5 tips voor geweldige trouwfoto’s

5 tips voor geweldige trouwfoto’s

Jullie trouwfoto’s zijn een heel belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Het zijn de foto’s waar je hopelijk nog jaren van nageniet. Je wilt dat de foto’s de sfeer van de dag goed vangen. Daarnaast wil je natuurlijk dat jullie als bruidspaar en al jullie dierbaren er op hun best op staan! Maar het is wel spannend, want je hebt immers maar één kans om je trouwfoto’s te maken! Je bruiloft doe je niet even over als de foto’s niet mooi zijn. Oftewel, gebruik deze 5 tips en dan is de kans op geslaagde en geweldige trouwfoto’s het grootst!

Kies een passende trouwfotograaf

Dat je een goede trouwfotograaf nodig hebt voor geweldige trouwfoto’s, staat buiten kijf. Maar daarnaast is het heel belangrijk dat jullie ook echt een klik hebben met jullie fotograaf. Veel mensen vinden van zichzelf dat ze niet zo fotogeniek zijn en voelen zich ongemakkelijk als er foto’s van hen worden gemaakt. Dat moet je op je bruiloft natuurlijk niet hebben! Er zullen een heleboel foto’s worden gemaakt, daarom is het des te belangrijk dat je een goede fotograaf inschakelt, bij wie jullie je op jullie gemak voelen. Geloof ons, dat zie je echt terug op je trouwfoto’s!

Kies een bijzondere trouwlocatie

Een bijzondere trouwlocatie doet natuurlijk ook wonderen voor je trouwfoto’s. Met een bijzondere locatie hebben jouw foto’s meteen al iets speciaals. Want wanneer maak je nou foto’s in bijvoorbeeld een oude, industriële loods? Op een dakterras tegen de skyline van een grote stad? Een heel klassiek kasteel? Of juist een mega hip design hotel? Bijzondere trouwlocaties (en natuurlijk een goede fotograaf) zorgen ervoor dat jullie trouwfotoshoot een editorial vibe krijgt en zo in een tijdschrift geplaatst kan worden.

Neem ruim de tijd voor je trouwfoto’s

Des te meer tijd jullie hebben voor jullie trouwfoto’s, hoe mooier de foto’s uiteindelijk zullen uitpakken. Iedereen moet namelijk eerst even door een ongemakkelijk begin heen. De meeste mensen zijn niet iedere dag het hoofdonderwerp van een fotoshoot, dus dat je je in het begin niet helemaal comfortabel voelt, dat hoort erbij! Maar daarom is het echt een aanrader om ruim  tijd hiervoor te plannen, zodat je ook niet een gehaast gevoel krijgt. Je wil geen stemmetje in je achterhoofd dat zegt: “Kom op, het moet nu goed gaan – want we moeten zo weer door!”

Plan een fotoshoot tijdens het Golden Hour

Als er iets belangrijk is voor een geweldige foto dan is het: het licht. Goede fotografen zijn immer bezig met het licht. Natuurlijk valt er in de nabewerking nog wel wat te sleutelen aan het licht, maar dat is niet zaligmakend. Je wil absoluut dat de lichtinval al goed is bij het schieten van de plaatjes. En wanneer is het licht het mooist? Daar zijn alle fotografen het over eens: tijdens het zogenaamde Golden Hour. Dat is tegen het einde van de dag, als de zon inmiddels wat lager aan de hemel staat. Maak je foto’s op dit moment? Dan krijgen je trouwfoto’s letterlijk een zachte, warme, gouden gloed. Hoe mooi is dat?

Shoot op verschillende plekken

Ook een manier om op de beste manier gebruik te maken van het licht is: maak foto’s op verschillende plekken. Dat betekent niet persé dat je compleet andere locaties langs moet gaan. Waarschijnlijk zijn er op jullie trouwlocatie verschillende vertrekken en hoekjes. Buiten zijn er vast ook verschillende plekken die geschikt zijn voor een fotoshoot. Door op verschillende plekken foto’s te maken kan jullie fotograaf mooi spelen met het licht.

Naast dat je je van plek naar plek beweegt, is het ook belangrijk dat je óp je plek blijft bewegen. Je wil geen statische en stijve foto’s. Door te blijven praten met elkaar en wat grapjes te maken krijgen je foto’s al gauw een spontaan en speels effect en geven jullie de fotograaf tig mogelijke hoeken om jullie fantastisch vast te leggen!

Bruiloft fotografie is een vak apart, bezuinig dus niet op een goede fotograaf.

trouwfoto's maken met familie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *