Je tuin schoonmaken is een appeltje eitje met deze 5 tips

Je tuin schoonmaken is een appeltje eitje met deze 5 tips

Met deze warme dagen is het toch lekker als je in de tuin kunt zitten, zwembadje vullen en lekker afkoelen. Ik irriteer me altijd wel een beetje als mijn tuin niet netjes is. Je tuin zomerklaar maken doe je dan misschien vaak al in het voorjaar, maar je tuin schoonmaken is ook een kunst. Met de volgende 5 tips is dat appeltje eitje. Probeer het bij te houden, zodat je in de zomer alleen maar je zwembadje op hoeft te zetten en kunt genieten. Niemand wil namelijk in de hitte haar tuin schoonmaken toch?

Schaf een bladblazer aan

Vooral in de herfst heb je overal bladeren, je kan blijven vegen tot je een ons weegt, maar vaak heeft dat echt geen nut. Dat is dan weer de keerzijde van een grote tuin met veel bomen er omheen.  Mijn ouders hadden altijd zo een mega tuin. Ik krijg al hoofdpijn als ik aan die tuin denk. Begrijp me niet verkeerd, een grote tuin is natuurlijk ontzettend leuk, maar die grote tuin schoonmaken, dat is toch nog wel een karweitje. Ze hadden daarnaast ook een grote oprit met langs de straat allemaal bomen. De bladblazer was dan ook mijn vader zijn beste vriend. In de herfst lagen er overal bladeren, maar in het voorjaar had je overal bloemetjes liggen van de druiven en kiwistruik die ze over hun carport heen hadden hangen. Pffffff.

Voorkom groene aanslag

Toen mijn moeder laatst een weekje bij ons was, heeft ze als eerste alle groene aanslag schoongemaakt in de tuin. Oke, oke mijn tuin schoonmaken is niet echt mijn hobby. Ik ben dan soms ook wel een beetje een luilak. Groene aanslag bestaat uit algen en wieren, en ik heb er vooral last van als het veel geregend heeft. Bij de Action kun je voor een paar euro een grote jerrycan met schoonmaak azijn kopen, hiermee heb je binnen een mum van tijd alle groene aanslag verwijderd. Even insprayen en laten intrekken en de groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Een hogedrukspuit is altijd handig

Heb je na het gebruik van je schoonmaak azijn nog steeds een beetje last van groene aanslag? Een hogedrukspuit is dan ontzettend handig. Overigens worden tegels altijd wel een beetje “vies” door zand en dergelijke. Met een hogedrukspuit zien je tegels er binnen een mum van tijd weer uit als nieuw.  Let op, niet elke tuintegel kun je met een hogedrukspuit schoonspuiten, de oppervlaktelaag kan beschadigd raken. Ben je toch bezig met de tegels, dan kun je de ramen ook meteen meenemen en de auto schoon spuiten. Een hogedrukspuit is dus allround inzetbaar.

Verwijder onkruid tussen de tegels

Ook voor onkruid is schoonmaakazijn een handig hulpmiddel, je sprayt het in, laat het intrekken en je merkt al snel dat je onkruid niet meer groen is maar een droog bosje is geworden. Je kan het dan heel makkelijk eruit trekken. Zorg er voor dat je ook de wortels van je onkruid er uit trekt, aangezien het anders net zo snel weer terug groeit. Heb je echt veel last van onkruid, dan kan het zo zijn dat er ruimte ontstaat tussen je tegels, als je het onkruid verwijdert. Je kan het dan weer makkelijk opvullen met speciale voegzand.

Schaf een goede grasmaaier aan

Ik ben blij dat ik geen gras heb, ondanks dat ik het soms wel weer mis voor Farah. Maar grasmaaien is echt een rotklusje en moet regelmatig gebeuren omdat je het moet blijven bijhouden. Ik raad je dan ook aan om te investeren in een goede grasmaaier, die er niet na 3 grassprietjes mee ophoudt. De Gardena grasmaaier is hier een goed voorbeeld van. Gardena heeft niet alleen handgrasmaaiers maar ook robots. Je hoeft dan alleen maar een paar koude zomerse drankjes klaar te maken en je kan met je vriendinnen in de tuin kletsen terwijl de robot het werk doet.

Hoe vaak maak jij je tuin schoon? Houd je dit regelmatig bij? Of moet je ook zo nu en dan echt grondig je tuin schoonmaken?



3 gedachten over “Je tuin schoonmaken is een appeltje eitje met deze 5 tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *