Vakantie in eigen land populair in december

Vakantie in eigen land populair in december

Veel Nederlanders kiezen deze voor een vakantie in eigen land. Niet geheel onlogisch, met het toenemende aantal besmettingen met de nieuwe omikron variant. Verschillende Europese landen hebben hun coronaregels reeds aangescherpt, net zoals Nederland dit zelf eerder al deed. Om te voorkomen dat een vakantie op het laatste moment geannuleerd moet worden, kiest men er deze maand voor om dichtbij huis te blijven. In de voorjaarsvakantie lijkt een stedentrip of een weekje zon, zee en strand weer mogelijk te zijn. Overigens zit niet iedereen thuis met de feestdagen. Veel mensen besluiten een vakantiewoning te huren voor deze periode.

Aantal boekingen voor de meivakantie loopt op

Ondanks de onzekerheid die de omikron variant met zich meebrengt, worden er al veel reizen geboekt voor de meivakantie in 2022. Men hoopt dat de regels rond het coronavirus op dat moment gelijk zijn aan de regels van de afgelopen herfstvakantie. Ook de herfstvakantie werd door een groot aantal gezinnen gebruikt voor een vakantie buiten Nederland. Op Schiphol passeerden miljoenen reizigers in deze periode. Opvallend is dat veel mensen niet specifiek voor een vakantie in Europa kiezen, maar juist een verre reis boeken. Amerika en Australië zijn hierbij populair. Al is het nog sterk de vraag of een reis naar Australië mogelijk is tegen die tijd. Het land houdt de grenzen voorlopig gesloten voor toeristen. Bijzonder dat mensen in deze periode toch niet snel voor een vakantie in eigen land kiezen.

Rond Pasen een stedentrip naar Zuid-Europa

Waar men in de meivakantie voor een verre bestemming kiest, wordt de paasvakantie net als de voorjaarsvakantie gezien als goed moment voor een stedentrip dichtbij huis. Met name de Zuid-Europese bestemmingen, zoals Spanje en Portugal, zijn hierbij populair. Hier kiezen mensen vaak toch niet voor een vakantie in eigen land. Het voordeel van dergelijke bestemmingen zit in het feit, dat het hier vrijwel het hele jaar door mooi weer is. Althans, de temperatuur daalt, maar de kans op neerslag is er kleiner dan in Nederland. De afgelopen zomer viel het aantal zomerse dagen in eigen land behoorlijk tegen. Juist dat maakte dat veel mensen de herfstvakantie gebruikten om het aantal zomerse dagen dit jaar nog wat op te krikken, maar dit kan uiteraard ook gewoon in de paasvakantie.

Omikron variant zorgt voor veel onzekerheid

De nieuwe mutatie van het coronavirus zorgt voor veel onzekerheid, wereldwijd. Uit de eerste analyses van deze mutatie blijkt dat de omikron variant veel besmettelijker is dan de delta variant, welke tot voor kort dominant was in Nederland. Inmiddels heeft de delta variant die positie moeten afstaan aan de omikron variant in verschillende plaatsen. Onder meer in Amsterdam is het aantal besmettingen met deze nieuwe mutatie op hoog tempo toegenomen. Waar de besmettelijkheid hoger ligt, lijkt de omikron variant een milder ziektebeeld te vertonen dan de delta variant. Dat zou een positief teken kunnen zijn voor het aantal opnames in de ziekenhuizen. Of deze conclusie ook daadwerkelijk klopt, staat allerminst vast.

En hoe zit het met de wintersport?

Veel mensen kijken al uit naar een zonvakantie tijdens de zomermaanden, maar er zijn ook een hoop mensen die nog steeds geen zekerheid hebben wat betreft hun skivakantie. Door de aangescherpte corona regels in onder andere Oostenrijk wordt het alsmaar onzekerder of de geboekte skivakantie doorgaat. Vanaf 25 December 2021 geldt er een quarantaine plicht in Oostenrijk. Dit betekent dat wanneer je geen boosterprik hebt gehad 10 dagen in quarantaine moet voordat je de deur uit mag. Wintersport is dus alleen mogelijk wanneer je een booster prik gehad hebt en negatief bent getest voor aankomst. Vanwege de scherpe maatregelen in Oostenrijk zoeken veel sneeuwliefhebbers hun heil in Italië of Frankrijk waar je welkom bent wanneer je volledig bent gevaccineerd. Maar voor hoelang dit zo blijft is voor iedereen de grote vraag waar alleen de tijd het antwoord op kan geven.

Mijn zusje heeft ook een wintersportvakantie in de planning staan en zoals het nu lijkt, is het haar geld kwijt omdat ze nog geen boostervaccinatie heeft gehad. 10 dagen in quarantaine heeft namelijk geen zin bij een vakantie van 5 dagen.

Ga jij voor een vakantie in eigen land? Of durf je wel de grens over?

samenwerking


4 gedachten over “Vakantie in eigen land populair in december”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *