10x leukste uitjes in Flevoland (met kids)

10x leukste uitjes in Flevoland (met kids)

Flevoland is de jongste provincie van Nederland en biedt ontzettend veel diversiteit. Je kunt namelijk ontzettend veel verschillende uitjes in Flevoland doen, zoals het bezoeken van een museum of een themapark. Je kunt in Flevoland in ieder geval heel veel dingen doen en beleven. Hieronder zie je een kleine selectie van de leukste uitjes in Flevoland.

Bloemen en vlinders kijken in de Orchideeën Hoeve

Een bezoekje aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is geweldig. Je reist in deze hoeve namelijk van werelddeel naar werelddeel. Hierdoor ontdek je in een paar uur tijd wat de verschillende werelddelen allemaal hebben qua flora en fauna. Je kunt namelijk wandelen door de werelddelen Azië, Midden-Amerika en Australië. Wist je dat de Orchideeën Hoeve rolstoeltoegankelijk, kindvriendelijk en overdekt is? Naast het bezoeken van werelddelen kun je ook door tuinen lopen. Zo kun je vlinders spotten in de grote vlinder vallei en stokstaartjes kijken in de lorituin.

Een dagje naar Vakantiepark Europarcs Resort Zuiderzee

Hoewel Europarcs Resort Zuiderzee een vakantiepark is, kun je ook als gast langskomen. Het vakantiepark heeft namelijk veel meer te bieden dan huisjes, een receptie en een zwembad. Het vakantiepark heeft namelijk een strandje waaraan je heerlijk als gast kunt liggen. Je kunt er ook een hapje eten en drinken bestellen. Je zult je bij dit strandje geen moment vervelen. Voor de kinderen is dit een ideaal dagje weg, omdat ze met leeftijdsgenoten kunnen spelen in het water en op het strand.

Vliegtuigen spotten in het Luchtvaartmuseum Aviodrome

In de hoofdstad van Flevoland, Lelystad, kun je het luchtvaartmuseum Aviodrome bezoeken. Je kunt in dit museum verschillende vliegtuigen spotten. Zo hebben ze in dit luchtvaartmuseum hele oude vliegtuigen staan, maar ook hele nieuwe vliegtuigen. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen in een echte Boeing 747 Jumbo Jet. Vooral voor vliegtuigliefhebbers is dit het ideale dagje weg! Je kunt namelijk ook een 4D film bekijken en een vliegbrevet halen. Luchtvaartmuseum Aviodrome verdient daarom zeker een plekje in de lijst met leukste uitjes in Flevoland. Kun jij na een dagje Aviodrome zeggen dat je een piloot bent met een echt vliegbrevet?

De Wildste tuin bezoeken in Kraggenburg

In Kraggenburg kun je de Wildste tuin Netl bezoeken. Netl is een ontzettend mooi en groot natuurgebied. Tijdens een wandeling door dit natuurgebied loop je tussen duinen en water. Waarom is Netl een leuk dagje uit voor kinderen? Ook voor kinderen is Netl een leuk dagje uit, omdat er heel veel speelnatuur is. Zo heb je bijvoorbeeld klimtouwen, een trekpontje, een wiebelbrug en schommels. Daarnaast kunnen kinderen ook een doolhof bezoeken of van de modderglijbaan roetsjen. Netl is één van de leukste uitjes in Flevoland voor kinderen.

Een indoorspeelparadijs in Dronten bezoeken

Wil je een plek vinden waarbij je kinderen urenlang kunnen spelen? Dan is het zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan indoor speelparadijs Avontura in Dronten. Omdat het speelparadijs overdekt is, kun je er met goed en met slecht weer heen. Kinderen kunnen zich hier ontzettend goed vermaken doordat er verschillende speelpleinen zijn met elk een eigen thema. Zo kun je bijvoorbeeld klimmen op een klimvulkaan, glijden van de leuke familieglijbaan en springen op trampolines. Voor zowel jong en oud is speelparadijs Avontura een geweldig dagje weg!

40 hectare aan bos in Lelystad

In Lelystad kun je het grootste belevenissenbos vinden van Nederland. Dit belevenissenbos is namelijk 40 hectare groot. Kinderen kunnen zich in dit bos gemakkelijk vermaken. Zo vind je in dit belevenissenbos speelplekken, waterpartijen, routes en speelaanleidingen. Het is wel belangrijk om te weten dat het bos en de speeltoestellen geschikt zijn voor kinderen die ouder zijn dan zes. Heb je jongere kinderen? Dan is het aan te raden om nog even een paar jaar te wachten!

Oog in oog staan met kabouters in het Grote Kabouterbos

In Dronten kun je oog in oog staan met kabouters in het Grote Kabouterbos. Je kunt samen met je kinderen verschillende kabouter routes lopen, waarbij je allerlei verschillende kabouters kan spotten. Daarnaast kunnen kinderen spelen in de buitenspeeltuin die helemaal ontworpen is in een kabouter thema. Voor een dagje weg waarbij je kinderen zichzelf goed kunnen vermaken is het Grote Kabouterbos de ideale optie. Het Grote Kabouterbos behoort daarom zeker thuis in het lijstje met de leukste uitjes in Flevoland.

Gillend in de achtbanen van Walibi Holland

Walibi Holland mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met de leukste uitjes in Flevoland. Walibi Holland is één van de bekendste attractieparken in Nederland, omdat het meer dan dertig attracties heeft. Walibi Holland is een leuk dagje uit voor zowel jong als oud. Zo kun je bijvoorbeeld in de achtbaan Speed of Sound waarbij je over de kop gaat of in de Goliath waarbij je super hoog de lucht ingaat. Doordat er zoveel attracties zijn, zit er altijd wel een leuke attractie bij voor iemand. Je kunt daarom met je gehele zin een dagje naar Walibi. Lukt het jou om een selfie te maken met de hoofdmascotte Walibi?

Varen op de Oostvaardersplassen

Wanneer het zonnetje schijnt en de temperatuur hoog ligt, is het de hoogste tijd om een lekker rondje te varen op de Oostvaardersplassen. Een rondje varen is altijd een leuk dagje uit voor kinderen. Je kunt het varen nog leuker maken door bijvoorbeeld spelletjes mee te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld kijkbingo spelen. Dit houdt in dat degene die als eerste alles gespot heeft dat op zijn of haar bingokaart staat, gewonnen heeft. Zo moet je bijvoorbeeld bepaalde vogelsoorten en vissoorten afkruisen.

Een pannenkoek eten bij Hans en Grietje in Zeewolde

Hoewel Hans en Grietje een pannenkoekenrestaurant is, kun je hier een hele dag vertoeven. Het pannenkoekenrestaurant ligt in het mooie dorp Zeewolde. De inrichting van het pannenkoekenhuis is ontzettend leuk en geweldig. Het pannenkoekenrestaurant heeft namelijk een sprookjesachtige uitstraling. Wat het pannenkoekenrestaurant onderscheidt van andere pannenkoekenrestaurants is de mega grote speeltuin naast het restaurant. Als ouders zijnde kun je een plekje innemen op het grote terras, waarbij je uitzicht hebt op je spelende kinderen. Tegenover het restaurant ligt een groot bos waar je heerlijk kunt wandelen. Je kunt dus een heel dagje vertoeven bij pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *