Hoe vind je een tv kast op maat?

Hoe vind je een tv kast op maat?

Sinds de tv in 1922 is uitgevonden heeft het apparaat een steeds grotere rol gekregen in huishoudens wereldwijd. In het begin werd de tv achter deurtjes weggestopt of weggewerkt achter een gordijn. Tegenwoordig vormt de tv vaak het centrum van de zithoek. De tv wordt tentoongesteld op de mooiste tv-meubels. Soms worden tv’s nog wel subtiel verwerkt in een woonkamer, vaak gebeurt dit dan door middel van een grote kast. Een tv zelf kiezen is vaak al een hele klus. Er zijn veel verschillende formaten en designs beschikbaar en je kunt ook nog kiezen tussen duurzame tv meubels en niet duurzaam. Daarnaast moet je ook nog rekening houden met je budget en met andere eigenschappen zoals schermresolutie. Als je eenmaal een tv hebt uitgezocht staat je nog één taak te wachten. Zoek een prachtige tv kast op maat. Dit is de stolp voor je prachtige tv en maakt het plaatje helemaal af. Rofra Home is een leuke woonwinkel met een super breed aanbod en o.a. tv kasten op maat, ik kom daar later in deze blog op terug. Neem alvast een kijkje.

Kies je televisie

Er bestaan een heleboel verschillende soorten tv’s. Het is belangrijk om je eerst goed af te vragen wat jij van een tv verwacht. Kijk je dagelijks tv? Dan vind je de grootte en resolutie van je tv waarschijnlijk belangrijk. Kijk je slechts heel af en toe tv? Dan zal een kleinere of goedkopere tv prima voor jouw zijn. Welke tv jij kiest bepaald vervolgens weer wat voor tv kast je nodig hebt. Een kleine vierkante tv heeft nu eenmaal een andere tv kast nodig dan een enorme flatscreen tv. Begin voor een tv eerst met je budget. Hoeveel heb je over voor bepaalde eigenschappen. Wil je een 4K schermresolutie en het gevoel alsof je in de bioscoop zit? Of wil je gewoon een klein beeldscherm dat iets groter is dan je laptop scherm.

De tv verwerken in je interieur

Sommige mensen vinden een tv op zichzelf mooi in hun interieur. Anderen zien een tv meer als handig middel, maar vinden het apparaat niet per se mooi. Tot welke groep jij behoort bepaald onwijs wat voor tv kast je nodig hebt. Voor iedere behoefte is er altijd de optie voor een tv kast op maat. Een tv kast op maat hoeft niet te betekenen dat de kast helemaal speciaal voor jou wordt gemaakt. Je kunt ook een kant en klare tv kast op maat kopen. Zoek simpelweg een kast die in jouw woonkamer past en waar je tv goed op staat.

Een tv-kast kopen

Bij het kopen van een tv kast is het belangrijk dat je weet voor wat voor tv je wil. Je eigen voorkeur voor een tv bepaald ook wat voor tv kast je nodig hebt. Begin met de keuze of je de tv wil laten zien in je interieur of dat je de tv liever achter deurtjes verstopt. Voor een tv kast op maat bestaat online een breed aanbod. Tv kasten bestaan in veel diverse materialen en veel verschillende kleuren. Het is dus belangrijk om naar de rest van je interieur te kijken. Maak op basis daarvan je keuze voor een tv kast. Heb je verder nog geen interieur? Ga dan eerst de rest van je interieur regelen en kom later terug voor de tv kast.

bron: Rofra Home

Schaf eerst de grootste items aan

Begin bij het inrichten van je woonkamer eerst met de grootste items. Kies eerst een bank, een eettafel, stoelen, een vloerkleed et cetera. Voor een tv kast maakt het vaak niet zoveel uit hoe groot deze is. In de zin van: een tv kast krijgt vaak niet per se meer nut naar mate deze groter wordt. Bij een bank of eettafel is dit wel het geval. Op deze manier kun je eerst met deze meubels het juiste formaat kiezen. Daarna kun je een tv kast op maat toevoegen aan je meubilair. Bij het kiezen van een tv kast op maat heb je eindeloos veel mogelijkheden. Kies een mooi meubel waar je blij van wordt en voor je het weet zit je heerlijk op de bank van je eigen bioscoop te genieten. Weet je niet goed wat voor meubel goed bij veel inrichtingen past? Kijk dan eens naar dit tv meubel. Ik vertel je later in deze blog meer over deze tv meubel.

Bouw je zithoek op

Bedenk eerst waar je je bank en andere meubels in je zithoek neer wil zetten. Houdt daarbij rekening met ramen, deuren en andere vaste onderdelen van je huis. Heb je een kachel of open haard? Zorg dat er niks te dicht bij staat, en al helemaal niet je tv. Een tv kan vaak slecht tegen veel warmte en wanneer deze dicht bij het vuur staat loop je extra risico op brand. Bedenk bij het opbouwen van je zithoek wel vast op welke plekken je tv mogelijk kan staan. Je tv recht tegenover een raam kan bijvoorbeeld snel irritatie opleveren. Hierdoor kan je scherm overbelicht raken. Staat je tv juist naast het raam dan kan het zijn dat je zonnestralen in je gezicht krijgt waardoor je het beeld niet meer kunt zien. Maak een rijtje van de mogelijke plekken voor je tv en kies dan voor jouw ideale indeling van je zithoek. Als je weet waar jouw tv moet komen te staan, kun je op zoek gaan naar een tv kast op maat.

Waar moet je beginnen?

Goed, je weet ongeveer welke afmetingen je tv kast op maat moet hebben. Nu heb je nog steeds heel veel keuze. Wil je een houten kast? Zo ja, natuurlijk hout? Of liever geverfd hout? De eerste stap is simpel, kijk naar de rest van je interieur. Heb je heel veel gekleurde meubels en accessoires in huis? Dan kun je vaak beter voor een wat rustiger tv meubel gaan. Het hangt natuurlijk ook gewoon af van je eigen smaak. Het heet niet voor niets een tv kast op maat. Het meubelstuk moet bij jouw smaak en jouw huis passen. Ben je dol op felgekleurde combinaties? Kies dan natuurlijk gewoon voor een mooi gekleurd model. Wil je je inrichting graag iets rustiger houden? Dan kun je wel makkelijk voor een neutrale tv kast gaan. Op deze manier gaat je tv kast op maat ook lang mee en kun je het ook bij eventuele verhuizingen of interieurveranderingen nog gebruiken.

Rofra Home

Van Rofra Home ontving ik de tv kast “Birmingham“. Rofra Home is een woonwinkel met een breed assortiment. Zij kunnen in principe alles maken zoals jij dat wenst. Deze classy en trendy woonwinkel heeft een groot aanbod zodat er voor ieder wat wils is. Of je nou houdt van klassiek, modern of landelijk, je kunt altijd slagen bij Rofra home. De eigenaar is 40 jaar geleden begonnen als deur aan deur meubel agent en opende uiteindelijk de eerste vestiging in Apeldoorn. Inmiddels zijn er woonwinkels verspreid over heel Nederland. De collectie is exclusief voor en door Rofra Home zelf samengesteld met items vanuit de hele wereld. Omdat Rofra Home een eigen meubelmakerij en stoffeerderij heeft, kun zijn niet alleen een tv kast op maat maken, maar ook andere meubels. Doordat de collectie zeer dynamisch is, vind je wekelijks nieuwe items.

Tv kast Birmingham

Zoals je in de vorige alinea al kon lezen, heb ik van Rofra Home de tv kast “Birmingham” ontvangen. De tv kast past in vele woonstijlen door de verschillende mogelijkheden die je zelf kan kiezen. Ga voor een eigen Ral-kleur en kies een van de negen nieuwe beits kleuren voor het blad. Tv kast Birmingham is
te combineren met het dressoir en de wandkast uit dezelfde serie.

Wat ik erg fijn vond, was dat in de kast in zijn geheel geleverd werd. Geen doe het zelf bouwpakket, waarmee je uren aan het klooien bent. Ik ben al niet zo een handige harrie, dus het zweet brak me al uit toen de leveringsdatum dichterbij kwam. De levertijd was ongeveer 12 weken + een kleine vertraging. De bezorgers waren uitermate vriendelijk en brachten de kast tot in de woonkamer. Ondanks de smalle hal en de stress of de kast wel door de bocht heen zou kunnen. In de ochtend vroeg werd ik gebeld hoe laat de kast bezorgd zou worden, zodat ik hier rekening mee kon houden.

Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat de kast zo groot was. Op de afbeeldingen online leek hij veel kleiner, maar goed dat is meer mijn fout want de maten staan gewoon online. Gelukkig paste de kast perfect en staat hij nu mooi te pronken met de tv er op.

De kwaliteit is goed en de kast past vanwege haar neutrale uiterlijk in veel woonkamers, gok ik. De meubels bij Rofra Home worden gratis bezorgd indien je bestelling 20 euro of meer is en je hebt een bedenktijd van 14 dagen. Dus zet je romantische netflixseries maar aan, zodat je kunt genieten van deze tv kast op maat.

Wat voor tv kast heb jij?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *