Een visionboard maken op ons zelfgeorganiseerde influencer event

Een visionboard maken op ons zelfgeorganiseerde influencer event

26 maart was het dan eindelijk zo ver, we keken er allemaal al maanden naar uit; een zelfgeorganiseerd influencerevent waarbij we gezamenlijk zouden gaan werken aan onze doelen. 1 van de activiteiten die gepland was, was een visionboard maken. Op deze manier krijg je een beetje helder wat je doelen zijn, waar je blij van wordt etc. Eigenlijk wilde ik deze blog al eerder afmaken, maar helaas vond Covid-19 ook mijn huisje en heb ik me er knap slap door gevoeld. Vervolgens begon de Ramadan, dus tjah…even de focus ergens anders…maar goed we zijn er 😀 en ik deel graag dit leuke event met jullie.

Wat is een visionboard

Visionboards worden ook wel eens dreamboard genoemd, maar absoluut geen moodboard. Ik zal je later in deze blog uitleggen wat het verschil precies is. Als je een visionboard gaat maken, visualiseer je wat je doelen zijn, wat je wilt bereiken in je leven en waar je blij van wordt. Niks is gek en alles kan. Op deze manier ontdek je wat je echt wilt en kom je vaak tot andere inzichten. Geef je visionboard een mooie plek in huis, waar je vaak langs loopt. Zo word je telkens weer herinnerd aan je dromen en doelen.

Dit is de derde keer dat ik een visionboard gemaakt heb. De eerste keer maakte ik hem terwijl ik in een depressie zat, mijn visionboard zag er toen echt heel anders uit met veel donkere tinten. De tweede keer maakte ik het samen met vriendinnen en was het al veel vrolijker. Omdat het al een aantal jaar geleden was, was het tijd voor een nieuwe. Samen met 4 andere influencers ging ik daarom aan de slag.

Visionboard maken met de law of attraction

Verschil tussen visionboard en moodboard

Bij een visionboard richt je je vooral op je dromen. Wat wil je graag bereiken in je leven, waar word je blij van? Een moodboard is daarentegen weer meer een collage van hoe je graag iets inricht. Of het nou gaat om een woning, een evenement, een website, noem maar op. Bij een moodboard gaat het dus meer om het design. Wat past goed bij wat en welke kleuren vind je mooi. Een Vision Board is dus meer een manier om je dromen in kaart te brengen door letterlijk een moodboard te maken van deze dromen. Ze hebben dus zeker wat met elkaar te maken.

Visionboard law of attraction

Ik keek ooit eens naar “the secret”, overigens de meest saaie film/documentaire die ik ooit heb gezien. Wat ik er wel van onthouden heb is dat je vaak krijgt wat je aantrekt. Ben je heel negatief en heb je nergens vertrouwen in en loop je alleen te mopperen, dan is je leven vaak ook veel zwaarder omdat er een donkere wolk boven hangt. Als je een visionboard maakt, plak je dingen op die je positieve energie geven, doelen en dromen waar je blij van wordt en daardoor zal je ook positieve energie aantrekken. Je kunt alles bereiken wat je wilt, als je maar in jezelf geloofd. Door telkens naar je dromen en doelen te kijken, word je er aan herinnerd. Niks gaat vanzelf natuurlijk, je zal er zelf aan moeten werken om je dromen uit te laten komen.

Verschil tussen visionboard en moodboard

Wat heb je nodig?

Eigenlijk heb je niet veel nodig als je een visionboard gaat maken. Hooguit wat lijm, tijdschriften, een schaar en een canvas. Zelf heb ik er nog een laagje blankje vernis overheen gedaan om het af te lakken. Dit kost een eurotje bij de Action. Tijdschriften hadden de andere dames gratis via marktplaats opgehaald.

Hoe begin je met je visionboard

Blader door de tijdschriften en knip “ALLES” uit waar jij een positieve vibe van krijgt of wat jij graag wilt in het leven. Ik ben gek op eten en hoop de hele wereld rond te mogen reizen. Daarom ben ik onlangs ook een nieuwe blog Travelfoodie Inside begonnen. Ik kan niet zonder mijn familie en vrienden en wil graag mensen inspireren, dat was tevens een beetje de insteek van dit event. Ik ben nog druk bezig met mijn “weightloss journey” en moet nog heel wat kilootjes kwijt.

In Turkije ben ik helemaal los gegaan met eten en dat zag ik terug op de weegschaal. Ik wil me slank en lekker in mijn vel voelen. Ik weet dat ik kan afvallen met wandelen, het wordt alleen tijd dat ik dit ook daadwerkelijk weer toepas. Rust en balans , dat is waar ik naar verlang en tevens hoop dat ik ooit de helft van mijn rommel weg doe door te minimaliseren.

Je hoeft alles in het begin niet netjes uit te knippen, scheur gewoon alles uit de tijdschriften wat bij je past. Als je alles hebt gevonden wat je zocht, knip je alles netjes uit en leg je het op je canvas. Begin met plakken, dit hoeft echt niet netjes. Lekker over elkaar heen maakt het nog een mooier geheel. Persoonlijk vind ik het mooier als je zo weinig mogelijk wit ziet. Als je alles hebt opgeplakt, kun je het met een dun laagje vernis het afmaken.

Influencer event

Samen sta je sterker

In blogger- en influencer land gaat het er soms hard aan toe. Ik heb gemerkt dat iedereen beter dan een ander wilt zijn en er daardoor zoveel misgunnerij en jaloezie is. Zelf geloof ik juist dat als je elkaar als collega’s ziet in plaats van concurrenten, het ineens een stuk makkelijker wordt. Ook al werk je voor jezelf natuurlijk, het is fijn om met een ander te sparren en brainstormen. Ik geloof daarom ook echt in de kracht van “samen sta je sterk”. Vooral als je allemaal zo verschillend bent, heb je allemaal een verschillende verschillende visies op dingen en zo kun je weer van elkaar leren.

Opdracht visionboard maken

Sweettable vol lekkers

Van Je eigen taart kregen we een sweet table gesponsord. Niet alleen de lekkerste taart, maar ook mega cupcakes, koekjes en cakepops. Allemaal gepersonaliseerd met onze persoonlijke quotes die goed bij de dag aansloten. De sweets werden netjes bij Fallon thuisbezorgd en waren fingerlicking good. Jeetje wat was dat lekker. Ook al werd het al 3 dagen eerder bezorgd, het smaakte nog steeds alsof het net uit de oven kwam. Al dat suiker is natuurlijk niet heel erg goed als je diabetes hebt, maar soms gooi ik ook gewoon de remmen los hoor. Ik moet dan wel wat extra insuline spuiten en maak er uiteraard niet iets dagelijks van. Genieten doe ik dus wel, ook al is het soms met mate.

Sweettable van je eigen taart

Gourmetten

Om de dag af te sluiten hebben we heerlijk gegourmet met een gourmetschotel van slagerij Amin. In mijn eerder geschreven artikel “Gourmetten met kerst” kon je al lezen hoe ik vol lof over Slagerij Amin schreef. Ook dit keer was het vlees weer ontzettend vers en goed ingekruid. Heerlijk! Binnenkort bestel ik weer een schotel voor tijdens de iftar. Wil jij ook een gourmetschotel bestellen? Als je de code Jasmina10 gebruikt, krijg je 10% korting op je bestelling en ze bezorgen in heel Nederland.

Gourmetten op influencerevent

Nog meer lekkers

Butlon had niet alleen een geweldige goodiebag voor ons, maar zorgde ook voor lekkers tijdens het knutselen. Van chips tot vegan nuggets, van cola tot sap. Aan alles was gedacht. Bij Butlon kun je online je boodschappen doen, tegen een voordelige prijs. Gebruik je de code Jasmina2021 en je krijgt ook nog eens 10 euro extra korting. De boterkoek van Abel bakt, plofte precies op tijd op de deurmat, 5 minuten voordat we onze visionboard gingen maken. Jarritos zorgde er voor dat de meiden helemaal los gingen, dronken zonder alcohol. Ik heb geen idee wat deze Mexicaanse frisdrank precies doet, maar de dames gingen helemaal los met hun gekke dansjes.

Wat ging er goed en wat kon er beter?

Als ik terug denk aan 26 maart, krijg ik echt een happy feeling. Het was zo ontzettend leuk en gezellig en ik denk dat we allemaal hebben genoten. We zijn alle 5 zo anders en toch vulden we elkaar zo goed aan. Maar…. we hadden echt van alles teveel. Teveel inspiratie….teveel plannen….teveel content…teveel eten…teveel enthousiasme….teveel alles… Een volgende keer zou ik dus beter afspreken wie wat doet. We hadden genoeg tijdschriften om met de hele straat visionboards te gaan maken en de goodiebag was enorm. Ook al ben ik super dankbaar dat de sponsors deze dag mogelijk hebben gemaakt, zag ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Ook raakte ik helemaal in de stress wat content maken betreft. Mocht ik dus weer een soortgelijk event organiseren, wil ik de sponsors beperken tot een max van 10 ofzo.

Ik heb geleerd dat ik soms wat meer de teugels los moet laten en wat minder perfectionistisch moet zijn. Als het aan mij lag had ik de hele dag ingepland volgens een vast rooster en daar niet van af geweken. Gelukkig zagen de andere dames mijn timetable niet helemaal zitten en was de dag dus wel een stuk relaxter. Je kan niet alles plannen.

Ik had to do lijstjes gemaakt en helaas lukte dit ook niet voor iedereen, wellicht toch net iets teveel dingen opgeschreven. Gelukkig kon iedereen hier thuis gewoon verder aan werken.

Hoe word je influencer

De mooiste content maak je bij daglicht, maar de gezelligste content maak je in de late uurtjes wanneer je helemaal melig bent… Wat hebben we gelachen, het leek wel alsof iedereen dronken was van de alcoholvrije drankjes van Jarritos…

Een visionboard maken zorgt voor nieuwe inzichten en nieuwe dromen en doelen. Soms zitten er heel diep in je verlangens waar je niet 1,2,3 over na hebt gedacht. Tevens heb ik geleerd dat je bij een visionboard niet op zoek moet gaan naar specifieke woorden die je er op plakt, just go with the flow en soms zegt een beeld meer dan 1000 woorden.

Tevens heb ik geleerd dat je samen sterker staat en juist omdat je zo verschillend bent, je bent nooit te oud om te leren. Ik zou graag meer contact willen met gelijkgestemden zodat we samen aan onze doelen kunnen werken. Hoe ik dit ga aanpakken moet ik nog even uitdokteren. Misschien vaker naar netwerkevents of afspreken met andere influencers en bloggers.

Ik weet nu dat er meer in mij zit dan dat ik nu doe en dat ik er nog meer uit wil halen dan dat ik nu al doe. Ik wil groeien, ik wil bloeien en ik wil mezelf nog meer ontwikkelen. Hoe ik dat ga doen, vertel ik je snel in een andere blog 😀

De dag was zo succesvol dat het een staartje gaat krijgen en we dit jaar nog op een werk tripje gaan met 4 van de 5 dames. Een weekend die weer in het kader zal staan van doelen stellen, content maken, lekker eten en veel lachen. Mocht je nog tips hebben qua activiteiten , let me know 😀

Doelen stellen met een visionboard

De goodiebag

De goodiebags uitpakken was een feestje ansich. Je kon het geen goodiebag meer noemen, want het waren er meerdere. Het was zelfs zo erg, dat de oma van Fallon boodschappenkratjes heeft gesponsord. Maar wat ben ik de sponsors dankbaar voor alle leuke dingen die ze er in hebben gedaan. We zijn flink verwend, daarom wil ik jullie graag de sponsors even in het zonnetje zetten. Ben je nieuwsgierig wat er in de goodiebags zat? Check dan even mijn insta

visionboard maken

Sponsors

Dankjewel

Slagerijamin voor de heerlijke gourmetschotel en het potje kruiden in de goodiebag.
Uggo world voor de lekkere snoepjes, die werden meteen geclaimt door Farah.
De blije luiaard voor de kaartjes met de inspirerende quotes, deze sloten echt goed aan bij het event zelf. Sishado, mijn favoriete Surinaamse marinades. Ik leerde dit merk kennen bij mijn schoonzus en sindsdien kan ik niet meer zonde.
Inkitcase, voor de leuke telefoonhoesjes en de draadloze oplader. Mijn telefoon is altijd leeg, nu niet meer dus.
Orangeshop voor de vegan koekenpan. Ik heb er al heel wat spiegeleitjes in gebakken.
Homemade bakmixen, voor de brownie- en cupcake mix. Die ga ik lekker met Farah maken
Oliehoorn voor de hoodie en sausjes. De hoodie kwam overigens goed van pas want het was prachtig weer toen ik zonder jas uit huis vertrok in de middag, maar aardig afgekoeld toen ik midden in de nacht weer thuis kwam.
Biteswelove, snacken hoeft niet ongezond te zijn en de gezonde “nootjes” zaten dan ook binnen No Time in mijn maag.
Pineut, de tafelwater komt goed van pas in de Ramadan maand bij de Iftar net als de lekkere thee. De cake ga ik ook binnenkort bakken.
Darochafashion, voor de heerlijke bruisbal. Helaas hebben wij geen bad, maar Farah heeft het al toegeëigend voor als we op vakantie gaan.
Veelliefsvoorjou, I love Candy! Maar dit hartje met chocolade vond ik toch lastig om op te eten omdat hij echt te mooi was. Ik heb hem dus aan mijn moeder gegeven, omdat ze er altijd voor mij is.
Ortea, you never have enough tea…
Love beauty and planet, voor de vegan beauty producten. De prachtige bamboeverpakking waar de producten inzaten ga ik hergebruiken.
Bellakids, voor de gepersonaliseerde beautyproducten met mijn eigen naam erop.
Notenkraam Slagboom, voor de allerlekkerste nootjes en pindarotsjes die toch geen pindarotsjes bleken te zijn.
TFC Holland, voor de heerlijke doos met vers tropisch fruit. Ze zitten vlak bij mij, dus altijd leuk om gewoon langs te rijden voor een samenwerking.
Nudo drinks voor de alcoholvrije cocktail, daar ga ik na de Ramadan mee aan de knutsel.
Qualita, voor de elektrische pasta machine. Niks smaakt beter dan homemade pasta.
Peps Sambal, Spice up your life met de allerlekkerste sambals.
Moyu notebooks, voor een geweldig uitwisbaar notitieboek en maandplanner. Gebruik de code Jasmina10 voor 10% extra korting.
Chocolade bezorgd, voor de lekkerste en kleurrijkste chocolaatjes.
Butlon, voor de geweldige tas met allerlei lekkere dingen. Food en non food, aan alles was gedacht.
Bebsy, voor een leuke tas met reisgoodies. Wil jij er binnenkort nog even tussen uit? Met de code Sparklesinside krijg je 50 euro korting op al je trips.
Your Personal Organizer, voor de geweldige agenda met mijn naam + alle extra goodies met positieve quotes.
Magioni Pizza, voor de gezonde pizza bodems.
ExcluJess, voor de drinkfles met rozenquarts. Deze zijn zeer heilzaam bij stress of verdriet, just what I need.
Zainab foods, voor de heerlijke bakmixen. Daar weet een foodie als ik wel raad mee natuurlijk.
Pataks, voor de lekkere Indiase kruidenmixen. Ik ga binnenkort maar een lekkere curry maken.
Lisa kookt koolhydraatarm, voor het kookboek vol met heerlijke koolhydraatarme recepten. Ik moet nog een paar kilootjes kwijt dus het komt goed van pas.
Turtle Cereals voor de lekkere ontbijtgranen en dadelpasta.
Print Your gift, voor de leuke gepersonaliseerde fleecedeken, tas en andere goodies.
Maza voor de lekkere falafel en humus met minder zout.
Heks’nkaas, voor het leuke spel en de potjes en tube Heks’n kaas. Hier krijg ik sowieso nooit genoeg van.
Feeling goods voor de vegan dagcreme en bodyscrub.
Rabeko, voor de suikervrije jam, sausjes en bakspray.
Snecco chips voor de lekkere chippies
Maxs Organic mints voor de lekkere mintjes
Johhny Doodle, voor de heerlijke chocoladerepen
Erica Herbals, voor een heerlijke pakketje met dieproefvrije en natuurlijke producten.
Apire drinks voor de gezonde energie drankjes
Mr Badhu, voor de Surinaamse kruidenmixen, ideaal want je hoeft verder niks toe te voegen. Ze zijn tevens biologisch, halal en vegan. Een broodje kipkerrie maken lukt hiermee bij iedereen.
Pianta Pasta, voor de vegan pastasauzen met extra groente.
Slimpie voor de suikervrije limonade, rietjes en ijsjes.
Looki stuurde ons na het event nog een camera voor binnen op. Ideaal als je huisdieren hebt, maar je kunt het ook als babyfoon gebruiken.

doelen als blogger

Ja het was een onvergetelijke en leerzame dag…ik hoop nog veel van dit soort geweldige events mee te maken. Wat is voor jou de ideale manier van samenwerken met een ander en hoe probeer jij je doelen en dromen in kaart te brengen?10 gedachten over “Een visionboard maken op ons zelfgeorganiseerde influencer event”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *