10 redenen waarom je een ontspanningsmassage moet boeken

10 redenen waarom je een ontspanningsmassage moet boeken

Een ontspanningsmassage heeft ontzettend veel voordelen. Vandaag de dag heeft iedereen een druk leven en ervaren we veel stress. Door de vele verplichtingen raken we soms het overzicht een beetje kwijt. Dit vertaalt zich naar stress en spanning. Een ontspanningsmassage kan je weer tot rust laten komen. Daarnaast hebben massages nog veel andere voordelen. In deze blog hebben we er 10 voor je op een rijtje gezet!

Het immuunsysteem wordt verbeterd

Als je je regelmatig laat masseren, zul je een betere weerstand tegen ziektes krijgen. Door een ontspanningsmassage gaat je lichaam namelijk meer witte bloedcellen aanmaken en wordt het stresshormoon cortisol verminderd. Deze twee factoren bij elkaar opgeteld zorgen ervoor dat het immuunsysteem sterker wordt. Wanneer je je vaak laat masseren zul je merken dat je minder snel ziek wordt. Masseren helpt niet alleen tegen virussen zoals corona en de griep. Het kan ook weerstand bieden tegen ziektes of aandoeningen.

Minder last van stress

Tijdens een ontspanningsmassage worden je gedachten even stil. Je denkt even nergens aan. Je bent minder in gedachten en bent meer met je lichaam bezig. Zoals eerder gezegd, wordt het stresshormoon cortisol minder door te masseren. Daarnaast krijg je minder last van depressies, slaap je beter en ben je minder bezorgd. Wanneer je veel last hebt van stress en spanning is een ontspanningsmassage bijzonder doeltreffend. Vraag je je af hoe dit komt? Door de massage wordt er minder cortisol geproduceerd, waardoor je lichaam zich beter kan ontspannen. Verder helpt een massage ook als je je lichaam wilt laten herstellen na een grote inspanning.

Betere slaap

Een ontspanningsmassage komt je slaap ten goede. Door de massage val je namelijk sneller en makkelijker in slaap. Je slaapt ook nog eens een stuk dieper. Als je wakker wordt, voel je je weer helemaal uitgerust. Tijdens een massage produceert het lichaam namelijk serotonine. Dit hormoon zorgt ervoor dat je de slaap beter kunt vatten. Heb je last van slapeloosheid? Dan is een ontspanningsmassage zeker wat voor jou! Door de productie van serotonine kun je namelijk niet alleen beter slapen, je slaapt ook beter en langer door. Het kan behoorlijk vervelend en vermoeiend zijn als je steeds midden in de nacht wakker wordt. Je zult hier ook negatieve effecten van kunnen ervaren in het dagelijkse leven. Door middel van een ontspanningsmassage kun je dit voorkomen, maar ook verhelpen!

Een ontspanningsmassage stimuleert de endorfine productie

Een ontspanningsmassage zal je een gelukkig gevoel geven. Door te masseren komen namelijk gelukshormonen vrij, genaamd serotonine en endorfine. Deze hormonen zorgen ervoor dat je minder zorgen hebt en je je prettiger voelt. Een ander voordeel van deze hormonen is dat ze ervoor zorgen dat je een hogere pijngrens krijgt. Concreet houdt dit in dat je pijn beter kunt verdragen. Door de productie van endorfine en serotonine zul je meer levenslust krijgen. Je durft meer, hebt meer energie en voelt je over het algemeen gelukkiger. Dit is niet alleen fijn voor jezelf; je zult ook een positieve invloed hebben op de mensen om je heen!

Lekkerder in je vel zitten door een massage

Je krijgt een gezonde en mooie huid van een ontspanningsmassage. Het vel wordt namelijk elastischer doordat de spanning in het weefsel los wordt gekneed. De doorbloeding in de huid wordt ook beter. Het voordeel hiervan is dat je huid een gezonde kleur krijgt en dat je een mooiere uitstraling krijgt. Een massage is dus een goed middel als je een doffe huid hebt en een mooie glow wilt krijgen. Daarnaast zul je beter in je vel gaan zitten als je je vaak laat masseren. Tijdens een ontspanningsmassage krijg je namelijk persoonlijke aandacht. Verder voel je je warm en wordt je respectvol aangeraakt. Doordat je zelf beter in je vel zit, ga je dit ook naar anderen uitstralen.

Soepelere spieren

Als je last hebt van gespannen spieren, dan is een ontspanningsmassage ideaal. Een massage zorgt er namelijk voor dat stijve en pijnlijke spieren verzacht worden. Door de massage ontspannen de spieren zich en komt er ruimte vrij. Dit komt doordat de spanningen en blokkades in de spieren los gekneed worden. Kortom, een massage zorgt ervoor dat je soepele spieren houdt!

Betere bloedcirculatie

Een ander groot voordeel van een massage is het positieve effect op de bloedcirculatie. Een massage zorgt ervoor dat de bloedsomloop geactiveerd wordt. Op deze manier krijgen de botten, organen en spieren meer verse voedingsstoffen. Hierdoor wordt de energiedoorstroming bevorderd en krijgt het lichaam meer energie. Daarnaast krijgt je lichaam weer een normale bloeddruk door de ontspanningsmassage. Bovendien heeft een betere bloedcirculatie ook een positief effect op andere factoren, zoals een doffe huid of slechte doorbloeding.

Afvalstoffen worden afgevoerd

Een belangrijk voordeel van een ontspanningsmassage is dat het ervoor zorgt dat de afvalstoffen worden afgevoerd. Dit proces zet zich in werking doordat de lymfevaten en de bloedcirculatie geactiveerd worden. Op deze manier kunnen afvalstoffen sneller uit het lichaam gevoerd worden. Hierdoor zul je beter in je vel gaan zitten en zal je huid er beter uit gaan zien. Denk aan minder zuiverheden, pukkeltjes en irritaties.

Verbetering van de ademhaling

Zoals de naam van de ontspanningsmassage al zegt: het zorgt ervoor dat je ontspant. Je ademhaling wordt daardoor tot rust gebracht. Tijdens een massage gaan de meeste mensen dieper ademhalen. Hierdoor kan er meer verse zuurstof naar het hart en de longen gaan. Een ontspanningsmassage is hierdoor erg goed na het sporten; de ademhaling wordt vertraagt en genormaliseerd. De ademhaling wordt rustiger, evenals jezelf en je spieren.

De concentratie wordt verbeterd

Door een ontspanningsmassage kun je beter en helder nadenken. Hoe dit komt? Een massage kalmeert je geest, waardoor je minder stress en spanning ervaart. Hierdoor kun je beter nadenken over je dag en je eventuele zorgen. Een massage is ook aan te raden als je binnenkort een belangrijke beslissing moet nemen. Veel mensen maken namelijk impulsieve beslissingen als ze gestrest zijn of denken door de spanning niet goed na. Een ontspanningsmassage dwingt je juist om beter na te denken. Je kunt je dus beter concentreren en zet de dingen voor jezelf op een rijtje. Na een massage zal je altijd de juiste beslissingen nemen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *