Trouwen in Coronatijd, hoe doe je dat?!

Trouwen in Coronatijd, hoe doe je dat?!

Waar we in eerste instantie overvallen werden door Covid-19, hebben we er inmiddels allemaal genoeg van en willen we weer terug naar ´normaal`. Bruiloften gaan weer door en we kunnen weer trouwen tijdens de Corona. Toch vergt trouwen in Coronatijd wel wat voorzorgsmaatregelen. Doordat de maatregelen regelmatig veranderen is het moeilijk om up to date te blijven. Voor bruidsparen die voor een van de mooiste dagen van hun leven staan kan het nog stressvoller zijn dan normaal. Hoe kunnen jullie jullie big day gezellig maar toch coronaproof maken?

Doe als eerste vooral na vraag naar wat de verplichte regels zijn in de gemeente waar jullie elkaar het ja-woord willen geven. Dubbelcheck dit ook zeker met de locatie. Zij hanteren heel vaak ook nog eigen regeltjes. Zo zitten jullie allemaal op dezelfde golflengte en voeren jullie niet twee keer dezelfde regels in. Trouwen in coronatijd, vergt de juiste voorbereiding.

1,5 meter regel als je gaat trouwen in Coronatijd

Tijdens de ceremonie kan de 1.5 m regel best makkelijk worden toegepast. Jullie zetten telkens de koppels of twee vrienden samen en dan houden 1.5 meter afstand tot de volgende gasten. In plaats van twee lange rijen te maken, zoals de gasten normaal langs links en rechts verdeeld. Kiezen jullie voor beter voor een paar kortere rijen. Op deze manier kunnen jullie gasten alles goed meevolgen en krijgen jullie ook een mooi beeld op foto. Ook creëert het een cozy en intieme sfeer. Om ervoor te zorgen dat jullie gasten toch niet met hun stoelen gaan schuiven, kunnen jullie wat meer vaasje of andere decoratie naast de stoelen plaatsen. Overigens is dit natuurlijk ook heel leuk als je niet gaat trouwen in Coronatijd. Dit zorgt er trouwens ook voor dat er geen lege plekken zijn op de foto´s, handig toch?

De tafelindeling

De tafelindeling hoe we ze gewend zijn, zal er voor een tijdje niet in zitten. Hoe kunnen jullie aan de slag gaan met een tafelverdeling anno 2020 als je gaat trouwen in coronatijd? Maak meerdere tafels van kleinere groepen mensen, met uiteraard tussen elke tafel 1.5 m afstand. Zet mensen samen aan een tafel die in het dagelijks leven ook contact met elkaar hebben. Bijvoorbeeld vrienden samen, collega´s samen en gezinnen samen. Om er toch voor te zorgen dat alle verschillende groepen wat mixen met elkaar, kunnen jullie wat extra statafels voorzien of een gezellig hoekje inrichten. Daar kunnen mensen dan met een drankje lekker kletsen met elkaar. Ook is het handig om op elke (sta) tafel een flesje desinfecteren handgel neer te zetten, voor extra hygiëne. De receptie wat langer laten duren is ook een prima mogelijkheid om ervoor te zorgen dat al jullie gasten kunnen socializen.

Statafels op je bruiloft

De gastenlijst op je bruiloft in Coronatijd

Beperk het aantal gasten. Dit is een van de moeilijkere knopen om door te hakken. Wie nodigen jullie wel uit en wie niet? Waar we een tijdje geleden buren en heel wat collega´s uitnodigden, is dat nu niet de beste optie. Beperk de gasten voor jullie huwelijk tot familie, vrienden en collega´s die vrienden zijn geworden. Als jullie toch nog graag iets willen doen voor de buren en collega’s, geef dan een leuke borrel op een later moment. Indien jullie willen dat iedereen jullie mooiste dag meekrijgt, zou ik overwegen om met een videograaf te werken. Deze kan alles vast leggen en jullie kunnen dit nadien delen met alle mensen die er niet bij waren. Super handig als je gaat trouwen in Coronatijd. Een ´trend` die we ook meer zien opkomen is een livestream. Zo kan iedereen die jullie erbij willen hebben, er toch een beetje bij zijn.

Mondmaskers als je gaat trouwen in Coronatijd

Laten we eerlijk toegeven, mondmaskers staan niemand echt elegant. Voor de foto´s is het ook niet echt een pluspunt. Om enigszins een beetje eenheid in alle mondmaskers te houden, zouden jullie zelf mondmaskers kunnen voorzien die jullie ergens plaatsen met een leuke tekst erbij. Heb je niet zo een groot budget? Mondmaskers kun je heel makkelijk zelf maken, lees maar mee in deze blog, hoe. Maak met tekst duidelijk dat het de bedoeling is dat iedereen een mondmasker pakt en deze opdoet. Of het nu wegwerpmaskers zijn of gepersonaliseerde, dat is een keuze die aan jullie. Om er toch nog een grappige twist aan te geven kunnen jullie een leuke photobooth maken, waar mensen lekker gek kunnen doen met hun masker. Om het helemaal gek te maken kunnen jullie er nog allerlei andere accessoires bijleggen. Zo zorg je dat trouwen in Coronatijd toch met een dikke knipoog gebeurd.

trouwen met een gezichtsmasker

Communiceren, communiceren en nog eens communiceren

Nog vaker dan bij de gewone planning van jullie huwelijk, is communicatie key voor een coronaproof huwelijk. Wees op de hoogte van alle coronaregels en communiceer dit ook duidelijk naar iedereen die er mee te maken krijgt. Houd het overzichtelijk en duidelijk verdeeld.  Verdeel de verantwoordelijkheden en bespreek van te voren wie voor welk maatregel gaat zorgen. Zo voorkomen jullie dat er zaken niet in orde zijn. Speel kort op de bal en speel in op de veranderingen.

Er zijn heel wat verplichte regels als je gaat trouwen tijdens de Corona, en nog meer regels die eraan worden toegevoegd omdat ze een meerwaarde zouden hebben. Als jullie elke regel gaan toepassen is de gezelligheid heel snel verdwenen. Ga dus vooral goed na welke regels van toepassing zijn op jullie en welke regels hier een goede toevoeging kunnen zijn. Als er even onduidelijkheid is neem dan contact op met de juiste instanties en kom zo aan de juiste informatie, ga niet in Sherlock Holmes modus en heel het internet afspeuren.

Mijn naam is Stefanie en ik woon in de Big Apple aan de Schelde, Antwerpen. Sinds bijna twee jaar heb ik mijn eigen weddingplanbedrijf Imprint Weddings. Binnen Imprint Weddings richt ik mij voornamelijk op stoere en alternatieve huwelijken.

Ook blog ik regelmatig om bruiden en bruidengommen te inspireren, nieuwe tips te delen en ze vooral bewust te maken van alle ´nét dat tikkeltje anders` alternatieven. Daarnaast kunnen ze op de blog ook leveranciers vinden waar ik fan van ben. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Vooral schrijven en aan mijn naaimachine werken zijn mijn twee to go to bezigheden. Ik hou van gezellig samen koken en lekker eten met vrienden en vriendinnen. Ik zal voor Sparkles Inside, 1 keer in de 14 dagen een gastblog schrijven en ben benieuwd wat jullie hier van vinden.9 gedachten over “Trouwen in Coronatijd, hoe doe je dat?!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *