitter er overheen, als ze droog zijn, spuit je nog een keer lijm er op met wederom de glitters.
 3. Als de waxine lichtjes goed droog zijn, spuit je ze af met haarlak zodat de glitter er niet afvalt en je maanden later nog overal glitters terug vind in je woning.
 4. Plak de lint met een lijmpistool op de rand waar het glitter ophoudt, om ze netjes af te werken
 5. Plak een steentje, knoopje of flatback op de rand waar het lint elkaar overlapt, op deze manier werk je ze netjes af. Je hebt nu alleen nog een waxine lichtje nodig om een romantisch sfeertje te creëren.

Wil je de kaarsenhouders ook vullen met zelf gemaakte kaarsen? Dan moet je even kijken op de blog van Thuisleven, hier wordt precies uitgelegd hoe je zelf je kaarsen maakt.

Ben jij ook een creatieve bruid of laat je dat aan iemand anders over?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *