De 10 leukste uitjes in Limburg(met kids)

De 10 leukste uitjes in Limburg(met kids)

Ben jij opzoek naar leuke uitjes in Limburg die kidsproof zijn? Say no more! In deze blog vind je een overzicht van de 10 leukste uitjes waarbij jij de kids gewoon mee kan nemen. Lees snel verder en kies een leuke optie afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen!

Stadscentrum Maastricht

De binnenstad van Maastricht is een bruisende en historische stad waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Daarnaast is het centrum gelegen aan de Maas en staat de stad bekend om de gezellige sfeer. Naast de historische gebouwen die door het hele centrum te vinden zijn is het centrum een uitstekende plek om heerlijk op het terras te gaan zitten. Daarnaast is er uiteraard een breed scala aan winkels te vinden en is er wekelijks een markt met lokale producten. Kortom, het stadscentrum van Maastricht is een populaire plek voor toeristen en zeer geschikt om met de kinderen te gaan bezoeken.

Kasteeltuinen Arcen

Limburg beschikt over prachtige kasteeltuinen die zich bevinden in Arcen. Deze tuinen zijn voorzien van prachtige stukken landschap en verschillende tuinen waaronder bijvoorbeeld een rozentuin. Dit is een heerlijke plek om met de kinderen heen te gaan om van de rust en de natuur van Limburg te genieten. Toch opzoek naar wat activiteiten? Geen probleem, de kasteeltuinen zijn voorzien van diverse restaurants en cafés. Daarnaast worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd zoals markten en evenementen zoals concerten. Voor ieder wat wils in de kasteeltuinen van Arcen.

Mind Mystery Horst

Op zoek naar een spannende activiteit om je geest mee te prikkelen? Mind Mystery is een attractiepark in Horst waar diverse interactieve en uitdagende attracties te vinden zijn gericht op de geest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan escaperooms, illustraties of spannende verhalen. Dit park is niet alleen voor kinderen heel leuk maar ook voor volwassenen zijn er genoeg activiteiten die je zullen verbazen. Een zeer kindvriendelijk attractiepark met vernieuwde attracties. Echt een park met een keer wat anders dan alleen maar achtbanen. Durf jij het aan? Laat je verrassen! Dit is overigens ook 1 van de leukste uitjes in Limburg als je een activiteit in het kader van teambuilding zoekt.

Attractiepark Toverland

Toch op zoek naar misschien iets meer actie? Overweg dan dit attractiepark, namelijk attractiepark Toverland. Dit park is gelegen in Sevenum en is voorzien van diverse achtbanen, indoor speelhallen en waterattracties. Daarnaast biedt het park ook een toverbos waar je betoverd kan worden door de prachtige toverwereld die zich hier afspeelt. Ook dit pretpark is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en biedt verschillende eetgelegenheden en winkeltjes om je verder te vertellen. Bedenk goed welk van de benoemde attractieparken het best bij jullie past.

Monkey Town Heerlen  

Monkey Town is een indoor speelparadijs voor kinderen en ligt in Heerlen. Dit speelparadijs is vooral gericht op kinderen doordat ze bijvoorbeeld zijn voorzien van glijbanen, ballenbakken, trampolines, of klimrekken. Ook is het mogelijk hier zelf evenementen te organiseren of speciale peuter zones op te zoeken voor jongere kinderen. Het is een heerlijke bestemming voor gezinnen voor een dag vol met pret. Uiteraard zijn er ook restaurants aanwezig zodat er tussen het spelen door goed gegeten kan worden. Dus ben jij vooral op zoek naar een uitje in Limburg voor de kinderen? Dan is Monkey Town Heerlen een uitstekende keuze.

Maastricht underground

Door de historische achtergrond van Maastricht biedt deze stad een unieke ervaring, namelijk de Maastricht underground activiteiten. De jaren oude ondergrondse gangenstelsels zijn er indrukwekkend om te zien. Om deze reden worden hier ook verschillende rondleidingen gegeven voor toeristen om deze ondergrondse gangenstelsels te zien. Doordat dit gangenstelsel zo enorm groot is, is het wel gevaarlijk om hier alleen naar binnen te gaan zonder gids. Doe dit dan ook nooit. Op zoek naar een spannende activiteit waarbij je de geschiedenis van Maastricht kan ontdekken? Ga underground!

Dierentuin GaiaZOO

Zijn jouw kinderen echte dierenvrienden? Misschien is het dan leuk om een dierentuin in Limburg te overwegen om een dagje uit te gaan. De dierentuin GaiaZOO is een populaire dierentuin in Kerkrade waar jaarlijks duizenden mensen naar toe komen om hun speciale diersoorten te bewonderen. Het voordeel van een dierentuin is dat het zowel voor de kinderen als volwassenen altijd een leuke ervaring is door het diverse aanbod aan dieren die hier te bezichtigen zijn. Ook is het mogelijk om specifieke activiteiten of programma’s te volgen in dit park, waarbij je meer kan leren over de dieren die hier aanwezig zijn. Kortom, een leuke activiteit in de buitenlucht voor het hele gezin.

Outlet Roermond

Zin om een dagje te shoppen in Limburg? Dan moet je echt naar de outlet in Roermond. Deze outlet is voorzien van meer dan 200 bekende merken en is hiermee dan ook een van de grootste outlets in Europa. Denk aan merken zoals G-star, Nike, Gucci, Calvin Klein, Dr. Martens, etc. Deze merken hebben allemaal winkels in deze outlet waar ze producten verkopen met enorm hoge kortingen. Daarnaast zijn er ook genoeg eetgelegenheden waar jullie rustig kunnen genieten. Kortom, een enorm populaire bestemming voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Zorg voor een paar goede schoenen en neem genoeg tassen mee want hier ga jij ongetwijfeld slagen!

Blotevoetenpad

Limburg beschikt over een aantal blotevoetenpaden die geschikt zijn voor het hele gezin om eens flink vies te worden. Vooral voor kinderen is dit vaak een leuke ervaring om eens helemaal los te gaan en met de blote voeten door de modder te lopen. Denk er van te voren goed over na wat je aandoet zodat je niet met je nieuwe kleren de modder in gaat. Er zijn een aantal opties in Limburg om een blotevoetenpad te bewandelen. De meest populaire paden zijn te vinden in Brunssum en Lieteberg. Dit is een activiteit die ongetwijfeld elk kind een groot succes zal vinden en behoord tot de lowbudget uitjes in Limburg.

Ga de Maasplassen op

Als laatste is het een mogelijkheid om de Maasplassen op te gaan in Roermond om de stad eens vanaf het water te bewonderen. De bekende Maasplassen worden gebruikt om rondvaarten te geven voor diverse publiek. Zijn jouw kinderen al wat ouder of willen ze iets spannends doen? Overweeg dan om watersport te doen op de Maasplassen, zelfs dit is mogelijk! Kortom, Limburg beschikt over diverse activiteiten die geschikt zijn om samen met de kinderen te doen!

Ken jij nog andere leuke uitjes in Limburg? Plaats ze dan in de reacties.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *