Tuinset kopen: welk materiaal moet ik kiezen?

Tuinset kopen: welk materiaal moet ik kiezen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tuin onder handen te nemen. Het coronavirus zal hier ongetwijfeld invloed op hebben gehad, want een vakantie naar het buitenland zat (en zit er helaas) nog niet in. Des te meer reden om jouw tuin om te toveren naar jouw eigen Hof van Eden, zodat je een aangename plek in de tuin hebt om de zomermaanden door te kunnen brengen. Een tuinset bestellen? Dat lijkt niet zo moeilijk, totdat je erachter komt uit hoeveel verschillende materiaalsoorten je kunt kiezen. Welke tuinsets zijn op dit moment hot? Ga je een traditionele tuinset kopen of kies je liever een ligbed? In dit artikel geven we daar antwoord op.

Tuinset met FSC keurmerk

Waar we vroeger standaard witte tuinsets zagen vervaardigd van plastic, is dat tegenwoordig wel een ander verhaal. Duurzame materialen worden steeds populairder, zoals bijvoorbeeld teakhouten tuinsets met hoog duurzaamheidsklasse. Je kunt deze tuinsets herkennen aan het FSC keurmerk, wat betekent dat het hout op een duurzame wijze uit het bos is geoogst, zonder schade aan het bos toe te brengen. Bovendien draagt hout bij aan een natuurlijke, warme tuinuitstraling!

Steigerhout en Douglas hout

Om een karakteristieke uitstraling aan jouw tuin te geven, kun je kiezen voor een tuin- of loungeset van steigerhout of Douglas hout. Douglas hout wordt ook vaak gekozen als hardhoutsoort voor tuinhuisjes, omdat ze bekend staan om hun lange levensduur en warme uitstraling. Het Douglas hout wordt naarmate de tijd verstrijkt steeds sterker. Hierdoor kan onbehandeld hout gemiddeld 15 jaar meegaan. Best handig om te weten als een tuinset kopen op je “To do list” staat.

Loungeset van Wicker

Een alternatief kan gevonden worden in Wicker. Wicker loungesets zijn vaak gemaakt van gras, klimplant of van riet. Tegenwoordig worden Wicker tuinsets steeds vaker gemaakt van kunststof, omdat dit materiaal weerbestendiger is. Zo zal het vlechtwerk ook niet gaan rotten of schimmelen. Het frame bestaat vaak uit aluminium of staal. De loungesets hebben als groot voordeel dat ze modulair uitgebreid kunnen worden. Hierdoor kun je eindeloos variëren in opstellingen. Denk bijvoorbeeld aan een hoekbankopstelling of een loungebank met tafeltje. Ga je een tuinset kopen, waar je niet teveel onderhoud aan wilt? Dan is een loungeset van Wicker misschien wel erg handig. Een tuinset van Wicker staat tevens ontzettend gezellig onder een terrasoverkapping.

Heb jij je tuin al helemaal zomer proof? Of moet je nog een tuinset kopen?2 gedachten over “Tuinset kopen: welk materiaal moet ik kiezen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *