Mijn goede voornemens 2021 + gratis planner

Mijn goede voornemens 2021 + gratis planner

Goede voornemens 2021

Goede voornemens 2021, ze horen er toch wel weer een beetje bij als je aan een nieuw jaar begint. We hebben 2020 achter ons gelaten en zo ook de goede voornemens 2020. We starten een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe voornemens. 2020 was het jaar dat mijn blog eindelijk online kwam en ik trapte het af met een blog over mijn goede voornemens. Dit jaar doe ik hetzelfde. Ik begin dit jaar wederom met een blog met mijn goede voornemens 2021.

Werken met maanddoelen

Dit jaar ga ik het overigens wel anders doen, ik ga gestructureerd te werk zodat het makkelijk wordt om mijn doelen te behalen.  Op de blog overheerlijkleven las ik dat Sabine niet werkt met goede voornemens, maar dat zij elke maand een thema heeft. Nou horen goede voornemens wel een beetje bij mij, maar wil ik het graag combineren met de maandthema’s zodat het wat makkelijker wordt om mijn doelen te behalen en mijn goede voornemens 2021 waar te maken.

gratis planner

Mijn goede voornemens 2021 omzetten in doelen met een planner

Vorig jaar maakte ik heel erg veel gebruik van mijn purpuz planner. Omdat dit zo goed is bevallen maar ik geen zin heb om elke keer met zo een zware planner te slepen, ben ik gaan brainstormen met Fallon van Fallon blog. Zij maakte voor mij (en stiekem ook voor jullie allemaal) een super gave planner die je gratis onder aan deze blog kunt downloaden. Je kunt er je goede voornemens 2021 in kwijt, een jaarplanner maken van deze doelen, je jaarplanner weer opdelen in maanddoelen, een maaltijdplanner voor je weekmenu, een spaarbingo om iets extra te sparen en een bladzijde waar je je zegeningen kunt tellen voor extra positieve energie.

Wat zijn mijn goede voornemens 2021

  • Gezonder leven
  • Van mijn passie mijn business maken
  • Beginnen aan mijn eerste kinderboek
  • Meer tijd besteden aan dingen die mij positieve energie geven
  • Vaker er tussen uit
  • Besparen
goede voornemens 2021

Gezonder leven

Ik moet echt gezonder gaan leven, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn kleine meid. Zoals de meesten van jullie weten, heb ik diabetes. Maar desondanks ben ik een echte lekker bek. Vooral tijdens de eerste “lockdown” stond ik urenlang in de keuken om nieuwe dingen uit te proberen. Van raspatat tot churros. Niks was te gek. Diëten is denk ik niet echt voor mij weggelegd. Ik ben te gek op eten, dat het me niet happy maakt om mezelf alles te ontnemen. Daarnaast houd ik diëten ook gewoon niet vol. Wat ik wel kan doen, is gewoon “gezonder” eten. In het weekend zondigen en door de week goed op de koolhydraten letten. Een koolhydraat arme stamppot of smaakvolle curry zijn ontzettend voedzaam, maar ook gezond.

Ik ga in 2021 ook weer werken met een weekmenu. Ik grijp vaak naar patat of pizza als ik niet weet wat ik moet koken. Door een weekmenu te maken met de boodschappen die ik in huis heb, neemt dat een stukje stress weg. Als ik Jerry vraag wat hij wilt eten, is het altijd: Doe maar wat of maakt niet uit. Daar heb ik dus werkelijk niks aan. In 2020 heb ik al regelmatig een weekmenu gemaakt en ook al dacht ik altijd dat dat niks voor mij was. Het werkt verrekte handig. Ook scheelt het een hoop geld op boodschappen. Je doet immers veel minder impulsaankopen als je niet zo vaak naar de supermarkt gaat. Ik blijf in 2021 ook 2 Lidl boxen kopen via de too good to go app. Voor 6 euro heb ik dan genoeg groente en fruit voor een hele week.

In de planner die je hier onder aan kunt downloaden, kun je ook elke week je weekmenu invullen, ideaal! Zelf maak ik elke zondag een weekmenu en kijk ik wat er in huis is en wat ik nog moet halen. Dit scheelt me echt zoveel stress. Koken vind ik namelijk helemaal niet erg. Elke dag bedenken wat we gaan eten wel.

Bij gezonder leven hoort ook meer bewegen. Ik denk dat dit de grootste uitdaging wordt in mijn goede voornemens 2021. Het is niet alleen hartstikke goed om mijn bloedsuikerspiegel op peil te houden, maar het is ook nog eens goed om mijn lichaam weer een beetje in shape te krijgen. Dat is namelijk wel heel erg dramatisch op het moment. Daarnaast is het reumafactor in lage mate in mijn bloed gevonden en ga ik in het nieuwe jaar naar de reumatoloog. Mocht daar echt uitkomen dat ik reuma heb, dan is bewegen ineens nog belangrijker. Dan bedoel ik niet van de bank naar de koelkast, want dat is momenteel de enige beweging die ik krijg. Oke oke ik ren ook wel de hele dag achter Farah aan, maar dat is toch niet helemaal wat ik bedoel.

Meer bewegen is beter voor alles, voor mijn pijnlijke gewrichten, mijn overgewicht maar ook om mijn suikerspiegel stabiel te houden. Dit is dan misschien ook wel 1 van mijn belangrijkste goede voornemens 2021.

goede voornemens 2021

Van mijn passie mijn business maken

Toen 1 januari 2020 mijn blog online kwam, had ik nog niet echt de intentie om er mijn business van te maken. Dit kwam echter al snel toen ik de bezoekers aantallen zag stijgen en een hoop complimenten binnen kreeg. Op 13 januari heb ik een afspraak bij de kvk en ga ik Sparkles Inside dan ook echt inschrijven als mijn bedrijf. Een super spannende tijd dus, want het wordt nu echt serieus.

Ik moet me in 2021 dus ook meer verdiepen in mijn social media kanalen. Mijn doel is om aan het einde van het jaar minimaal 5000 volgers te hebben op instagram. Ook ga ik me me meer verdiepen in pinterest, het schijnt dat als je dit goed inzet, je meer bezoekers naar je blog weet te krijgen. Nu doe ik eigenlijk maar gewoon wat, maar in 2021 moet er dus echt een pinterest strategie komen, waar ik mee ga werken.

Ik mag niet klagen over mijn bezoekers aantallen, want ik sluit 2020 af met meer dan 15.000 unieke bezoekers per maand. Mijn goede voornemens voor 2021 zijn dan ook meer dan 20.000 unieke bezoekers per jaar te trekken.

Ik zal ook meer op zoek moeten gaan naar meer betaalde opdrachten. Ik heb me bij de KVK ingeschreven als content creator en dat is ook wat ik wil gaan doen. Content maken voor andere ondernemers en voor mijn eigen blog natuurlijk. Ik doe me dus ook meer gaan verdiepen in affliatiemarketing, google adsense en het schrijven van advertorials.

Beginnen aan mijn eerste kinderboek

Ik heb altijd al een kinderboek willen schrijven. Daar ga ik in 2021 serieuze stappen voor zetten. Inmiddels ben ik een cursus : “kinderboeken schrijven “gestart. Niet omdat ik het perse nodig had ofzo, maar ik denk dat ik te onzeker ben of gewoon maar iets te doen. In 2021 ga ik serieus onderzoeken hoe ik dit ga aanpakken en hier een plan van maken. Hopelijk kan ik dan in 2022 mijn eerste boek uitgeven. Dus mocht er een uitgeverij of investeerder dit lezen en willen sparren, holla at me!

Meer tijd voor positieve energie

2020 was een gek jaar. Corona zorgde er voor dat we minder goed onze sociale contacten konden onderhouden. Ik hoop dat Corona in 2021 dan ook retour afzender gaat en we weer meer tijd door kunnen brengen met mensen waar we om geven. Ik wil me in 2021 ook weer bewuster zijn van alle positieve dingen waar ik mee gezegend ben. In de planner die je hier onderaan gratis kunt downloaden, kun je elke week invullen waar je dankbaar voor bent. Dit zorgt er voor dat je veel bewuster bent van de positieve dingen in je leven. Ik tel elke dag mijn zegeningen. Ik heb mijn familie die altijd voor mij klaar staat, mijn gezin die mijn wereld is en mijn geweldige vriendschappen door dik en dun.

gratis planner

Er vaker tussen uit

in 2021 hoop ik dat we er weer meer op uit kunnen gaan en minder beperkt worden door Corona. Ik ben gek op reizen en wil nog zoveel van de wereld zien. Het afgelopen jaar maakten we een prachtige roadtrip. Ik hoop dat we in 2021 ook nog heel veel mooie plekken mogen en kunnen zien. Reizen is mijn passie en ik vind het heerlijk om andere culturen te leren kennen. Dit wil ik Farah ook mee geven ook al is ze nog zo klein. Ik ga ook veel liever op reis dan dat ik bijvoorbeeld een nieuwe tv koop. Verre reizen durf ik nog niet te boeken, o.a. door Corona en doordat mijn vader nog steeds terminaal is. Echter wil ik wel alles er uithalen wat mogelijk is.

Meer besparen

1 van mijn goede voornemens 2020 was: mijn geld anders uitgeven. Dit is ook weer 1 van mijn goede voornemens 2021. Dit ga ik doen door elke maand een weekmenu te maken. Deze vind je ook weer terug in de planner. Daarnaast ga ik de too good to go app blijven gebruiken omdat ik hier in 2020 heel erg veel geld mee heb bespaard. Ook wil ik net als in 2020 minder eten bestellen en bewuster boodschappen doen.

Ook ga ik de spaarbingo doen die je terug vind in de planner. Zo heb je aan het einde van het jaar toch weer een leuk spaarpotje opgebouwd voor een leuk uitje.

sparen

Wat zijn jou goede voornemens 2021? Gebruik de planner om je doelen te behalen! Laat je in de reacties weten wat je van de planner vind?10 gedachten over “Mijn goede voornemens 2021 + gratis planner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *