Vlammetjes maken, een heerlijke makkelijke snack
De feestdagen staan weer voor de deur, de 1 viert het thuis, de ander viert het buiten de deur. Ben jij uitgenodigd om elders kerst te vieren of verwacht jij gasten bij jou thuis? Deze vlammetjes zijn een heerlijke, makkelijke en pittige snack. Verras ze dan met dit heerlijke hapje welke in een handomdraai klaar is. Houd je niet zo van pittigheid? Dan laat je de Madam Jeanette gewoon weg. Zonder peper zijn ze ook best lekker hoor. Ben je niet zo van de kipgehakt? Vervang het dan gewoon door runder of lamsgehakt. Ook lekker!
Wat heb je nodig?
- 500 gram kip gehakt
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 2 madam Jeanettes
- 4 maggiblokjes
- filodeeg
- zonnebloem olie
Hoe maak je het?
- Maak als eerste de ui, knoflook en madam Jeanette fijn met een staafmixer.
- Was vervolgens de gehakt in een zeef en kruid deze daarna met de kruiden uit stap 1 en de maggiblokjes . Zet het daarna een uurtje in de koelkast.
- Leg daarna de filodeeg blaadjes als een ruit op een groot bord, leg vervolgens halverwege de gehakt op het filodeeg.
- Vouw als laatste de zijkanten van het filodeeg naar binnen en rol de rest op als een loempia.
- Bak de vlammetjes tenslotte goudgeel in zonnebloem olie.
Tip: Serveer deze vlammetjes met een zoetzure chilisaus omdat ze al een beetje pittig zijn van zichzelf. Bak de vlammetjes bovendien vlak voor je ze gaat eten. Warm zijn ze tenslotte het allerlekkerste!
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten? Kijk dan even rond op de website
2 gedachten over “Vlammetjes maken, een heerlijke makkelijke snack”