DIY: Maak je eigen trendy vaasje

DIY: Maak je eigen trendy vaasje

Het is al een tijdje dat jullie een blog van mij hebben gelezen. Mijn naam is Jerry en ik ben de echtgenoot van Jasmina. Ik vind het erg leuk om in mijn vrije tijd te knutselen en daarom wil ik jullie in deze blog laten zien hoe je heel simpel een trendy vaasje kunt maken. Al eerder liet ik zien hoe je een donutwall kan maken en heb ik een Hello Kitty cadeaubox gemaakt. Dit keer is het tijd voor iets anders.

Een leuk cadeau om weg te geven

De feestdagen staan al weer bijna voor de deur en meestal is dit een grote kostenpost. Met deze DIY laat ik jullie zien hoe je heel makkelijk zelf een vaasje kunt maken. Deze is niet alleen een leuke eyecatcher in je eigen interieur, maar ook een ontzettend leuk cadeau.  Doe er een leuke bos rozen in, verpak het met een stukje celofaan folie en je hebt echt iets ontzettends leuks en ook nog eens unieks.  Dus ben je op zoek naar een verjaardags- kerst- housewarming cadeau? Maak dan dit vaasje! Easy, origineel en niet duur! Ik heb al het materiaal voor deze DIY bij de Action gekocht, zodat het een beetje lowbudget bleef.

trendy vaas

Wat heb je nodig voor je vaasje?

  • 1 massagerol voor de rug
  • Grote plastic deksel
  • Schaar
  • Stanleymes
  • Spuitbus verf: mat zwart
  • Spuitbus verf: mat zilver
  • Lijmpistool met lijmpatronen
  • Doorzichtige kit
  • Schilderstape

Hoe maak je je vaasje

Als eerste ben ik begonnen met de onderkant van dit vaasje. Ik heb hiervoor een plastic deksel gebruikt die ik nog had liggen. Meet de onderkant van de vaas af op de plastic deksel en knip dit ruim uit. Je kunt het namelijk altijd nog bijsnijden als het te groot is. Echter kun je er niks meer mee als je deze te klein hebt afgeknipt.

Plak de bodem met een lijmpistool vast aan de onderkant van je massagerol. Ik heb de massagerol trouwens bij de Action gekocht, maar je kan deze ook bij Holland & Barett of een sportwinkel kopen. Ik heb er voor gekozen om een lijmpistool te gebruiken omdat dit het snelste hecht. De lijm in een lijmpistool is gloeiend heet en meteen droog.

Kit vervolgens de randen dicht zodat er geen kieren ontstaan, dit doe je zodat je bloempot waterdicht is.  Ga met je vinger langs de rand en controleer op deze manier of de rand goed dicht zit. Het overtollige lijm kun je wegvegen met een servet, zodat er geen lelijke resten achter blijven.  Laat vervolgens je vaasje goed drogen.

zelf een vaas maken

Plak met de schilderstape halverwege je massagerol af. Spuit de onderkant van je massagerol met zwarte spuitverf. Spray dit ook aan de onderkant van de massagerol voor een mooier effect. Laat vervolgens het vaasje drogen.

Als je vaas droog is, verwijder je de schilders tape.

Vervolgens ga je de andere kant van je vaas zilver spuiten.  Houd de spuitknop schuins als je richting het zwarte gedeelte komt zodat je een mooie overloop krijgt in beide kleuren.

Nu ga je de binnenkant van je vaasje maken. Dit doe je door het bovenste gedeelte van je petfles met een stanleymes af te snijden. Het is de bedoeling dat je ongeveer ¾ van de fles gebruikt om in de massagerol te plaatsen. Op deze manier kun je er makkelijk water in doen zonder te knoeien. De fles die ik heb gebruikt is overigens gewoon van de Dirk: huismerk frisdrank.

een super leuk vaasje maken

Je kunt er voor kiezen om deze centerpiece als vaas of bloempot te gebruiken. Ik heb rode rozen voor Jasmina gekocht en er in gedaan, maar je kan natuurlijk ook voor een leuk plantje gaan. Deze blijven vaak langer mooi.

Je kunt deze vaas in principe in alle kleuren spuiten, ik vond zwart met zilver erg mooi omdat wij ook een zilverkleurige tafel hebben en zwarte meubels. Op deze manier is de bloempot echt een onderdeel van ons interieur.  Ik ben heel erg benieuwd naar jullie eindresultaat. Willen jullie meer DIY blogs van mij zien? Laat dan een reactie achter en wie weet plaats ik snel weer iets.

zilver vaasje


12 gedachten over “DIY: Maak je eigen trendy vaasje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *