Valentijnsdag 2022, wat te doen dit jaar?

Valentijnsdag 2022, wat te doen dit jaar?

Valentijnsdag 2022 zal waarschijnlijk door de meeste mensen nog steeds iets anders worden gevierd dan voor corona. Toch betekent dit zeker niet dat valentijnsdag dit jaar daarom minder leuk zal zijn. Je kunt het namelijk ook heel erg gezellig met elkaar hebben zonder dat je hiervoor uit eten hoeft te gaan. Ook is het niet per se nodig om een film in de bioscoop te gaan kijken. Daarnaast is het nu juist extra belangrijk om naast je partner ook familie en vrienden te laten weten dat je hen waardeert. Valentijnsdag kan hier een mooi moment voor zijn. Tenslotte zullen de meeste mensen nog steeds graag hun geliefde willen verrassen met een kado voor valentijnsdag.

Wanneer is het valentijnsdag?

Valentijnsdag wordt altijd gevierd op 14 februari. Dit betekent dat de dag van de week waarop valentijn valt elk jaar zal verschillen. Paus Gelasius heeft 14 februari uitgeroepen tot de dag van de heilige Valentijn. Valentijnsdag werd vanaf toen gevierd ter ere van de heilige Valentinus die op 14 februari werd vermoord. Priester Valentinus zou in staat zijn geweest om de dochter van de stadhouder te genezen van een ernstige ziekte. Hierna had de stadhouder zich bekeerd tot het christendom. De keizer van Rome zou vervolgens gehoord hebben dat de stadhouder gevangen had vrijgelaten. Dit gebeurde nadat hij zich had bekeerd tot het christendom. Vervolgens gaf hij de opdracht om Valentinus gevangen te laten nemen en uiteindelijk dus te laten vermoorden.

Valentijnsdag betekenis

Er is ook een ander verhaal over de oorsprong van Valentijnsdag. Dit begint met de liefde tussen een niet-christelijke romeinse soldaat en een streng christelijk meisje. Het was in die tijd niet toegestaan voor deze soldaten om te trouwen. Dit zou hen namelijk afleiden van hun werk. Toch hadden ze Valentinus gevraagd om hun te trouwen. Valentinus vond dat de liefde tussen twee mensen belangrijker was dan deze wet. Hij besloot dan ook om het stel in het geheim te trouwen. Na dit eerste stel volgden er meerdere stellen totdat Valentijn door een andere soldaat werd verlinkt bij de keizer. Dit zou de reden zijn geweest waarom de keizer Valentijn gevangen heeft laten nemen en heeft laten vermoorden.

Commercieel of toch leuk?

Valentijnsdag is geen officiële feestdag.  Het wordt door veel mensen tegenwoordig dan ook gezien als een hele commerciële dag.  Winkels proberen dan zoveel mogelijk valentijns gerelateerde producten te verkopen. Ook als je geen fan bent van alle commerciële reclames en aanbiedingen kan het alsnog een leuke dag zijn. Het is heel erg mooi om deze dag te gebruiken om iemand te laten weten dat je van hem of haar houd. Dit kan een partner zijn maar ook een vriend/vriendin of een familielid die je heel erg waardeert. Je hoeft natuurlijk ook niet per se een grote doos bonbons of bos met rozen te kopen. Een klein gebaar kan ook al heel veel voor iemand betekenen. Wil je zelf iets leuks maken, probeer dan de flowerbox te maken. Ontzettend makkelijk maar het ziet er prachtig uit.

Valentijnsdag en Corona

Valentijnsdag is normaal gesproken een dag waarop veel mensen samen uit eten gaan of een film gaan kijken in de bioscoop. Door Corona is het de laatste jaren echter elke keer onzeker of deze activiteiten wel door kunnen gaan. Wanneer de restaurants en bioscopen open zijn op valentijnsdag dan zitten hier in de meeste gevallen alsnog extra regels aan verbonden. Aan de andere kant zijn er juist weer mensen die zich ondanks de getroffen maatregelen alsnog niet comfortabel voelen. Daarom kunnen zij er ook voor kiezen om geen restaurant of bioscoop te bezoeken. Er zullen hierdoor dus waarschijnlijk ook op Valentijnsdag 2022 weer een stuk meer mensen zijn die valentijnsdag thuis zullen vieren.

Het thuis gezellig maken

Wanneer je ervoor hebt gekozen om valentijnsdag 2022 thuis te gaan vieren dan is het belangrijk dat je het thuis gezellig maakt. Je kunt al heel erg gemakkelijk een gezellige sfeer in huis creëren door bijvoorbeeld de lichten te dimmen, kaarsjes aan te steken, de tafel mooi te dekken en eventueel decoratie aan te brengen. Naast een gezellige sfeer creëren in huis is het natuurlijk het belangrijkste dat jullie het samen gezellig hebben. Je kunt het bijvoorbeeld gezellig maken door samen op de bank te kruipen voor een filmavondje. Maar een ander leuk idee waar de meeste mensen minder snel aan denken is dat het ook heel gezellig kan zijn om samen een spelletje te doen.

Valentijnsdag als ouder

Wanneer je als ouder valentijnsdag wilt vieren kun je vragen of iemand wilt oppassen. Je kunt deze avond dan gebruiken als een momentje voor jou en je partner. Het kan namelijk rust geven wanneer jij en je partner niet ondertussen ook bezig hoeven te zijn met jullie kind. Dit is extra fijn wanneer jullie niet zo vaak de kans krijgen om met z’n tweeën een date te hebben. Het kan daarentegen ook juist heel gezellig zijn om jullie kind erbij te betrekken. Jullie kunnen dan juist valentijnsdag met het hele gezin vieren. Er zijn online dan ook allerlei leuke valentijns gerelateerde spelletjes en activiteiten te vinden. Deze zijn erg leuk voor kinderen en kun je met het hele gezin doen .

Uit eten of lekker zelf koken?

Er zullen door corona dus waarschijnlijk een stuk meer mensen zijn die zelf een diner gaan klaarmaken voor valentijnsdag 2022. Het kan leuk zijn om iets te koken en je partner hier vervolgens mee te verrassen. Het kan daarentegen juist ook een fijn idee zijn om samen uitgebreid te gaan koken. Een goede voorbereiding is in beide gevallen erg belangrijk. Door er voor te zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt kun je al een hoop frustratie voorkomen. Hetzelfde geldt voor het treffen van eventuele voorbereidingen. Tenslotte is het ook goed om in gedachten te houden dat een gerecht niet perfect hoeft te zijn. Het gaat erom dat het lekker is en om het moment dat jullie samen hebben. Wil je nog lekkere hapjes voor ’s avonds, maak dan de Surinaamse vleesbroodjes. Succes verzekerd!

10 cadeau tips

Er zijn een aantal kado’s waar iedereen gelijk aan denkt bij valentijnsdag zoals chocolade, kaartjes en een bos rozen. Ondanks dat de meeste mensen erg blij zullen zijn met zulke valentijnskado’s is het persoonlijker om een orgineel kado te geven. Door voor valentijnsdag al goed op te letten kun je je partner hier op valentijnsdag verrassen. Wanneer je partner zegt dat hij of zij iets leuk vindt kun je dit het beste gelijk ergens opschrijven. Er is ook een andere hele gemakkelijke manier om kado’s een stuk origineler te maken. Namelijk door de bovengenoemde kado’s te voorzien van een persoonlijke boodschap. Je kunt daarnaast ook een ervaring cadeau doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitgebreide lunch of diner, een hotelovernachting of een dagje samen uit. Meer inspiratie nodig? Kijk dan even op de website van Yoursuprise voor leuke cadeau ideeën.

Wat doen jullie op Valentijnsdag 2022? Zelf vier ik geen Valentijnsdag, ik probeer de liefde namelijk elke dag te vieren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *