De beste uitvaartverzekering voor jou en je nabestaanden

De beste uitvaartverzekering voor jou en je nabestaanden

Wanneer je een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten zul je deze uitkiezen op basis van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Toch is een uitvaartverzekering er niet alleen voor jezelf; je sluit er ook een af om je nabestaanden te ontzorgen in deze moeilijke tijd. Een beslissing hierover maken kan best lastig zijn; je moet nou eenmaal nadenken over iets waar je liever niet bij stilstaat. Ben je benieuwd hoe je er nou voor zorgt dat je de juiste keuzes maakt bij het kiezen van een juiste uitvaartverzekering? Lees dan snel verder om hier meer over te ontdekken.

Verzekering in diensten of in geld

Het eerste wat je kunt overwegen is of je een uitvaartverzekering wilt afsluiten in diensten of in geld. Wanneer je voor een verzekering in diensten kiest, zorg je ervoor dat je nabestaanden zoveel mogelijk begeleiding hebben in de periode na je overlijden. Dit gebeurt bij de Naturaverzekering. Je betaalt dan gedurende je leven premie voor de diensten die komen kijken bij je uitvaart en de begeleiding die je nabestaanden daarin krijgen. Daarnaast kun je een bedrag verzekeren dat je dierbaren kunnen gebruiken om de uitvaart mee te financieren. In dat geval kies je voor een Koopsom- of Kapitaalverzekering. Dit is een uitkomst wanneer de uitvaart bijvoorbeeld in het buitenland dient plaats te vinden.

Op welke leeftijd afsluiten?

Veel mensen schuiven het afsluiten van een uitvaart voor zich uit. Dit, omdat ze denken dat het nog lang niet van toepassing zal zijn of omdat ze zich niet prettig voelen bij het idee van het regelen van de eigen uitvaart. Heb je ook nog geen uitvaartverzekering? Dan is het wel verstandig om er zo snel mogelijk een af te sluiten. Niet alleen omdat je dan op onvoorziene omstandigheden voorbereid bent, maar ook omdat je op die manier de kosten kunt spreiden. Wanneer je op een vroege leeftijd al je uitvaartverzekering afsluit zul je een lagere premie betalen dan wanneer je dit pas op latere leeftijd doet. Daarom kun je in Nederland al vanaf je achttiende levensjaar deze verzekering afsluiten.

Je nabestaanden ontzorgen

Of je nu kiest voor een uitvaartverzekering in diensten of in geld, je zorgt er met deze verzekering voor dat je nabestaanden niet met torenhoge uitvaartkosten komen te zitten. Daar komt bij dat je ook voor jezelf een bepaalde rust kunt creëren met de gedachte dat alles goed is geregeld op het moment dat jij er niet meer bent. Ben je benieuwd wat in jouw geval – met jouw wensen – de beste uitvaartverzekering zou zijn? Klop dan eens aan bij een uitvaartverzekeraar of uitvaartondernemer en onderzoek de mogelijkheden samen met deze professional.

Vind je het een lastige kwestie om je uitvaartverzekering af te sluiten? Onthoud dan dat je een uitvaartverzekering altijd kunt aanpassen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *