De Tolmin kloof bezoeken: pareltje van Slovenië

De Tolmin kloof bezoeken: pareltje van Slovenië

Ben jij toevallig op zoek naar een ideale plek om naartoe te gaan tijdens de vakantie? Dan heb ik de gouden tip voor je. De Tolmin kloof is namelijk een enorme aanrader. Wellicht heb je er wel eens van gehoord, want er zijn meer dan genoeg mensen te spreken over dit pareltje. Het is namelijk geen onbekend begrip in de Sočavallei. Niet alleen is de plek enorm mooi, je hebt ook nog eens veel keuze op het gebied van activiteiten. Je zult je dus niet zo snel vervelen, als je ervoor kiest om naar de Tolmin kloof te gaan. Je kunt er wandelen, maar het is ook mogelijk om ruïnes te bezoeken. Er zijn interessante plekken genoeg. Wil jij weten waar je écht heen moet gaan tijdens je trip in Slovenië? Lees dan snel verder. 

Tolmin kloof bezoeken

Zoals eerder genoemd, is de Tolmin kloof enorm bekend en dat is niet zonder reden. Het is namelijk zo dat hier het laagste punt van het Triglav National Park ligt. Kenmerkend aan deze plek is dat het water zo blauw is als maar kan. Je kunt door het water heen kijken, omdat het enorm helder is. Dat is niet alles, want je kunt ook nog eens verschillende wandelroutes lopen.

Je zou dus kunnen zeggen dat hier voor jong en oud meer dan genoeg te doen is. De kloof is namelijk niet voor niets zo enorm bekend geworden. Natuurlijk is het een toeristische trekpleister, waardoor de kans bestaat dat het druk is. Echter is dit iets waar je nooit aan ontkomt. Check vooral welke tijden het beste uitkomen en stippel van tevoren uit wat je precies wilt zien bij de Tolmin Kloof. Dit kan enorm schelen en zorgt ervoor dat je ook niet continu zoekende bent. Het biedt gegarandeerd voordelen om zoveel mogelijk voorbereidingen te treffen.

Tolmin kloof tickets

Tolmin kloof tickets kun je het beste vooraf online bestellen. Dit scheelt je uren in de rij staan en je kunt meteen doorlopen. Je kunt ze o.a. hier bestellen.

Tolmin kloof adres

Het is natuurlijk altijd handig als je het adres al hebt, zodat je deze in de navigatie kunt zetten.

Zatolmin 66a, 5220 Tolmin, Slovenië

Tolmin kloof parkeren

De kloof liggen vlak bij het plaatsje Tolmin. Zodra je daar bent, wordt er eigenlijk best goed aangegeven waar je kunt parkeren (volg de bordjes Korita Tolminska). Je rijdt een smalle weg op en vind dat de parkeerplaats tegenover een restaurant.

De Grad Tolmin kan niet worden vergeten

Ook als je iets verder reist, vind je hele mooie plekken. Grad Tolmin is daar een van. Grad Tolmin is zo bijzonder, omdat het bestaat uit de restanten van een oud kasteel hier. Het gaat niet om zomaar een kasteel, maar een van de meest cruciale kastelen in dit gebied. Je kunt hier ook vanaf de ruïnes genieten van een heerlijk uitzicht. Dit zal zeker niet teleurstellen. Het is aan te raden om hier zoveel mogelijk te wandelen. Je kunt namelijk op de meeste plekken hier slechts te voet komen.

Ben je op zoek naar een specifiek punt? Dan is het aan te raden om een wandelroute te volgen. Het fijne aan deze plek is dat er meer dan genoeg routes zijn waar je uit kunt kiezen. Vraag vooral rond aan mensen welke wandeling zij gaan doen en raak geïnspireerd. Wie weet is er  iemand die al een wandeling heeft gedaan die jij misschien wilde gaan doen. Dan kun je natuurlijk om tips of een recensie vragen. Dit maakt de tocht een stuk makkelijker.

Neem een kijkje bij de Planina Polog

Ook de Planina Polog wil je gezien hebben. Dit kun je je misschien niet voorstellen als je er bent, want vaak zijn er weinig toeristen. Dit is alleen maar fijn, want hierdoor kun je onwijs genieten van dit mooie plekje. Dat er weinig mensen zijn, betekent dus absoluut niet dat je niet goed zit of dat de plek de moeite niet waard is. Dit zul je waarschijnlijk zelf al ondervinden, als je hier bent. Vlakbij heb je ook een alpenweide die geschikt is voor een wandeling, om de trip naar Plania Polog goed af te sluiten. Ook hier heb je verschillende wandelroutes, dus ontdek vooral welke route bij jou past.

Ken jij Kolovrat al?

Je hebt ook op de grens tussen Slovenië en Italië een stuk natuur waar je u tegen zegt. Het gaat namelijk om de berg Kolovrat. Deze berg heeft een rijke geschiedenis, waar je waarschijnlijk wel het een en ander van af wilt weten. Het zit namelijk zo: In de Eerste Wereldoorlog behoorde dit deel tot frontlinie van het Isonzofront. Het is nu niet meer intact en slechts de restanten zijn overgebleven. Het mooie aan de restanten is dat het uiteindelijk heeft gezorgd voor een cultureel erfgoed. Tegenwoordig zijn al deze verschillende restanten samen namelijk een openluchtmuseum geworden. Ook hier kun je genieten van een geweldig uitzicht. Je zou op internet kunnen zoeken naar nog meer ins en outs van Kolovrat, want er is nog veel meer wat je waarschijnlijk nog helemaal niet wist over dit stukje natuur.

Een prachtig uitkijkpunt: Senica

Er zijn al een groot aantal uitzichtpunten genoemd, maar deze mag zeker niet ontbreken. Het uitkijkpunt Senica past namelijk perfect in dit lijstje. Het is wel belangrijk dat je niet te laat naar dit uitkijkpunt wandelt, want dan kun je niet genieten van de volledige experience. Vaak genoeg komen mensen hier aan, als het grauw en bewolkt is. Dat is natuurlijk zonde, als je een flink eind hebt gewandeld om uiteindelijk bij deze plek terecht te komen. Daarom is het ook een aanrader om het weerbericht in de gaten te houden. Dan weet je precies wanneer de beste tijd is om naar dit uitkijkpunt te wandelen.

Een trip midden op de dag moet je vermijden

Een andere gouden tip is om ten alle tijden de Tolmin kloof te bezoeken als het rustig is. Het is namelijk echt niet te doen om op een druk tijdstip bij de kloof te zijn. Niet alleen is het bomvol toeristen, maar de kans is ook groot dat je niet optimaal kunt genieten in deze drukte. Je kunt in de zomer sowieso verwachten dat het druk is, dus dan kun je er vaak weinig aan doen. Het belangrijkste is om niet midden op de dag te gaan, want dan gaat iedereen. Je treft dan allerlei verschillende mensen aan. Als je een beetje geluk hebt, zijn er weinig groepen met tourguide, maar vaak is dit niet het geval overdag. Dus houd je niet van prikkels en wil je in alle rust genieten van de trip? Dan kun je beter zo vroeg mogelijk in de ochtend gaan.

Ben je nog niet uitgekeken? De hoofdstad Ljubljana vond ik ook een aanrader.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *