Trouwen in de zomer, een stuk relaxter met mijn 5 tips

Trouwen in de zomer, een stuk relaxter met mijn 5 tips

De afgelopen weken waren om het zacht uit te drukken best warm, tropisch warm eigenlijk. Onze nieuwe beste vrienden waren dus ook de schaduw en ventilatoren. Het liefste kwamen we ons huis niet meer uit tot de zon was ondergegaan. Maar wat als je net op zo´n snikhete dag je ja-woord gaat geven? Hoe kan je dan het best omgaan met die hitte? Trouwen in de zomer, is niet makkelijk als je geen voorbereidingen treft. Hier zijn 5 tips om de hitte te trotseren en liefde te vieren! Er zit ook nog een ´bonus` tip bij, omdat die veel te leuk is om niet te delen!

Schaduw, please!

Als jullie de ceremonie buiten willen laten doorgaan, ga dan voor het meest schaduwrijke plekje. I know, die zijn soms moeilijk te vinden. Maar ze zijn wel de moeite waard. Mocht er geen natuurlijk schaduwplekje aanwezig zijn, probeer dan met de styling schaduwvlakken te creëren. De plekjes met de meeste schaduw geef je aan de wat oudere mensen. Zo kan iedereen van jullie ceremonie genieten!

Tijdens deze tropische hitte is het helaas vaak in de schaduw niet echt veel frisser. Wellicht is het aan te raden om met ventilatoren te werken. Er zijn ook handformaat ventilatoren, deze zouden jullie op de stoelen kunnen zetten. Om geen overload aan ventilatoren te moeten aanschaffen kunnen jullie de gasten dit per koppel laten gebruiken.

Als jullie de ceremonie binnen laten doorgaan ; probeer dan het licht zolang mogelijk buiten te houden. De hitte valt dan ook mee, en trouwen in de zomer wordt meteen een stuk aangenamer.

Je kan ook kiezen om met de airco van de locatie te werken in plaats van ventilatoren. Houd er bij de airco rekening mee dat deze niet te koud staat. Als mensen dan nadien de hitte ingaan, kunnen ze onwel. Ook kunnen zowel de airco als ventilatoren soms een storend geluid afgeven, hou hier ook rekening mee. Dit maakt trouwen in de zomer een stuk aangenamer.

Zonnecyclus

Best raar om het hier over te hebben voor jullie big day. Maar als jullie rekening houden met waar de zon opkomt en hoe ze draait, kunnen jullie jullie ceremonie opstelling, hier op aanpassen. Als jullie een beetje rekening houden met hoe laat de zon op een bepaald punt staat, kunnen jullie de ceremonie zodanig opbouwen dat deze het langst in de schaduw blijft. Je kan de opstelling van de ceremonie zelfs opbouwen op de plaats waar de zon al voorbij is gegaan.

Sommige locaties zijn zo gesitueerd dat ze altijd zon krijgen. Durf dan te overwegen en eventueel de beslissing te nemen om te schuiven met jullie dagplanning. Niemand zit graag lang stil in de hitte en jullie willen natuurlijk dat iedereen de ceremonie op een relaxte manier kan meemaken. Meestal is er een de week van te voren al een accuraat weerbericht beschikbaar. Overleg dan met alle leveranciers die betrokken zijn bij de ceremonie wat er allemaal mogelijk is. Dit maakt trouwen in de zomer een stuk relaxter.

Bruiloft in de zomer

Water, water, water!

Voorzie de gasten die bij de ceremonie aanwezig zijn, van voldoende water. Jullie zitten tijdens de ceremonie op cloud nine. Maar jullie gasten moeten stil blijven zitten. Een slokje water op zijn tijd kan dan zeker aangenaam zijn. Als je gaat trouwen in de zomer, is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Een leuke manier om dat te doen, is om oude ijzeren kuipen te vullen met ijsblokjes en daar de flesjes in te steken. Zo kan iedereen voor de aanvang van de ceremonie een flesje drinken pakken en wordt dit een deel van de styling.

Een ander leuk idee is om, als het binnen jullie thema past, een kruiwagen te vullen met water en eventuele andere drankjes. Iemand kan hier mee naar de gasten toe rijden, dit is toch net weer iets anders . Als iedereen een drankje heeft kan de kruiwagen geparkeerd worden zodat de gasten hun lege flesjes hier kunnen achterlaten. Altijd handig bij een bruiloft in de zomer.

Waaiertjes

Naast een verkoelende flesje water, is een lekker briesje ook mooi meegenomen voor de gasten. Hier kunnen jullie perfect zelf voor zorgen door kleine waaiers aan jullie gasten te geven. Leg deze op elke stoel of op een punt samen zodat mensen er zelf eentje kunnen pakken. Wat super handig hieraan is, is dat jullie deze kunnen laten personaliseren naar jullie wens of thema. De gasten kunnen heel de dag zichzelf wat verkoelen. En het zou tevens kunnen dienen als partyfavor die ze normaal op het einde van de dag meekrijgen.

Hier zijn overigens meerdere mogelijkheden voor. Jullie kunnen kiezen voor de typische Spaanse waaiers of jullie kunnen jullie dagprogramma hiervoor gebruiken. Hoe? Laat jullie programma in de stijl van de rest van jullie stationary drukken op hetzelfde formaat als een postkaartje. Bevestig dit op een houten stokje of een ander stokje dat jullie aanspreekt en plak het dagprogramma hierop. Om het allemaal wat steviger te maken en toch een beetje fun in de hitte te creëren, kunnen jullie aan de achterkant een leuke quote of tekstje zetten. Super leuk om hier een selfie mee te maken in een eventuele fotobooth. Als dat geen leuk idee is voor je bruiloft in de zomer, dan weet ik het ook niet meer.

Waaiertjes als bedankje

Ice, ice, baby!

Hoe leuk zou het zijn om samen met jullie gasten de ceremonie af te sluiten met een ijsje? Voor dat jullie doorgaan naar het fotomoment en de gasten naar de receptie kunnen, samen verkoelen met een ijsje! Perfect voor een bruiloft in de zomer! Jullie zouden dit op dezelfde manier kunnen aanpakken als met het water. Gebruik wederom oude ijzeren kuipen of een ander styling item, vul deze met ijsblokjes en ijsjes en zet deze net op het moment dat de ceremonie is afgelopen is op een leuke plek.

Waar je ook voor kunt kiezen, is een ice cream station te huren. De locatie of jullie weddingplanner kan jullie hier vast bij helpen. Een leuk gestylde tafel met verschillende soorten ijs, toppings en koekjes, voor elk wat wils!  Er zijn ook leveranciers die dit aanbieden. Denk dan aan iemand die met een oude bakfiets langskomt om ijsjes uit te delen.

Mijn bonustip: plonsbadjes

Zet op verschillende plaatsen op de receptie, tijdens het avondfeest buiten, waar jullie maar willen kleine plonsbadjes neer. Lekker om af te koelen als je gaat trouwen in de zomer. Zorg ervoor dat er in elke plonsbadje een klein beetje water zit. Jullie gasten kunnen dan, als ze daar zin in hebben, hun voetjes verfrissen. Ook heel handig voor overbelaste dansvoetjes! Als er onder jullie gasten kindjes zijn, ben je natuurlijk van fun verzekerd voor hen! Jullie kunnen ook een leuk zithoekje voorzien bij de plonsbadjes. Als jullie de pret helemaal compleet willen maken, kunnen jullie ook waterpistolen neerleggen. Hier zou ik dan wel weer mee oppassen als je niet wilt dat je jurk nat wordt. Ook zou ik deze alleen op een buiten locatie neerleggen. Wederom leuk voor gekke huwelijksfoto´s!

Dit zijn maar een paar ideetjes tijdens jullie huwelijk in de zomer, om voor verkoeling te zorgen. Er zijn er nog zoveel meer. Ook  qua drankjes, verfrissende snackjes, etc geld : zorg voor verkoeling. Jullie kunnen het volledig aanpassen naar jullie thema, het casual houden of helemaal crazy gaan in de strijd tegen de hitte! Zorg er alleen voor dat het geen overload aan opties wordt en bespreek vooraf alles met de locatie, jullie weddingplanner, ceremoniemeester.

Dit was alweer mijn eerste gastblog. Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen. Ik zal voor Sparkles Inside, 1 keer in de 14 dagen een gastblog schrijven en ben benieuwd wat jullie hier van vinden.

Ben jij in de zomer getrouwd? Hoe heb jij gezocht voor verkoeling?9 gedachten over “Trouwen in de zomer, een stuk relaxter met mijn 5 tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *