Op vakantie in Limburg: recreatiepark de Leistert

Op vakantie in Limburg: recreatiepark de Leistert

We leven in een gekke tijd, mondjesmaat worden de maatregelen versoepeld en beetje bij beetje durven mensen weer hun vakantie te plannen. Toch blijven veel mensen liever in eigen land. Wij gingen daarom ook op zoek naar een vakantie in Limburg.

Even bijtanken…

Wij hebben ook een gekke tijd achter de rug. In februari hadden we nog een begrafenis in Corona tijd, aangezien mijn vader na een lang ziekbed overleed. Sinds die tijd ben ik mezelf een beetje kwijtgeraakt, ik weet niet wat het is maar alles gaat langzamer en schrijven lukt soms niet eens. Het is dus tijd om op te laden, tijd om mezelf terug te vinden en tijd om weer te kunnen ontspannen. Zo begon mijn zoektocht naar een vakantie in eigen land dus. Als eerste typte ik bij google : “ bungalowparken Nederland” in. Een vakantie in Limburg of Zeeland zag ik namelijk wel zitten. Zo kwam is al snel bij recreatiepark de Leistert uit.

bungalowpark limburg

Limburg, een pareltje in eigen land

Ik weet nog dat we vroeger voor het eerst op vakantie in Limburg gingen. We verbleven in een stacaravan en hadden als kind zijnde de tijd van ons leven. Het is dus ook niet zo gek dat ik zocht op campings Limburg. Die belevenis die mijn zusje en ik als kind hadden op de camping, wilde ik mijn kind ook graag meegeven. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik een luxe paardje ben soms en ik het niet altijd fijn vind om in een douche te gaan douchen, die ik met honderden andere mensen moet delen. Gelukkig heeft de Leistert ook genoeg accommodaties waarbij je alle voorzieningen voor jezelf hebt. Je kan er terecht met je eigen camper of tent, maar je kunt ook een huisje huren. Er zijn zelfs grotere accommodaties waar je met de hele familie kunt overnachten. Ideaal voor  een familie- of vriendenweekend en de perfecte locatie voor een vakantie in Limburg.

Er is genoeg te doen

Er zijn genoeg recreatieparken of campings waar niet zo veel te doen is. Hooguit een zwembad en een speeltuin en daar moet je het maar mee doen. Bij de Leistert is dit niet zo. Er is echt voldoende te doen voor jong en oud. Je hoeft je dus absoluut niet te vervelen tijdens je vakantie in Limburg.

Adventure speelpark

Je hebt bij recreatiepark de Leistert een speelpark met diverse sport-, spel en klauter-attributen, waaronder een volleybalveld, avontuurlijke stormbanen, een bootcampbaan en een kabelbaan. Dus geen enkele reden om op je luie kont in een vissersstoeltje te blijven zitten. Doe je het toch liever rustig aan als je op vakantie bent? De Adventure Golfbaan heeft 18 uitdagende holes bomvol hoogteverschillen en stoere hindernissen.

Spelen met water

Behalve een verwarmd buitenbad, is er ook een dagstrand. Hier kunnen de kinderen lekker kliederen met zand. Pomp water door de gootjes en transporteer zand via kettingen en zandemmertjes. Ook zijn er watershooters waar je iedereen nat mee kunt spuiten. Tevens is er een waterspeeltuin, perfect voor een hete zomerdag.

Verhard speelveld

Het verharde sportveld is voor heel veel sportieve activiteiten te gebruiken. Het multifunctionele veld is deels ingericht als tennisbaan en deels geschikt voor een potje kooivoetbal, volleybal of basketbal. Je kunt dus zelf bepalen welke sport je gaat uitoefenen.

Met kinderen naar Limburg

Wat te doen bij slecht weer?

De meeste vakantieparken zijn niet ingesteld op slecht weer. We weten allemaal dat de weersomstandigheden je vakantie kan maken of breken.

Subtropisch zwembad

Gelukkig heeft recreatiepark de Leistert een plan B. Er is een overdekt subtropisch zwembad, waar je vele uurtjes kunt vertoeven.  Je hebt verschillende glijbanen en voor de kleintjes is er een speciaal kinderbadje. Heb je net als ik een hoge dosis ontspanning nodig? Dan kun je relaxen in de whirlpool. Zelfs Farah vindt dat lekker.

Indoor speeltuin

Je hebt een speeljungle met meer dan 15 hardhouten speeltoestellen. Je kunt hier lekker klimmen, klauteren en spelen. De omgeving is donker waardoor het je laat denken dat je echt in de jungle bent. Voor de kleintjes is er een apart gedeelte met een glijbaantje, en de iets oudere kids (tot 9 jaar) kunnen zich uitleven op het evenwichtsparcour, de klimstammen en in de wiebeltouwen.

Op vakantie in Limburg: recreatiepark de Leistert

Bowlen

Er is nog veel meer te doen op recreatiepark de Leistert. Je hoeft je hier geen dag te vervelen en ook niet van tevoren de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Wil je weten welke gevolgen Corona op je vakantie heeft, kijk dan even naar de actuele Corona updates op de website.

Ben jij wel eens op vakantie in Limburg geweest?

Dit artikel is ontstaan door middel van een samenwerking.1 gedachte over “Op vakantie in Limburg: recreatiepark de Leistert”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *