6 tips om je bruidsjurk een 2e leven te geven

6 tips om je bruidsjurk een 2e leven te geven

Je bruidsjurk, je eigen eyecatcher van de dag. Je grote dag is voorbij, je hebt gestraald als een prinsesje en van elke minuut genoten. De grote dag is voorbij en je kan niet elke dag er bij blijven lopen als een prinsesje. Je bruidsjurk hangt in de kast en je weet niet zo goed wat je er mee moet. Met de volgende tips geef je je bruidsjurk een nieuw leven.

Trash my dress!

Naast de babyshower is dit ook een fenomeen wat een beetje is komen overwaaien uit Amerika. Trash the dress is een fotoshoot die je doet als je bruiloft voorbij is. Terwijl je op je bruiloft nog zo voorzichtig was omdat er geen vlekken in je jurk mochten komen, kun je na de bruiloft helemaal los gaan. Het is de bedoeling dat je samen met je man nog 1 keer jullie bruidskleding aandoet en elkaar helemaal vies maakt terwijl er foto’s geschoten worden. In de modder rollen, paintballen, noem het maar op. Zoek een leuke locatie uit die een bijzondere betekenis heeft voor jullie beide en laat dit moment nog 1 keer vast leggen.

Tweede leven geven en verkopen

De bruiloft heeft een hoop geld gekost, dus je kan altijd je jurk proberen te verkopen. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk niet de volle pond zal ontvangen, maar een leuk bedragje is altijd mooi meegenomen.

Fotoshoot van dochter in trouwjurk

Heb je een dochter gekregen? Laat een mooi jurkje van jou trouwjurk te maken voor je kleine meid. Je kan natuurlijk ook je jurk bewaren voor haar grote dag, maar je loopt dan wel het risico dat de mode is veranderd en/of ze een heel andere smaak heeft.

Om in de babysferen je blijven, je kan ook een fotoshoot doen met jou new born baby in de hoofdrol. Gebruik je jurk als kleed om op de vloer te leggen en laat je baby’tje er lekker op slapen.

Schenken

Vind je het zonde om je jurk te laten verstoffen maar krijg je er ook te weinig voor als je het verkoopt? Schenk het dan aan een goed doel. Er zijn genoeg bruidjes die door omstandigheden geen geld hebben voor een bruidsjurk, wil je 1 van die bruidjes dolgelukkig maken? Dan weet je wat je te doen staat? Wat je er voor terug krijgt? Een goede karma, cause what goes around…comes around…

Koop een mega grote fotolijst en lijst je jurk in. Zo kan je er elke dag naar kijken en zal je jurk geen stof lopen happen. Je zal er op deze manier nog jaren van kunnen genieten.

Wat heb jij met je trouwjurk gedaan na de bruiloft?9 gedachten over “6 tips om je bruidsjurk een 2e leven te geven”

  • wat een afgrijselijke verspilling van beeldschoon materiaal om dat express smerig te maken: bahh, het staat me gewoon tegen.
    De andere alternatieven zijn beter…ik mis er een: onze moeders gebruikten het materiaal van hun trouwjurk om de wieg mee te bekleden. Zo’n 60 jaar geleden lagen daar dan heel wat kindertjes in 🙂

  • Wat een leuke ideetjes! Ik ga zelf nog trouwen, dus vind het wel leuk om hierover na te denken. Ik neig nu naar verkopen of bewaren voor eventuele toekomstige kinderen.

  • Ik ben zelf niet getrouwd, maar ik zou denk ik sowieso een jurk kiezen waar ik NA het huwelijk nog wat mee zou kunnen doen. Anders is het toch een beetje zonde van het geld hé?

  • Hier hangt mijn jurk in de kast, zonde, maar weg doen aan ik ook niet. Ik had een losse rok en top, dus ik denk er wel eens over na om de top een ander kleurtje te geven, dan kan ik hem zo ook nog aan. Ik vind deze idee erg leuk. Hier twee zonen, dus voor hen hoef ik het niet te bewaren. Ik kam me namelijk heel goed voorstellen dat als je een dochter hebt, dat die het heel leuk vind om af en toe aan te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *