10 x leuke uitjes in Zeeland (met kids)

10 x leuke uitjes in Zeeland (met kids)

Zeeland is een populaire toeristenbestemming en dat is niet voor niets. Deze provincie beschikt over diverse leuke activiteiten voor heel het gezin. In deze blog bespreek ik in het kort 10 uitjes in Zeeland waar jij met de kinderen kan genieten. Lees je mee?

Bezoek het strand

Zeeland staat uiteraard bekend om de vele stranden die hier te vinden zijn. Ongeacht het weer, op het strand is altijd wel iets leuks te doen en al helemaal als je kinderen mee hebt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandeling over het strand of door de duinen, een leuke strand picknick, of bezoek een strandtent en geniet van de zee. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van elke leeftijd en ouders kunnen hier vaak hun eigen ding doen. Ideaal dus voor wanneer jij een leuk uitje zoekt in Zeeland. Pak die strandtas in en geniet!

Bezoek het Zeeuws museum

Het Zeeuws museum is zeer populair onder toeristen die een dagje naar Zeeland komen. Dit museum ligt in Middelburg en is vooral gericht op de geschiedenis en cultuur van de provincie Zeeland. Het museum is relatief groot en biedt diverse manieren om over de geschiedenis te leren. Omdat dit museum interactieve activiteiten aanbiedt is het voor zowel volwassenen als kinderen erg leuk om hier een bezoekje aan te brengen. Echt iets voor op de to-do-list. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen natuurlijk. Middagje cultuur snuiven? Bezoek het Zeeuws museum!

Het Arsenaal in Vlissingen

Het Arsenaal in Vlissingen is zowel een attractiepark als een museum geschikt voor alle leeftijden. Dit park richt zich op het leven rondom zee zoals de piraten bijvoorbeeld vroeger deden. Dit doen ze op een interactieve manier waarbij ze verschillende activiteiten aanbieden. Denk hierbij aan een piraten excursie, een echte duikboot ervaring, of zelfs een parcours om door te klimmen. Daarnaast hebben ze een groot aquarium om de verschillende zeedieren te laten zien aan de bezoekers. Vooral wanneer jouw kinderen nog wat jongers zijn en ze nog fan van piraten zijn, is dit een hele leuke ervaring.

Het Deltapark Neeltje Jans

Niet helemaal overtuigd om naar een piratenpark te gaan? Wat dacht je dan van een attractiepark gericht op de bouw van de Deltawerken? Ja je hoort het goed, in Zeeland bevindt zich het Deltapark Neeltje Jans wat zich voor de hand liggend bevindt op het eiland Neeltje Jans. Dit park is een educatief park waarbij alles in en outs rondom de Deltawerken voorop staan. Op deze manier kan je met een dagje Zeeland je kinderen nog iets meegeven over de bijzonder belangrijke Deltawerken van Nederland. Om het voor de kinderen leuk te houden heeft dit park interactieve tentoonstellingen, attracties, en een zeehondenopvang. Voor ieder wat wils dus! Dit is misschien wel 1 van de oudste uitjes in Zeeland die niet mag ontbreken op je bucketlist.

Ga Haaientanden zoeken

In Zeeland is het mogelijk om op speciale stand gebieden haaientanden te zoeken. Deze tanden zijn afkomstig van echte haaien die jarenlang in het gebied rondom Zeeland hebben geleefd. Deze Haaien zijn op dit gebied helaas uitgestorven. Echter zijn de resten van hun bestaan nog te vinden op stranden in de buurt van Cadzand of Westkapelle. Dit is echt een unieke ervaring voor zowel ouders als de kinderen. Ook is dit voor veel toeristen en fossiel liefhebbers een populaire plek om op zoek te gaan naar de haaientanden. Trek je strandkleding aan en ga op zoek naar deze unieke fossielen.

Berkenhof’s Tropical Zoo

Het Berkenhof’s Tropical Zoo ligt in het dorp Kwadendamme in Zeeland en is relatief onbekend buiten de provincie Zeeland. Deze dierentuin is gespecialiseerd in tropische dieren. Denk hierbij aan vogelspinnen, slangen, kaaimannen, en allerlei andere soorten reptielen. Omdat deze dierentuin meer tropische dieren heeft dan ‘normale’ dierentuinen is dit een unieke beleving waar je waarschijnlijk dieren gaat aantreffen die je nog nooit eerder hebt gezien. Zowel erg spannend als educatief voor de kinderen. Overweeg wel goed of je kinderen dit ook daadwerkelijk leuk vinden en ze dit niet alleen maar heel eng vinden. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de kinderen de stuipen op het lijf te jagen met een groep kaaimannen. Bespreek dit eerst voordat je het park bezoekt! Ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen behoord tot de leukste uitjes in Zeeland.

Natuurspeelbos

In Axel ligt een natuurspeelbos, ideaal voor een dagje uit met de kinderen. In dit natuurspeelbos is een breed scala aan activiteiten te vinden waar de kinderen helemaal los kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan speeltoestellen, klimrekken, of stukken bos waar de kinderen bijvoorbeeld een hut kunnen bouwen. Om het ook een beetje leuk te houden voor de ouders zijn er uiteraard genoeg picknicktafels waar je kunt ontspannen en lekker lunchen tussendoor. Dit uitje is uiteraard het leukst wanneer de zon schijnt en het dus geen modderboel is in het speelbos. Avontuurlijke kinderen? Overweg het natuurspeelbos in Axel!

Bezoek Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en kenmerkt zich als een historische stad met mooie oude gebouwen. De stad is ook voorzien van tal mooie monumenten en musea die zeker een bezoekje waard zijn. Dit mag dus niet ontbreken op je lijstjes aan uitjes in Zeeland. Daarnaast is de stad voorzien van een heleboel gezellige cafés en restaurants waar heerlijk op het terras gezeten kan worden. Meer zin om een dagje te shoppen? Ook dit is mogelijk in Middelburg want er zijn leuke winkels te vinden op de pleinen en vele straatjes die deze stad kent.

Mini Mundi

Mini Mundi is een kinderpretpark in de buurt van Middelburg. Dit park is zo ingericht dat de kinderen zich geen moment zullen vervelen. Er zijn diverse dingen te vinden zoals speeltuinen, attracties, een miniatuurpark en glijbanen. Daarnaast zijn er binnen ook nog activiteiten als een klimpark, trampolines en bijvoorbeeld ballenbakken. Een ideaal uitje voor wanneer jij een dagje uit wil met het hele gezin. Voor de ouders zullen er iets minder dingen te doen zijn.

Vuurtoren Westkapelle

Als laatste van de 10 opties raden wij aan om de vuurtoren in Westkapelle te bezoeken. Deze historische vuurtoren wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht waarbij het een perfecte plek is om samen de zonsondergang te bewonderen. Dit is zelfs mogelijk vanaf bovenaan de toren die maar liefst 53 (!) meter hoog is. Sluit de dag af met dit spannende avontuur. Durf jij het aan?

Ken jij nog leuke uitjes in Zeeland? Deel ze dan in de reacties. Zoek jij nog een plek om te overnachten? Dan is Oasis Punt West wellicht een optie.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *