5 x een nachtje weg met je kleuter

5 x een nachtje weg met je kleuter

Als ouder kan het een uitdaging zijn om tijd te vinden voor een leuk avondje weg van de dagelijkse sleur. Ikzelf merk dit ook heel erg nu ik zelf thuis een kleuter heb zitten. Een pauze nemen en wat quality time met mijn kleuter hebben, is een geweldige manier om op te laden en een sterkere band te krijgen als gezin. Toch kunnen veel mensen het lastig vinden om te bedenken was een goede manier is om samen weg te gaan met een kleuter. Kinderen van deze leeftijd zitten vaak vol met energie en een nachtje weg kan hierdoor lastiger worden. Hier zijn daarom vijf leuke opties voor een nachtje weg die ik met mijn kleuter heb gedaan en die jij ook kunt doen.

Kamperen op een camping

Een tent opzetten in de vrije natuur kan een magische ervaring zijn voor zowel jou als je kleuter. Overdag in de natuur tijd spenderen en wandelen of spelen en in de avond gezellig in een tent tegen elkaar aankruipen om warm te blijven. Jonge kinderen vinden het erg leuk om tijd te spenderen in de buitenlucht, waardoor ik kamperen zie als de perfecte dag weg met een kleuter. Mijn kind vindt het altijd erg leuk om samen met het gezin een of meerdere nachtjes te gaan kamperen. Zelf weet ik nog niet helemaal mijn ding is, maar ach…als zij het leuk vind… We kunnen gezellig spelletjes doen en de kleuter kan gemakkelijk alle energie kwijt in de buitenlucht. Kamperen is een geweldige manier om kleuters kennis te laten maken met de natuur.

Samen op staycation

Een staycation is natuurlijk een vakantie waarin je thuisblijft. Wij doen dit thuis erg regelmatig en onze kleuter vindt het geweldig leuk om te doen. Tijdens een staycation blijven wij gewoon thuis, maar zorg ik ervoor dat dit een erg leuke ervaring wordt met super leuke dingen. Soms is de leukste avond weg een avond die het dichtst bij huis is. Een staycation was een geweldige manier om te genieten van een leuk nachtje weg met mijn kleuter zonder mij zorgen te hoeven maken over reizen. Ik plande een leuk avondje thuis en maakte deze speciaal door ons favoriete eten te bestellen, een film te huren en een knusse tent op te zetten. Van alle kleden die wij in huis konden vinden hebben wij een mooie tent gemaakt. Hier konden wij gezellig in zitten, terwijl wij lekker warm en met wat goede snacks een film gingen kijken. Zo zorgde ik voor een goedkope, maar erg gezellige avond.

Op roadtrip met een kleuter

Een roadtrip kan een geweldige manier zijn om een leuk nachtje weg te gaan met een kleuter. Dit heb ik met Farah ook vaak genoeg gedaan en iedere keer is dit weer een zeer geslaagde dag. Ik plan de route meestal al van tevoren, zodat ik precies kan uitstippelen waar wij naartoe gaan. De dierentuin, een pretpark, een museum of gewoon wandelen door een stadje: al deze uitstapjes vallen bij ons goed in de smaak. Vaak boek ik er dan nog een leuk hotel of b&b bij, zodat wij wat verder weg kunnen gaan. Mijn kleuter is immers nog jong en na een hele dag weg te zijn geweest, is rust nemen erg belangrijk. Het is een geweldige manier om nieuwe herinneringen op te doen en als gezin een band op te bouwen. Bovendien is Farah in ieder geval dol op het avontuur van onderweg zijn.

Een dagje naar het strand

Een strandvakantie valt bij mij ook altijd goed in de smaak. Een strandvakantie is een geweldige manier om een leuk nachtje weg te gaan met een kleuter. Wij spenderen de dag met het spelen in het zand en zwemmen in de zee. Ikzelf vind het ook heerlijk om op het strand te zitten en een kleuter kan zich hier ook erg goed vermaken. Ik pak altijd genoeg zonnebrand en een parasol in, zodat de kleuter beschermd blijft en ga daarna op pad. In de avond marshmallows roosteren, als dit mag, of gezellig eten in een restaurant is een perfecte afsluiting van deze gezellige dag. Ook dit is een geweldige manier om herinneringen op te doen en als gezin een band op te bouwen. Bovendien is het strand een geweldige plek voor kleuters om rond te rennen en te verkennen. Dus pak maar een emmertje en schepje mee en plezier gegarandeerd. Dit is ook iets wat je makkelijk kunt doen met een klein budget,

Overnachten in een hotel

Een hotelovernachting is een geweldige manier om een leuk nachtje weg te gaan met een kleuter. Ik zoek hiervoor altijd naar een hotel waar leuke dingen te doen zijn voor jonge kinderen. Bijvoorbeeld een leuk zwembad of andere voorzieningen waar kinderen zich kunnen vermaken. Een overnachting plannen in een hotel met een zwembad, spa of andere kindvriendelijke voorzieningen is dan een goede optie. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap zonder enige afleiding. Bovendien is mijn kleuter dol op het avontuur van een verblijf in een hotel. Dit wordt als erg bijzonder en spannend ervaren.

Veel verschillende mogelijkheden

Een leuk nachtje weg met een kleuter kan een geweldige manier zijn om als gezin een band op te bouwen en nieuwe herinneringen op te doen. Het is belangrijk om activiteiten te kiezen die een kleuter leuk zal vinden. Hierbij let ik er altijd op dat ik zelf ook de mogelijkheid krijg om lekker te ontspannen. Van elkaars gezelschap genieten is natuurlijk ook een erg belangrijk punt. Of het nu gaat om kamperen, een staycation, een roadtrip, een strandvakantie of een hotelovernachting, er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen. Vergeet niet om dingen eenvoudig te houden en het meeste uit de tijd samen te halen. Een leuk nachtje weg met een kleuter is een geweldige manier om op te laden en blijvende herinneringen te creëren. De kinderen vinden het geweldig, kunnen hun energie kwijt en vinden het erg leuk om tijd te spenderen met hun ouders. Een nachtje weg is voor kleuters een ervaring om nooit te vergeten.

Ik probeer 1 keer per jaar alleen met Farah weg te gaan en ze vind dit geweldig. Ik heb dan alle tijd voor haar, zonder druk te zijn met werken en we genieten hier beide van.

Waar ga jij het liefste naar toe met je kleuter?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *