Tips om in 2023 meer uit je tuin te halen

Tips om in 2023 meer uit je tuin te halen

Haal het komende jaar nog meer uit je tuin, door deze winter de tuinstoelen te vervangen en bijvoorbeeld een nieuwe loungebank aan te schaffen. In de laatste maanden van het jaar bieden tuinwinkels hun artikelen vaak met een hoge korting aan, daar deze meubelen een volgende zomer niet opnieuw onderdeel uitmaken van het assortiment. Een goed moment voor een renovatie van je tuin! Niet alleen het vervangen van tuinmeubelen helpt je komende zomer meer uit de tuin te halen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar mogelijkheden om de tuin van meer groen te voorzien. 

Voor veel mensen is de tuin een steeds belangrijkere ruimte geworden, mede doordat het hybride werken de norm is geworden bij veel werkgevers. De tuin is de ideale plek om te pauzeren met een kop koffie, te lunchen en samen met het gezin te dineren aan het eind van een lange werkdag. 

Kleed het terras in de tuin op huiselijke wijze aan

Maak van je terras een tweede woonkamer, door deze op huiselijke wijze in te richten. Combineer een fraaie houten buitentafel bijvoorbeeld met een buitenkleed. Zoals de naam al doet vermoeden kun je een buitenkleed de hele zomer buiten laten liggen. Ook een aantal bloempotten in verschillende vrolijke kleuren helpen je van het terras een gezellige zitplek te maken. Vul de bloempotten met vrolijke planten of bijvoorbeeld met verse kruiden. Vergeet ook de verlichting aan je buitenmuur of schutting niet. Je hoeft voor de aanleg van deze verlichting geen elektricien in te schakelen. Er zijn handige systemen verkrijgbaar, waarbij je de losse lampen op een elektriciteitskabel klikt. Deze kabel steek je in een transformator, welke op het stroomnet aangesloten zit middels een stekker. Heel eenvoudig! 

Creëer een extra border en vul deze met meer groen

In een tuin is het bovenal belangrijk om voor voldoende groen te zorgen. Het groen trekt insecten aan, die maken dat de tuin begint te leven. Denk bijvoorbeeld aan vlinders en bijen, maar ook aan spinnen. Je hoeft er niet bang voor te zijn; dergelijke insecten helpen je de tuin te onderhouden. Door voor heesters te kiezen die het hele jaar door groen blijven, zal de tuin ook in de herfst en winter het bekijken waard zijn. Probeer naast de heesters verschillende planten met elkaar te combineren, die op wisselende momenten door het jaar heen in bloei staan. Op het internet vind je veel informatie over de diverse plantensoorten. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *