3 toetjes in een glas, heerlijk bij de Iftar
Toetjes in een glas zien er toch altijd poepie chique uit, vind je niet? Ik ben gek op toetjes, maar dan wel zelfgemaakt. Nou ben ik sowieso niet van een kommetje vla ofzo. Toetjes in een glas zien er overigens ook veel gezelliger uit bij de iftar in plaats van een omgekiepte Mona toetje. Vind je niet? Daarentegen hebben we vaak helemaal geen zin om uren in de keuken te gaan staan voor een toetje. Ik heb dus 3 simpele variaties voor jullie gemaakt, die je binnen een handomdraai op tafel kunt toveren. Bij de Action kan je leuke glaasjes kopen, voor een paar euro. Zo zien je toetjes in een glas er nog gezelliger uit. Elk recept is voor ongeveer 4 personen, maar het is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van je glas. Deze lekkerere toetjes in een glas zijn uitermate geschikt als dessert bij je iftar.
Stroopwafel toetje in glas
Wat heb je nodig?
- 1 pak mini stroopwafels
- 2 bananen
- 325 ml slagroom
- 200 gram monchou
- 1 zakje klopfix
- 120 gram roomboter
- 3 zakjes vanille suiker
- 150 gram basterdsuiker
- 4 toffifees
- 1 avocado
- Spuitbus slagroom
- Spuitzak
Hoe maak je het?
Als eerste beginnen we met de karamel saus. Deze is heel simpel zelf te maken, en veel lekkerder dan kant en klare karamel saus. Onze toetjes in een glas moeten natuurlijk wel lekker blijven. Indien je karamelsaus over hebt, dan kun je deze in de koelkast bewaren.
Smelt de roomboter in een grote pan.
Als de boter gesmolten is, voeg je de basterdsuiker en 2 zakjes vanille suiker toe. Blijf het roeren, totdat de suiker helemaal gesmolten is, en 1 geheel is geworden met de boter.
Voeg vervolgens 125 ml slagroom toe en blijf roeren tot het een egale massa is. Dit duurt wel eventjes, dus blijf je spierballen gebruiken.
Je zal zien dat je sausje geen slagroomsausje meer is, maar al echte karamel
Als je karamel begint te koken, zet je het vuur zachter en kook je het nog ongeveer 5 minuutjes door. Blijf roeren want het is niet de bedoeling dat de karamel aanbrand.
Laat je karamelsausje afkoelen, je zal zien dat het dan steeds dikker wordt.
Terwijl je karamelsausje staat af te koelen, gaan we verder met het toetje.
Doe als eerste de monchou samen met je slagroom en je avocado die je geschild en ontpit hebt in de blender. Voeg vervolgens 1 zakje vanillesuiker en de klopfix toe.
Mix het totdat je een egale luchtige massa hebt.
Verkruimel ongeveer 2 mini stroopwafels per toetje en doe deze in je glas. Dit wordt de bodem van te toetje.
Schil vervolgens de bananen en snijd deze in plakjes, verdeel de helft daarna over de glazen.
Over je banaan doe je vervolgens een laagje karamel.
Daarna doe je de soort luchtige pudding die je met de monchou, avocado en slagroom hebt gemaakt in een spuitzak en spuit je het over je banaan.
Vervolgens maak je nog een laagje met de banaan die je nog over hebt, en herhaal je de vorige stap.
Laat je toetjes een uurtje opstijven in de koelkast.
Voor het opdienen maak je je toetje af met de bus slagroom, door hier een mooie toef op te maken. Giet nog wat karamel over je toef, en prik er een stroopwafeltje en toffifee in. Voila, je eerste toetje in een glaasje is al af.
Avocado toetje in glas
Wat heb je nodig?
- 2 avocado’s
- 150 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 2 zakjes vanille suiker
- spuitzak
Hoe maak je het?
Schil als eerste de avocado’s, verwijder de pit en snijd ze in stukjes.
Bewaar wat van de blokjes avocado voor de garnering.
Gooi je avocado samen met 100 ml slagroom, 1 zakje vanille suiker en de klopfix in de blender.
Vervolgens mix je de mascarpone met de overige slagroom en de vanille suiker.
Vul ongeveer de helft van je glas met het avocado mengsel en vervolgens de andere helft met je mascarpone mengsel. Dit doe je door het in een spuitzak te doen met grote kop en het langzaam in het glaasje te spuiten.
Garneer dit toetje met wat blokjes avocado boven op. Ik denk dat dit toetje de simpelste is van je 3 toetjes in een glas. Ik moet wel bekennen dat dit toetje wel erg machtig kan zijn.
Bessentoetje in glas
Wat heb je nodig?
- 4 plakjes boeren cake
- 200 ml slagroom
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 zakje klopflix
- frambozen limonade
- bus slagroom
Hoe maak je het?
Verkruimel de cake en maak hier van de bodem in je toetje. Druk het goed aan.
Giet vervolgens een beetje limonade over je cake.
Was je blauwe bessen en maak hier een laagje van over je cake waar de limonade ingetrokken is.
Vervolgens mix je de slagroom met je Griekse yoghurt en de klopfix. Je hoeft hier geen suiker aan toe te voegen, want de limonade in combinatie met de cake is al erg zoek. Mix het tot het een egale massa is geworden.
Doe dit mengsel op het laagje van de blauwe bessen.
Om het af te maken doe je een toef slagroom met de spuitbuis op je toetje. Doe dit voordat je je toetje uitserveert en maak het af met een paar blauwe bessen.
Welke van de toetjes in een glas is jou favoriete? Ik kan je vertellen dat die met de karamel wel echt 1 van mijn favorieten is. Heb je niet van die leuke kleine glaasjes in huis, dan is deze aardbeien tiramisu ook ontzettend lekker!
Je hebt helemaal gelijk, de presentatie doet heel veel, en bovendien zijn ze allemaal erg lekker. Hartelijk dank alvast voor ideetje voor vanavond;-)
Nou ze zijn allemaal mijn favoriet, ha ha heerlijk. Misschien ook omdat ik nooit toetjes eet. Ik vind het een heel leuk idee zo in een glas, mooi chic staat het!
jeetje wat een lekkere toetjes lijken mij dit 😀 vooral de avacado 😀
en waar moet ik nu mijn wijn laten???
Dat ziet er allemaal heerlijk uit, al zou ik persoonlijk die met avocado niet echt uitproberen moet ik bekennen haha.
Oeh het stroopwafel toetje lijkt me heerlijk!
Dat ziet er allemaal erg lekker uit!
Wat een lekkere toetjes! Vooral die met stroopwafel lijkt me super lekker.
Dat stroopwafeltoetje ziet er zo lekker uit mmm
Ze zien er alle drie stuk voor stuk ontzettend lekker uit! Het stroopwafel toetje lijkt me wel wat.