10 x leukste uitjes in Utrecht (met kids)

10 x leukste uitjes in Utrecht (met kids)

Op pad of in de buurt van Utrecht en op zoek naar een leuk uitje? Uitjes in Utrecht zijn soms best lastig uit te kiezen want het aanbod in de stad is groot. Juist voor kinderen, want Utrecht is een leuke en gezellige stad om samen met je kinderen te ontdekken. Bovendien is Utrecht een stad die jouw kind zeker leuk gaat vinden. Maar welke uitjes in Utrecht kies je dan uit? Want niet elk kind houdt van dezelfde uitjes, dat maakt het soms ook lastig. Daarom help ik je, en zet voor jou de 10 leukste uitjes in Utrecht op een rijtje. Dat jij samen met jouw kinderen morgen nog kunt gaan doen.

Breng een bezoek aan het Nijntje Museum

Wanneer je nog jonge kinderen hebt zal ik je zeker aanraden om het Nijntje museum te bezoeken. Dit museum draait volledig om Nijntje en is vooral bedoeld om peuters en kleuters de wereld van het Nijntje te laten ontdekken. Hierbij steken ze ook nog een hoop op want ze leren allerlei vormen, kleuren en geuren ontdekken. Wanneer je dus nog jonge kinderen hebt is dit zeker een aanrader. Maar ook voor ouders is het leuk om hun herinneringen van vroeger over Nijntje op te halen. Tevens is het museum niet te duur, en kun je er een leuke periode doorbrengen.

Zin om de domtoren te beklimmen?

De domtoren is natuurlijk hét icoon van de stad Utrecht. Wanneer ik op zoek ben naar uitjes in Utrecht kom ik dan ook al gauw uit op de domtoren. Deze toren is maar liefst 112 meter hoog en vrij recent ook nog gerestaureerd. Vooral met iets oudere kinderen is het erg leuk om deze toren te bezoeken, je krijgt namelijk leuke en spannende verhalen te horen van de rondleider, mag op het kindergedeelte de klokken luiden en je mag helemaal naar boven lopen. Als je nog hele jonge kinderen hebt is het dus wellicht geen goede optie, want het is best een lange klim. Voor kinderen van 7 tot 17 is dit dan ook een leuke bezigheid om samen te doen.

Op pad met de trein

Utrecht is natuurlijk de trein hoofdstad van Nederland, met het grootste treinstation van Nederland. Tevens is het met kinderen vaak ook leuk om met de trein te reizen. En als een kind van reizen houdt dan is het zeker de moeite waard om samen het spoorwegmuseum te bezoeken. Dit fascinerende en grote museum vertelt je alles over de trein, maar je kunt er nog veel meer vinden. Zo kun je als kind een rondje over het terrein rijden met een miniatuurtrein, zijn er voorstellingen en is er een heuse discotrein. Met kerst vind je er tevens een ijsbaan. Ook zijn er het hele jaar verschillende tentoonstellingen te vinden.

Een echt kasteel bezoeken

Wie houdt er nu niet van kastelen? Ik wel in ieder geval en veel kinderen ook. Nu denken veel mensen bij uitjes in Utrecht misschien niet direct aan kastelen. Maar net aan de rand van de stad ligt het kasteel de Haar. Een echt sprookjeskasteel. Het kasteel heeft een middeleeuwse uitstraling maar is super netjes bijgehouden. Voor kinderen hebben ze tevens een mooie speurtocht uitgezet door het kasteel heen. Zo kunnen kinderen spelenderwijs het kasteel ontdekken. Het kasteel herbergt ook nog eens veel verhalen van vroeger over de stoere ridders en de mooie prinsessen die te vinden waren in dit kasteel. Zeker een bezoek waard dus.

Kinderboerderij en speeltuin bij Grifsteede

Bij stadsboerderij Grifsteeds is een leuke kinderboerderij te vinden met ook nog eens een mooie grote speeltuin erbij. Deze kinderboerderij is mooi groot en je vindt hier dus allerlei leuke dieren. Waarvan de meesten ook geaaid kunnen worden door de kinderen, extra leuk dus. De speeltuin heeft tevens veel te bieden, zoals grote glijbanen en springkussens. Voor de ouders is er tevens ook een leuk tentje waar je koffie en thee kunt halen. Zo kunnen de kinderen lekker spelen of de dieren aaien. Terwijl de ouders rustig wat drinken. Bijkomend voordeel is dat zowel de speeltuin als de kinderboerderij geheel gratis zijn.

Samen op allerlei instrumenten spelen

Kinderen vinden het vaak leuk om muziek te maken, maar ouders en ik ook. Bij museum Speelklok, in Utrecht dus. Kun je met veel verschillende soorten en op verschillende manieren muziek maken. Museum de speelklok is een ware wonderwereld voor alle muziekliefhebbers. Tevens organiseert het museum het hele jaar door verschillende activiteiten en cursussen. Ook kan een museuminspecteur ouders en kinderen begeleiden of een rondleiding geven. Zo leren de kinderen een hele hoop muziek en muziekinstrumenten. Leuk dus met kinderen die erg muzikaal zijn, of als de ouders dat graag zouden willen zien.

Bezoek de stadsboerderij

Utrecht heeft veel uitjes te bieden en helemaal voor kinderen. Want waar kinderboerderij Grifsteede al veel moois te bieden had, daar heeft stadsboerderij Koppelsteede dat ook. Op deze kinderboerderij worden tevens het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd die gekoppeld worden aan het seizoen. Zo kun je fruit plukken, dieren knuffelen of helemaal los gaan in de speeltuin. Deze stadsboerderij kun je tevens het hele jaar door goed bezoeken, want binnen vind je ook nog een mooi, overdekt restaurant. Als jij of de kinderen honger hebben, kun je dan ook gerust even wat gaan eten.

Maak een mooie boswandeling

In de stad zelf vind je uiteraard niet te veel bos, alhoewel Utrecht een hele groene stad is. Maar bij uitjes in Utrecht kun je ook zeker denken aan een mooie boswandeling. Vooral met kinderen. Want een boswandeling is niet alleen gezond en leuk, maar ook nog eens leerzaam. Zo zijn de Kaapse Bossen vooral een erg leuke omgeving om met kinderen te bezoeken. Maar ook de bosspeeltuin in het Maximapark, of het heksenpad in Oostbroek zijn hele leuke activiteiten om samen met je kids te doen. Of zoek zelf een van de andere landgoederen/bossen uit.

Breng een bezoek aan de pretfabriek

Wie is er vroeger niet geweest, de pretfabriek naast Utrecht. Deze grote speelplaats bestaat al heel lang en is nog steeds super leuk. Voor de kinderen zijn er super veel speeltoestellen en andere activiteiten te vinden. Maar voor oudere mensen zoals ik, heb je er ook een mooie leestafel of een restaurant waar je rustig wat kunt eten of drinken. Zonder dat je daarbij de kinderen uit het oog hoeft te verliezen. Ga dus zeker binnenkort op pad in Utrecht om samen met je kinderen er eens lekker op uit te gaan.

Ken jij nog leuke uitjes in Utrecht? Deel ze dan in de reacties.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *