Een makkelijke Traybake maken als je het druk hebt

Een makkelijke Traybake maken als je het druk hebt

Mijn tweede foodblogswap

Voor de tweede keer deed ik mee aan een foodblogswap. Bij een foodblogswap kies je een recept uit van een andere blogger die jou is toebedeeld. Zo werd ik gekoppeld aan Funkyfoodbyniki. Een blog met super lekkere recepten en het was dan ook best lastig om een recept uit te kiezen voor deze swap. Er was teveel keuze! Tegenwoordig is het best druk in ons leven en ik kies dan ook regelmatig voor `the easy way´.  Ik kwam op de blog van Niki dan ook een heerlijk recept tegen van een Traybake met groente en chipolata worstjes. Dit laatste heb ik vervangen door merguez worstjes van de Marokkaanse slager en ik heb er een beetje een eigen draai aan gegeven.

Maak een traybake als je weinig tijd hebt

Een Traybake klinkt wel heel erg spannend, maar is juist super simpel. Je pleurt gewoon lekker alles op een ovenplaat en schuift het de oven in. Hoe simpel wil je het hebben? Een soort 1 pans gerecht dus maar dan op een ovenplaat . Je kunt natuurlijk eindeloos variëren, maar als je kiest voor een basis van aardappeltjes, groente en wat vlees, sta je redelijk safe. Super makkelijk, maar ontzettend lekker. Soms is het meest simpele, het allerlekkerste.

Ik had in mijn Lidl pakket vanuit de too good to go app, allerlei gekleurde wortels waarvan ik dacht: What the hell moet ik hier nou weer mee. Maar ze kwamen goed van pas. Omdat ik zelf geen echte oven heb, nam ik alles mee naar mijn moeder en heb ik mijn Traybake schotel daar lekker in de oven geschoven. Zo kon ik haar ook een keer verwennen, want meestal tovert zij de lekkerste gerechten voor ons op tafel.

traybake recepten

Wat heb je nodig voor je Traybake?

  • Wortels in verschillende kleuren (ongeveer 9 grote, 3 van elke kleur).
  • 500 gram gekruide aardappelpartjes
  • Merguez worstjes
  • Een paar mini trostomaatjes
  • Roomboter
  • 1 halve ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout naar smaak

Hoe maak je het?

Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden Celsius.

Smeer je bakplaat in met stukjes roomboter ( je kunt er ook voor kiezen om bakpapier op je bakplaat te doen en als laatste wat olijfolie over je traybake heen te sprenkelen). Ik vind roomboter in mijn aardappel gerechten altijd zo lekker. Het geeft toch net weer een andere smaak.

Snijd je wortels in kleine plakjes en kook deze heel even voor. Ik denk dat je ze ook gewoon in de oven kan laten garen, maar dan duurt het iets langer. In principe kun je kiezen voor alle groente in je traybake. De volgende keer dat ik dit weer maak, kies ik denk ik voor pompoen of courgette.

gekleurde wortels

Je eerste laag van je traybake worden je aardappeltjes. Omdat deze al gekruid zijn, hoef je hier eigenlijk heel weinig mee te doen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere aardappeltjes te gebruiken, maar omdat ik dit keer voor “the easy way” ging heb ik gekruide aardappeltjes van de Jumbo gebruikt. De aardappeltjes zijn al voorgekookt dus je hoeft je ook geen zorgen te maken of ze wel goed gaar zijn of niet.

Vervolgens verspreid je de gekleurde wortelen over je aardappelen heen.

Snijd intussen je uien in dunne reepjes en hak je knoflook fijn en strooi die samen over je traybake.

Vervolgens voeg je wat zout toe, zelf heb ik gekozen voor dat himalaya zeezout omdat ik dat net iets lekkerder vind voor dit soort aardappel gerechten. Normaal keukenzout voldoet uiteraard ook gewoon.

Schep alles goed door elkaar.

Leg je merguez worstjes bovenop en voeg eventueel nog wat mini trostomaatjes toe voor een extra smaakexplosie.

traybake merguez worstjes

Bak het geheel ongeveer 15 minuutjes, draai vervolgens de worstjes en bak het daarna nog 15 minuutjes verder door totdat je worstjes aan beide kanten bruin zijn.

Op de foto’s lijkt het alsof ik mijn wortels heb laten aanbranden. Dit is natuurlijk niet zo. De wortels hadden van zichzelf al een prachtige paarse kleur.

recepten uit de oven

Ben je nog op zoek naar een gezond toetje die je samen met dit Traybake gerecht kunt eten? Onlangs plaatste ik een recept van een koolhydraatarm toetje met passievrucht en granaatappel. De perfecte combi kun je wel zeggen.1 gedachte over “Een makkelijke Traybake maken als je het druk hebt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *