Tips bij het kiezen van het perfecte vloerkleed voor in jouw interieur

Tips bij het kiezen van het perfecte vloerkleed voor in jouw interieur

De dagen worden kouder en op een laminaatvloer merk ik toch wel dat je al snel kouden voeten krijgt. Maar naast een stel warme pantoffels, is een mooi vloerkleed ook wel een must. Vloerkleden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze interieurs. Ze zorgen voor aangename zachtheid, warmte en comfort. Maar, hoe kies je nu precies een geschikt model? Met deze praktische tips, vind jij binnen no-time het perfecte vloerkleed voor in jouw interieur!

  1. Formaat

De eerste stap is de mogelijke en wenselijke afmetingen van jouw toekomstige vloerkleed bepalen. Bedenk of je voor een kamerbreed model wilt gaan of liever kiest voor een bescheiden variant en of er een meubelstuk op het vloerkleed geplaatst gaat worden. Let er dan op dat het vloerkleed ongeveer net zo groot is of net iets groter dan de uiteindes van het betreffende meubelstuk.

  • Type

Kortgezegd zijn er twee soorten vloerkleden te onderscheiden: laagpolige en hoogpolige vloerkleden. Een laagpolig vloerkleed bestaat uit draden van minder dan 1 centimeter lang, een hoogpolig vloerkleed logischerwijs uit draden die langer zijn dan 1 centimeter. Welke soort bij jou past, is voornamelijk een kwestie van smaak.

  • Materiaal

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Tegenwoordig zijn vloerkleden in natuurlijke materialen zoals wol, jute, sisal en zeegras erg populair. Deze materialen zijn hoogwaardig, sterk en duurzaam. Vloerkleden van katoen zijn daarentegen zowel zacht als wasbaar, wat handig kan zijn als je kleine kinderen hebt. Als jij (of een huisgenoot) last hebt van een stofallergie, is een kunststof vloerkleed voor jou de uitkomst.

  • Vorm

Tevens is het belangrijk om zorgvuldig na te denken over de vorm van het vloerkleed. Dit kan namelijk een grote impact maken op de ruimte. Kortgezegd geldt: een rechthoekig vloerkleed benadrukt de lengte van de ruimte, een rond vloerkleed zorgt voor een speels effect en doorbreekt juist de rechte lijnen in het interieur.

  • Kleur

Bedenk tenslotte welke kleur vloerkleed het beste bij jou past. Een effen vloerkleed in een neutrale kleur zal vloeiend opgaan in het kleurenpallet van jouw interieur. Een vloerkleed met een grafisch dessin of in een uitgesproken kleur zal daarentegen juist een echte eyecatcher in jouw interieur vormen.

Heb jij ook een vloerkleed?

samenwerking


1 gedachte over “Tips bij het kiezen van het perfecte vloerkleed voor in jouw interieur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *