Vakantie 2022, wat gaan we doen met kids

Vakantie 2022, wat gaan we doen met kids

De zomervakantie is op de meeste scholen in Nederland al begonnen. Veel mensen zullen er in de vakantie 2022 voor kiezen om op vakantie te gaan. Een van de redenen hiervoor is dat het de afgelopen jaren moeilijk is geweest om op vakantie te gaan. Ook met kinderen zijn er heel erg veel mogelijkheden om op vakantie te gaan. Naast dat je op vakantie kan gaan zijn er ook vele uitjes te bedenken die je met kinderen kunt doen. Het doen van verschillende uitjes is vaak een stuk goedkoper dan op vakantie gaan. Dit betekent ook gelijk dat het voor veel meer mensen mogelijk is om een uitje te plannen.

Met kinderen op vakantie

Er zijn verschillende mogelijkheden om met kinderen op vakantie te gaan. Wanneer je in eigen land op vakantie gaat is een vakantiepark een goede keuze. Ook een camping is vaak heel erg geschikt om met kinderen op vakantie te gaan. Zo zijn er hier meerdere activiteiten die je met kinderen kunt doen. Denk hierbij onder andere aan minigolf en zwemmen. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten die de kinderen zonder ouders kunnen doen. Dit doen ze dan onder begeleiding van een animatieteam. Op deze manier kun je als ouder ook genieten van wat tijd alleen.

Vakantie 2022: De dierentuin is een populair uitje

Een van de bekendste uitjes om met kinderen te doen is een bezoekje brengen aan de dierentuin. Naast dat de dierentuin heel erg leuk is is dit ook nog eens een leerzaam uitje. Kinderen leren namelijk veel beter door dingen in het echt te zien dan uit een boek. In een dierentuin zal je al snel merken dat kinderen nieuwsgierig zijn. Ze willen dan namelijk vanalles over de dieren te weten komen. Shows waarbij er uitleg wordt gegeven over de dieren zijn dan ook echt een aanrader. Hetzelfde geldt voor het bezoeken van de dieren op het moment dat er wordt laten zien hoe ze worden gevoerd. Wildlands Zoo Emmen is mijn favoriet. Ik kwam hier al als klein meisje.

Vakantie 2022: Op een kinderboerderij kunnen kinderen veel leren

Een van de nadelen van de dierentuin is dat dit voor vele relatief duur kan zijn. Een goed alternatief voor kinderen die van dieren houden is een bezoek aan de kinderboerderij. Een bezoek aan een kinderboerderij kan vrijwel altijd gratis. Wel kun je tegen een kleine betaling vaak dieren voeren of meedoen aan een activiteit. Het maken van een ponyritje is een van de activiteiten die je vaak op een kinderboerderij zult zien. Op een kinderboerderij kunnen kinderen ook veel leren. Er is vaak informatie te vinden over de verschillende dieren die ze hebben. Ook wordt er soms extra informatie gegeven over de producten van dieren zoals melk en wol. 

't geertje

Vakantie 2022: Musea zijn ook voor kinderen erg leuk 

In een museum kun je ontzettend veel leren. Vaak wordt er echter door kinderen gedacht dat alle musea saai zijn. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn. Er zijn vele verschillende musea te vinden die onwijs leuk zijn voor kinderen. Zo helpt het om een museum te kiezen over een onderwerp dat kinderen aanspreekt. Het zal uiteraard ook weer per kind verschillen wat een leuk onderwerp is. Ga hier dan ook vooral over in gesprek met de kinderen. Op deze manier kunnen ze zelf aangeven wat ze leuk vinden. Dit betekent ook dat de kans groter zal zijn dat ze geïnteresseerd zullen zijn in het museum. 

Voor een avontuurlijk uitje ga je naar een klimpark

Voor een avontuurlijk uitje kun je een bezoek brengen aan een van de klimparken. Klimparken worden steeds populairder en zijn op steeds meer plekken te vinden. Daarnaast zijn er opties voor alle leeftijden. Wanneer je met kleinere kinderen gaat is er meestal een mogelijkheid om de kinderen te begeleiden. Klimparken bieden parcours aan op verschillende hoogtes. Deze parcours hebben allemaal hun eigen moeilijkheidsgraad. Het is aan te raden om vooraf de website van het klimpark te bekijken. Op die manier weet je zeker dat er voor het hele gezin een geschikt parcour zal zijn.

Een bezoek aan een pretpark is voor iedereen geschikt

Een ander leuk en avontuurlijk uitje is een dagje naar een pretpark. Je kunt een bezoek aan een pretpark uiteraard zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. Een pretpark is zeker niet alleen leuk als je in alle attracties durft. Ook wanneer je minder houdt van snelle achtbanen zijn er genoeg leuke pretparken en attracties. Hierbij geldt weer dat het belangrijk is om vooraf onderzoek te doen. Het ene pretpark is namelijk meer geschikt voor kinderen dan het andere pretpark. Dit hangt voor een groot deel af van de attracties die ze hebben. Ook de leeftijd en de lengte van de kinderen zal hierin een grote rol spelen. Voor wat kleinere kinderen vind ik Drouwenerzand super tof. Dit is een all inclusive pretpark, dus lekker onbeperkt frietjes en ijsjes eten.

Vakantie 2022

Er zijn verschillende plekken om te zwemmen tijdens de vakantie 2022

In de vakantie kan het ook in eigen land erg warm worden. Een leuke activiteit om te doen met warm weer is om te gaan zwemmen. Wanneer je met kinderen wilt gaan zwemmen zijn er verschillende opties. Ten eerste kun je ervoor kiezen om naar een zwembad te gaan. Een voordeel hiervan is dat je alle faciliteiten in de buurt hebt. Een nadeel is wel dat het in de vakantie al snel erg druk kan worden in het zwembad. Je kunt er dan ook voor kiezen om buiten te gaan zwemmen. Dit kan in de zee zijn maar bijvoorbeeld ook in een meertje in de buurt. Check hierbij wel altijd vooraf of de plek geschikt is voor kinderen. Wat zijn de leukste zwembaden in Nederland?

Zo maak je wandelen leuk voor kinderen

Niet elk kind zal direct staan te springen om een wandeling te gaan maken. Toch is dit zeker wel een hele leuke activiteit voor in de vakantie. Dit geldt helemaal voor wanneer het mooi weer is. Er zijn meerdere wandelpaden te vinden die wandelen leuk maken voor kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgen van een kabouterpad. Doordat er onderweg vanalles te zien is zullen de kinderen zich niet snel gaan vervelen. Bij vele van deze kabouterpaden is het ook nog eens zo dat er onderweg opdrachten te vinden zijn. Ook dit draagt eraan bij dat kinderen het leuk vinden om verder te wandelen.

Kies voor een leuke fietsroute 

Mocht iemand in het gezin toch echt niet van wandelen houden kun je ook voor een fietsroute kiezen. Het is voor veel mensen sowieso leuk om wandelen en fietsen met elkaar af te wisselen. Op deze manier voorkom je dat de vakantie eentonig wordt. Wanneer je kiest voor een fietsroute zul je een langere afstand kunnen afleggen. Net als dat er leuke wandelroutes zijn voor kinderen zijn er ook leuke fietsroutes. Bij deze routes stop je bijvoorbeeld bij plekken die leuk zijn voor kinderen. Het is namelijk belangrijk om voldoende stops te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat kinderen verder kunnen en willen fietsen.

Wat ga jij doen in deze zomer vakantie 2022?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *