10 x leukste uitjes in Drenthe (met kids)

10 x leukste uitjes in Drenthe (met kids)

Een dagje weg met de kinderen naar Drenthe is altijd een goed idee. Drenthe is de oudste provincie van Nederland en vooral voor natuurliefhebbers is Drenthe de hemel op aarde. Je kan namelijk in Drenthe fietsen en wandelen door de prachtige natuur. Hieronder worden de 10 leukste uitjes in Drenthe met kinderen uitgelegd. Aangezien Drenthe niet heel groot is, liggen alle activiteiten lekker dicht bij elkaar. Dat is natuurlijk super fijn.

Sta oog in oog met een leeuw in Wildlands in Emmen

Een van de populairste dierentuinen van Nederland is Wildlands Zoo in Emmen. Wildlands is één van de leukste uitjes in Drenthe. Je kunt in deze dierentuin namelijk genieten, spelen, leren en ontdekken. Daarnaast kun je door drie verschillende werelden lopen. Je kunt door de Jungola lopen. Dit is de jungle. Daarnaast kun je door Nortica, het poolgebied, lopen en door Serenga, ofwel de savanne. Voor kinderen is Wildlands een geweldig uitje omdat het ten eerste leuk is en ten tweede leren kinderen ook ontzettend veel op zo’n dag.

Krijg een adrenalinekick in de Freefall Enterprise

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje weg te gaan naar een pretpark. Attractiepark Slagharen is de ideale optie voor zo’n dag. Attractiepark Slagharen is namelijk een van de bekendste attractieparken die Nederland te bieden heeft. Je kunt in het attractiepark verschillende attracties bezoeken zoals Apollo of the Eagle of de Freefall Enterprise. Voor kleine kinderen is attractiepark Slagharen ook ideaal. Zo kunnen kleine kinderen in de Big Wheel. Dit is een reuzenrad waar je overzicht hebt over het gehele park. Attractiepark is leuk voor jong en oud en kan niet ontbreken in het rijtje de 10 leukste uitjes in Drenthe.

De spectaculaire glijbanen van het Hof van Saksen

Hoewel Hof van Saksen een vakantiepark is, kun je ook gebruikmaken van het zwembad als gast. Het zwembad van Hof van Saksen is spectaculair. Je vindt er namelijk de leukste glijbanen. Wist je trouwens dat de Saltato de langste trechter glijbaan ter wereld is? Wist je toevallig ook dat de Bombo de aller grootste indoor bandenglijbaan ter wereld is? Voor echt durfvallen is Hof van Saksen het ideale dagje weg. Je vindt er namelijk ook de glijbaan Presto. Dit is de steilste speedslide van België, Nederland en Luxemburg! Voor jonge kinderen zijn er ook ontzettend veel mogelijkheden. Zo heb je fantastische kinderacademies en workshops.

Plopsa Indoor Coevorden bezoeken in Drenthe

Je hoeft als Nederlander gelukkig helemaal niet naar België te gaan om een Plopsa Indoor te bezoeken. In het plaatsje Coevorden kun je namelijk naar Plopsa Indoor Coevorden. Dit is een geweldig dagje uit voor jong en oud. Kinderen kunnen namelijk hun lievelings tv-figuren in het echt zien, attracties bezoeken en activiteiten doen. Voor ouders zijn er ook genoeg mogelijkheden om jezelf een hele dag te vermaken. Zo zijn er veel horecagelegenheden en kun je ook attracties bezoeken.

Schaapjes aaien in de Schaapskooi

Je vindt in Drenthe ontzettend veel schaapskooien. Een bezoekje aan een schaapskooi mag daarom zeker niet ontbreken in het lijstje met de 10 leukste uitjes in Drenthe. Je kunt in de Schaapskooi samen met je kinderen schapen tellen, aangezien er vaak honderden schapen rondlopen. Bovendien zijn de herders van de schapen vaak zo vriendelijk om uitleg te geven over de schapen en de Schaapskooi. Je kunt schaapskooien bezoeken in de plaatsen Havelte, Orvelte, Balloo en Doldersum. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken wanneer de herder met zijn hele kudde dwars door het dorp naar het weiland of de heide loopt.

Met de kinderen naar attractiepark Drouwenerzand

Een attractiepark in Drenthe waar je ook niet heel veel geld aan kwijt bent? Het attractiepark Drouwenerzand is het ideale dagje weg. Voor een vaste prijs heb je namelijk alles inbegrepen, van belegde broodjes tot drinken en van vers fruit tot softijsjes. Je kinderen zullen zich bovendien geen minuut vervelen omdat ze ontzettend veel attracties kunnen bezoeken. Het attractiepark is vooral geschikt voor de wat jongere kinderen, omdat je hier niet de meest spectaculaire achtbanen vindt, waardoor het park vooral voor kinderen van d e basisschoolleeftijd ideaal is.

Op hoogte van de boomtoppen lopen in Drouwen

Midden in de natuur van de Hondsrug kun je het Boomkroonpad in Drouwen bezoeken. Het boomkroonpad is een ontzettend hoog pad, waarbij je op ooghoogte van de boomtoppen loopt. Via houten bruggen kom je op dit fantastische pad terecht. Heb je hoogtevrees? Dan kun je er ook voor kiezen om beneden te blijven en een kijkje te nemen in het Speelbos Emmerdennen. Bovendien kun je het bezoekerscentrum bezoeken. In dit centrum kun je alles leren over het bos. Daarnaast kun je hier ook souvenirtjes kopen.

Sterrenkijken bij het geweldige Planetron

Houd je kind van planeten en sterren? Dan is het zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan Planetron in de Dwingeloo. Een bezoek aan Planetron is zowel een leuk als leerzaam uitje, waardoor dit uitje zeker een plaats verdient in de lijst van 10 leukste uitjes in Drenthe. Bovendien organiseert het Planetron heel vaak sterrenkijkavonden. Dit houdt in dat je samen met je kind in de avond langs kan komen om sterren te kijken. Wist je dat je kind een echte sterrenkijk medaille kan verdienen?

Klimmen en klauteren in het klimpark Grolloo

Weet je welk uitje lange tijd op nummer één heeft gestaan in de top 10 leukste uitjes in Drenthe? Het klimpark Grolloo. Het is daarom zeker aan te raden om het klimpark eens te bezoeken. Het klimpark biedt maar liefst zes parcoursen aan, waarbij er zelfs een paar boven het water afgelegd moeten worden! Je hebt naast de parcoursen ook een bungee zipline. Elke deelnemer begint altijd met een veiligheidsinstructie. Daarna mag je zelf bepalen welk parcours je wilt doen. Vooral voor oudere kinderen  is dit het ideale dagje weg.

Een sprong terug in de tijd in het museum Orvelte

Wil je een leuk, maar ook educatief dagje weg? Dan is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan Monumentendorp Orvelte. Wanneer je je in dit dorp bevindt, waan je je helemaal terug in de tijd. Zo kun je namelijk zien hoe mensen vroeger werkten en leefden. Veel attracties zijn gratis zoals de vuurplaats en de melkfabriek. Bovendien kun je ook leren hoe vroeger klompen gemaakt werden. Wist je dat je ook een mini dierentuin in het monumentendorp kunt bezoeken? Een dagje uit naar museum Orvelte is voor iedere leeftijd een geweldig dagje weg.

Ken jij nog leuke uitjes in Drenthe? Plaats ze dan in de reacties.1 gedachte over “10 x leukste uitjes in Drenthe (met kids)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *