11 x leukste uitjes in Overijssel (met kids)

11 x leukste uitjes in Overijssel (met kids)

Ben jij van plan om een dagje, of weekend, naar Overijssel te gaan met de kids? Geen paniek, er zijn onwijs veel leuke dingen te doen in deze provincie. Ik bespreek in het kort 10 uitjes in Overijssel die leuk zijn voor jezelf en de kids. Lees snel verder!

Dinoland Zwolle

Een van de grootste aanraders voor wanneer jij een uitje zoekt in Overijssel is absoluut Dinoland Zwolle. Dit park is een themapark gericht op dinosauriërs en prehistorische tijdperken. Naast dat dit park educatief is voor kinderen en volwassenen zijn er diverse attracties waaronder glijbanen, lasergames, achtbanen en nog veel meer. Hiernaast zijn er genoeg leuke restaurants en winkels in het park voor een beetje afwisseling. Dit park is echt een aanrader omdat het niet alleen voor de kinderen leuk is maar vaak ook erg interessant voor de ouders. Het is echter het enige park in Nederland dat volledig op dit thema gebaseerd is. Kijk je ogen uit en bezoek Dinoland Zwolle!

Attractiepark Slagharen

Wil jij naar een attractiepark niet gericht op een thema? Overweeg dan het attractiepark Slagharen. Dit attractiepark is gelegen in het dorp Slagharen en is voorzien van talloze activiteiten. Denk hierbij weer aan bijvoorbeeld achtbanen, waterparken, glijbanen, kampeeraccommodaties, speeltuinen, en dieren. Het leuke van dit park is dat ze ook slaapplaatsen op het park bieden wat het mogelijk maakt om hier meerdere dagen of zelfs weken te verblijven. Wanneer jij op het ponypark Slagharen gaat overnachten kan je zelfs pony’s krijgen voor de kinderen die een aantal dagen verzorgd moeten worden. Een leuke ervaring voor wanneer jij een paar dagen zoet wil zijn. Dit is 1 van de uitjes in Overijssel waar ik zelf als kind ook veel plezier aan heb beleefd.

Avonturenpark Hellendoorn

Het avonturenpark Hellendoorn heeft veel overeenkomsten met Slagharen. Beide parken bieden veel attracties en zijn geschikt voor diverse leeftijden. Ze hebben beide een iets ander thema en natuurlijk iets andere attracties. Om een keuze te maken tussen deze twee parken is het aan te raden om de websites van de parken raad te plegen wat betreft specifieke wensen die je misschien hebt. Het leuke aan Avonturenpark Hellendoorn is dat ze ook een speciaal gedeelte hebben voor jongere kinderen. Dit gedeelte van het park noemen ze Dreumesland. Kortom, beide parken zijn geschikt voor een leuk uitje met het hele gezin. Vroeger hadden wij niet zoveel te besteden en kon je regelmatig sparen bij de Zeeman of Schoenenreus. Dit was dus 1 van de uitjes in Overijssel die wij vaak hebben gedaan.

Bezoek het gezellige Deventer

Deventer ligt midden in de provincie Overijssel en is een onwijs gezellige stad voor jong en oud. De stad is een van de Hanze steden van Nederland waardoor de stad veel monumentale en historische gebouwen kent. In het midden van de stad ligt een groot plein dat omringd is door allerlei leuke cafés en restaurants waar je heerlijk kan genieten.  Daarnaast zijn de winkelstraten van de stad verspreid door middel van allerlei knusse steegjes en kleine wegen waardoor het een gezellige sfeer heeft. Ideaal voor een gezellig dagje met de kinderen.

Speelgoedmuseum Deventer

Wanneer je toch in Deventer bent, waarom dan niet ook een bezoekje brengen aan het speelgoedmuseum dat in deze stad ligt. Zoals de naam al suggereert is dit museum volledig ingedeeld rondom diverse soorten speelgoed uit verschillende tijdsperioden. De indrukwekkende collectie verschillende soorten speelgoed zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij de kinderen. Ook is dit een leuke manier om bijvoorbeeld je kinderen te laten zien met wat voor soort speelgoed er vroeger in je eigen tijdperk gebruikt werd. Dit zal hier namelijk ongetwijfeld aanwezig zijn. Een leuk en leerzaam museum in een gezellige stad.

Varen in Giethoorn

Een uitje dat bij velen op de bucketlist staat. Giethoorn is de afgelopen jaren enorm overspoeld met toeristen en dat is niet voor niets. De leuke wateren en fluisterbootjes die door heel giethoorn te huren zijn trekken deze mensen aan. Vooral wanneer het een mooie dag is en het niet al te druk is, is het enorm leuk om een fluisterbootje te huren om hier vervolgens mee door heel Giethoorn te varen. Geen ervaring met varen? Geen probleem! Omdat deze bootjes maar heel zachtjes gaan en de wateren in Giethoorn makkelijk te bevaren zijn, is dit voor iedereen goed te doen. Beleef Giethoorn vanaf het water met heel het gezin!

All inclusive pretpark de Waarbeek

Heb je kinderen die wat jonger zijn, dan is attractiepark de Waarbeek in Hengelo echt een aanrader. Voor een vast bedrag per dag eet je onbeperkt ijsjes en patatjes en drink je ook nog eens zoveel limonade als je wilt. Wij waren hier toen Farah nog iets jonger was, maar we gaan zeker terug deze zomervakantie

Goedkoop naar een pretpark

Outdoor Challenge Park – oldenzaal

In oldenzaal bevindt zich het Outdoor Challenge Park wat een avonturenpark is. Dit park heeft diverse outdoor activiteiten voor alle leeftijden voor een avontuurlijke dag. Denk bijvoorbeeld aan boogschieten, quad rijden, abseilen, klimmen, en nog veel en veel meer.  Voor de kinderen zal er dus absoluut een leuke activiteit bij zitten. Daarnaast zijn er ook veel activiteiten voor volwassenen wat niet gek is gezien het brede aanbod. Bezoek hun site en ontdek de mogelijkheden!

Pannenkoekenrestaurant Klein Afrika

Zijn jouw kinderen weg van pannenkoeken? Dan kan een bezoekje aan het pannenkoekenrestaurant Klein Afrika niet ontbreken. Dit restaurant ligt in Nijmegen en staat bekend om hun grote assortiment verschillende pannenkoeken. Het leuke aan dit restaurant is niet alleen dat ze heerlijke pannenkoeken serveren, ze hebben ook een unieke inrichting. Het restaurant is namelijk volledig ingericht op het thema Afrika, wat maakt dat je hier je ogen uit kijkt terwijl je een heerlijke pannenkoek naar binnen werkt. Een unieke ervaring.

Kinderboerderij Dondertman 

Op zoek naar een dierlijk avontuur? De kinderboerderij Dondertman gelegen in Holten is een bekende kinderboerderij met diverse boerderij dieren. Denk hierbij aan kippen, koeien, schapen, geiten, konijnen, varkens, vogels, etc. Naast dat je deze dieren kan bewonderen op de kinderboerderij zijn er ook diverse activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voer sessies of knuffelmomenten waarbij het mogelijk is om dichter bij de dieren te komen. Dit is niet alleen voor jonge kinderen heel leuk maar voor iedereen van het gezin.

Bezoek een musea

Als laatste is het natuurlijk mogelijk om een aantal musea te bezoeken, als je toch op zoek bent naar uitjes in Overijssel. De provincie is namelijk voorzien van diverse mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende musea:

  • rijksmuseum twenthe
  • Het Memory Vrijheidsmuseum
  • Twentse Welle
  • Stedelijk museum Zwolle
  • Museum Buurtspoorweg
  • etc.

Naast deze selectie van musea zijn er nog enorm veel andere musea te vinden waardoor er genoeg keuze is. Op deze manier kan jij de kinderen een dagje meenemen en ook nog eens een educatieve bijdrage leveren. Ideaal dus!

Ken jij nog leuke uitjes in Overijssel? Deel ze in de reacties.1 gedachte over “11 x leukste uitjes in Overijssel (met kids)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *