Een Vaderdag cadeau maken of kopen met je ukkie

Een Vaderdag cadeau maken of kopen met je ukkie

Mei is in Nederland de maand van Moederdag en juni is de maand van Vaderdag. Je hebt dus nog even om dit jaar een leuk Vaderdag cadeau te maken samen met je kleintje. Een Vaderdag cadeau maken samen met je kind is superleuk! Ook als je kind nog wat jonger is zijn er veel leuke opties voor een leuk Vaderdag cadeau. Ik deel graag tips en voorbeelden van hoe mijn kinderen en ik normaal een Vaderdag cadeau maken! Of je nu van knutselen houdt, veel spullen in huis hebt of juist niet, er zit ongetwijfeld iets leuks bij voor jou en je kinderen. Ik begin met de wat makkelijkere ideeën om een Vaderdag cadeau te maken en ik eindig met iets meer uitdaging.

Een lieve boodschap voor papa

Een lieve boodschap voor papa, wat maakt een vader nu blijer dan dat? Je kunt je kind een boodschap laten schrijven op een papiertje. Een beetje versiering erbij en je hebt een Vaderdag cadeau. Een ander leuk idee voor een lieve boodschap is om met schilder tape de letters van de boodschap af te plakken op een papiertje. Laat vervolgens je kind zijn of haar gang gaan met allerlei kleuren verf. Laat de verf even drogen en haal dan de schilder tape weg. En voilà, een vrolijke en lieve boodschap voor papa. Een Vaderdag cadeau maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Combineer dit met een heerlijke Vaderdag ontbijt en ik weet zeker dat papa helemaal heppie de peppie is.

Een persoonlijke mok voor papa

Wat is er nu leuker dan een Vaderdag cadeau maken dat papa iedere dag herinnert aan zijn lieve kinderen? Een leuk voorbeeld van zo’n cadeau is een persoonlijk gestijlde mok voor een super papa. Om zelf een mok te stijlen heb je een witte mok nodig, wat tape of stickers en porseleinstiften. Net als bij de lieve boodschap voor papa begin je met het afplakken van een tekst of vormpjes. Bijvoorbeeld: I <3 papa. Geef je kind vervolgens de porseleinstiften en zie hoe je kind de mok omtovert tot een kleurrijk geheel. Laat de mok eventjes drogen en haal dan de stickers van de mok af. Zet de mok eventjes in de oven om het kunstwerk van je kind in te branden en klaar is Kees. Een mok als Vaderdag cadeau maken is makkelijk en je maakt er de koffiepauzes van een papa een stuk leuker van! Bij fotocadeau hebben ze deze leuke mokken en als je de kortingscode SPARKLESINSIDE50 gebruikt, krijg je ook nog eens 50% korting en kun je de mokken dus al bestellen vanaf 4,50.

Een boom van handafdrukken

Een boom van handafdrukken als Vaderdag cadeau maken is altijd een goed idee. Dit is een van de typische knutselwerkjes die nog jarenlang wordt bewaard. Dit knutselwerkje laat namelijk gelijk zien hoe klein de handjes van je kind(eren) op dat moment nog waren. Wat je nodig hebt is een wit vel papier, bruine verf en verschillende kleuren groene verf. Je begint met het tekenen van een silhouet van een boom, zonder de bladeren. Je kunt eventueel ook een voorbeeld van een boom overtrekken tegen het raam. Vul daarna het silhouet in met bruine verf (of laat je kind dat doen). Laat de bruine verf eventjes drogen en begin dan met het leuke werk! Doe verschillende kleuren groene verf op verschillende schaaltjes. Doop de handen van je kinderen in de verf en zet hun handafdruk als blaadjes op de boom. Schrijf onderaan de boom nog een leuke tekst voor papa. Als de verf droog is kun je het knutselwerk eventueel nog in een mooie lijst stoppen. En veel plezier met geven!

Een Vaderdag cadeau van stoepkrijt

Ook dit is een hele makkelijke manier om een Vaderdag cadeau te maken. Laat je kind een mooie tekening van stoepkrijt maken. Als je kind daar nog te klein voor is kun je dat zelf doen of een beetje helpen. Samen een cadeau maken is natuurlijk het allerleukste. Laat je kind vervolgens op de grond liggen zodat hij of zij in de tekening lijkt te zitten. Maak een foto van bovenaf en laat deze afdrukken. Stop de foto is een mooi lijstje en je hebt een prachtig Vaderdag cadeau gemaakt! Eventueel kun je het fotolijstje ook nog leuk versieren met schelpjes, kralen of andere leuke frutsels.

Een pennenhouder

Een praktisch Vaderdag cadeau maken is zo gedaan. En wat is er nou zo praktisch als een pennenhouder? Voor een pennenhouder heb je een leeg blik nodig, gekleurd papier, lijm en eventueel een knijper. Maak het blik schoon en beplak het met een gekleurd papiertje. De kleur van het papier hangt af van welk dier je wil maken. Voor een giraf kies je bijvoorbeeld geel en bruin. Beplak het blik en eindig met een houten knijper bovenaan het blik met de klemmende kant naar beneden. Knutsel een hoofd wat bij je gekozen dier hoort en plak die op de knijper. En voilà je hebt een super praktisch Vaderdag cadeau gemaakt! Papa kan in het blik zelf een heleboel pennen en linialen kwijt en onder de knijper kunnen belangrijke papiertjes.

Een silhouet sleutelhanger

Wil je een origineel Vaderdag cadeau maken? Dan is dit echt een leuk idee voor jou! Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt echt mee! Oké toegegeven, het is iets meer moeite dan een tekening, maar iedereen kan het! Maak eerst een foto van de zijkant van het hoofd van je kind. Je kunt deze foto printen of op een tablet openen. Teken dan op een vel krimpfolie de omtrek van het silhouet. Kleur het silhouet in en knip het uit. Maak met een perforator een gaatje in het hoofd. Zorg dat het gat niet te dicht op de rand zit. Stop de hoofden op 50 graden in de oven zodat de folie krimpt. Hang de silhouet vervolgens aan een sleutelring en veel plezier met geven!

De koelste koelkastmagneten

Wil jij het coolste Vaderdag cadeau maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. En wat ook zo leuk is aan dit cadeau maken, is dat er ijsjes moeten worden gegeten! Je hebt namelijk ijsstokjes nodig voor dit knutselidee. Knip twee ijsjes uit een papier. Versier beide kanten met potlood, stift of plakkers. Schrijf bijvoorbeeld: ‘papa is de coolste’ op een van de ijsjes. Plak vervolgens de papieren aan beide kanten van het ijsstokje met een dunne magneet ertussen. En hup jij hebt een mega leuk cadeau voor Vaderdag gemaakt!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *