Een Unicorn feestje ( + gratis printables)

Een Unicorn feestje ( + gratis printables)

Toen mijn buurmeisje 6 werd, wilde ze een unicorn feestje. Of eigenlijk wilde ze een LOL feestje, maar haar moeder vond de unicorn decoratie op alieexpress zo cute, dat ze haar makkelijk heeft weten over te halen. Stiekem was ik hier ook wel een beetje blij mee hoor, knutselen voor een unicorn feestje is nou eenmaal een stuk makkelijker dan voor een LOL feestje. Maar goed, dat wordt mijn uitdaging volgend jaar, want dan kunnen we er echt niet meer omheen, haha. Maar dit jaar mocht ik nog lekkere aan de freubel voor haar unicorn feestje. Unicorns zijn overigens ook wel echt super schattig hoor. Ik had voor Farah een leuk unicorn shirtje bij de Primark gekocht voor 2 euro en ze had een roze tutu aan van tule. Nou mevrouwtje stal de show hoor, terwijl het eigenlijk het unicorn feestje van haar buurmeisje was. Oopsie!

Tegenwoordig moeten feestjes steeds groter. Er wordt steeds groter uitgepakt; een dagje naar een pretpark, dierentuin of speelparadijs is niks geks. Helaas heeft niet iedereen hier een budget voor. Stiekem vind ik de feestjes thuis ook veeeeeeeeuuuullll leuker. Graag laat ik jullie zien wat je heel makkelijk zelf thuis kunt maken.  Je hebt wel een printer nodig voor de meeste dingetjes. De buurvrouw had al allerlei slingers gekocht, dus dat heb ik niet gemaakt. Wat natuurlijk wel ontzettend leuk is, is om een gepersonaliseerde unicorn slinger te maken met de naam van je kindje. Dit maakt je unicorn feestje toch wel af.

Zo organiseer je zelf een unicornfeestje

Unicorn uitnodigingen

Tegenwoordig krijg je een appje als je uitgenodigd wordt voor een feestje, stiekem helemaal niet leuk. Ik weet nog heel goed, hoe leuk ik het vond om uitnodigingen op school uit te delen. Echte papieren uitnodigingen zijn dan misschien niet zo goed voor het milieu, maar stiekem horen ze er wel gewoon bij. Het maakt je unicorn feestje toch wel af.

Unicorn uitnodigingen maak je makkelijk zelf

Wat heb je nodig?

 • Je zelfgemaakte kaartjes, geprint op fotopapier
 • Gekleurd papier
 • Pritstift
 • Confetti
 • Kaartenzakjes
 • Plakband

Hoe maak je je unicorn uitnodigingen

 1. De uitnodigingen maakte ik heel simpel met de app van Greeting island. Bij de zoekbalk typ je “unicorn” in en zo vind je alle designs in het unicorn thema. De tekst kun je dan aanpassen zoals je dat zelf wilt.
 2. Omdat mijn printer vreemd deed, heb ik er voor gekozen de kaarten af te laten drukken als foto’s bij de Kruidvat. Als je kiest voor 1 uur service, betaal je iets meer maar heb je je foto’s/kaarten wel meteen, dat vond ik zelf het fijnst.
 3. Als je je kaartjes hebt opgehaald bij de Kruidvat, plak je ze op gekleurd papier met prit. Doe dit niet met andere lijm omdat je er dan van die bobbeltjes in krijgt en dat is niet zo een mooi gezicht. Met prit wordt het een stuk strakker. Het gekleurde papier die ik heb gebruikt, komt bij de Action vandaan. Ik heb er voor gekozen om een fel neon kleurtje te gebruiken omdat het kaartje zelf heel pastel achtig was. Zo werd het toch nog een beetje vrolijk. Leg je foto een beetje in het midden en teken er een kader omheen van ongeveer een centimeter omheen. Knip het daarna uit.
 4. Vervolgens doe je je uitnodiging in een kaartenzakje, deze kun je o.a. bij de Action of de wibra kopen.
 5. Doe er een eetlepel confetti bij en plak het zakje tegen de rand dicht door de plakstrip te verwijderen. Ik had op de achterkant van het kaartje trouwens nog het telefoonnummer van mijn buurvrouw geschreven. Deze was er tijdens het printen een beetje afgevallen ofzo, heel vreemd.
 6. Vervolgens heb je nog een flap aan de zijkant een beetje uitsteken. Plak deze op de achterkant vast met een plakbandje. Je kan de kaart schudden zodat de confetti heen en weer gaat. Super leuk om zo je vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen voor je unicorn feestje.

Unicorn poop

Voor de sweet table maakten we Unicorn poop! Say what?! In onze kindertijd hoefde je echt niet met “poep” aan te komen. Maar de kinderen op Zeenat’s unicorn feestje vonden het geweldig.

Unicorn poop mag niet ontbreken op je feestje

Wat heb je nodig?

 • Printer
 • Schaar
 • Wit A4 papier
 • Kaartenzakjes
 • Nietmachine met nietjes
 • M&M’s , smarties, skittles of ander snoep. Als het maar rondjes zijn en als het maar gekleurd is.
 • De label die je er omheen doet

Hoe maak je de unicorn poop?

 1. Download de labels voor de zakjes en print deze uit.
 2. Vervolgens knip je de labels uit.
 3. Vul de kaarten zakjes voor 1/3 met snoepjes.
 4. Plak vervolgens het zakje dicht door de plakstrip te verwijderen en vouw deze er overheen.
 5. Als laatste vouw je de labels dubbel, doe je ze over het zakje en maak je het vast met 2 nietjes. Voila, je unicorn poop is ook alweer af.

Waterflesjes

Tijdens het spelen krijg je toch best wel dorst, waterflesjes zijn dan altijd handig. Uiteraard kun je ook kiezen voor frisdrank flesjes, maar als je geen stuiterende kinderen door het huis heen wilt hebben, zou ik gewoon lekker voor water gaan.

Unicorn waterflesjes maak je makkelijk zelf

Wat heb je nodig?

 • Printer
 • Schaar
 • Wit a4 papier
 • Pritstift
 • Flesjes water van de AH (AH Basic)

Hoe maak je de waterflesjes

 1. Verwijder als eerste alle etiketten van de waterflesjes. In de tussentijd print je de labels
 2. Knip de labels uit en smeer ze in met prit. Vervolgens plak je de label om het flesje heen. Doordat je pritt gebruikt, kun je een beetje schuiven. Zorg ervoor dat de uiteinden in ieder geval recht over elkaar heen gaan

Ben je nog op zoek naar een spelletje voor je unicorn feestje, dan is deze pin the horn on the unicorn ook ontzettend leuk. Of je knutselt een leuke unicorn kroon of legt wat unicorn kleurplaten op tafel.

Heb jij ook wel eens een feestje met een bepaald thema gegeven?15 gedachten over “Een Unicorn feestje ( + gratis printables)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *