Maak je eigen tipi luiertaart : origineel, trendy en cute!

Maak je eigen tipi luiertaart : origineel, trendy en cute!

Een tijdje terug zat ik op facebook en zag ik dat een vriendin van mij een oproepje had geplaatst in een facebook groep dat ze iemand zocht om een luiertaart te maken. Ik stuurde dr meteen een appje, want dat kon ik natuurlijk ook voor haar doen.  Zo was ze meteen een stuk goedkoper uit, want ze hoefde alleen het materiaal te kopen en ik ging wel aan de knutsel. Iedereen die me kent, weet dat ik niet van standaard hou en altijd op zoek ga naar iets unieks. Een tijdje terug maakte ik voor het nichtje van mijn man een luier uil, voor mijn tante maakte ik een trein van luiers en dit keer werd het een tipi luiertaart. Je kent het wel, de tentjes met 3 houten stokjes die helemaal hot zijn.

Cadeautjes in je tipi luiertaart

Zo gezegd, zo gedaan, eerst flink gebrainstormd en daarna bedacht hoe ik het ging maken. Ik vind een luiertaart met alleen pampers zo saai, er moeten ook leuke cadeautjes in verwerkt worden. Ik weet nog dat ik van mijn tante een luiertaart kreeg tijdens mijn babyshower en hoe verder ik hem open sloopte, des te meer werd ik verrast. Dat wilde ik dus ook met deze tipi luiertaart. Ik verwerkte de cadeautjes allemaal in de taart, zodat je ze niet meteen zag. Dit zorgt natuurlijk voor een leuk verrassingseffect.

Wat gaat er in de tipi luiertaart

Maar goed, leuk en wel zo een tipi luiertaart, maar wat heb ik er allemaal in gedaan? Ik schreef al dat ik er cadeautjes in verwerkt had. `De volgende cadeautjes zitten in deze luiertaart verwerkt:

 • Dromenvanger
 • Een meetlint voor aan de muur
 • 4 hydrofiele doeken
 • 2 setjes sokken van lief
 • Een super stoer en schattig mutsje
 • Zwitsal badolie, badschuim en creme
 • Lepeltjes voor de eerste hapjes
 • Rompertje van de Hema
 • Sokjes voor boven op
 • Een XL hydrofiele doek

De dromenvanger heb ik er in verwerkt omdat ik dat goed bij een tipi luiertaart vond passen. Daarnaast is het krijgen van een kindje toch een soort droom die is gevangen. Toen Farah geboren werd, hadden wij op het geboortekaartje  ook een dromenvanger laten plaatsen. Ze was toch een droom die uitkwam. Action heeft momenteel hele leuke meetlinten van Little Adventures, ik ben helaas vergeten een foto te maken, maar ze zijn echt ubercute. Je kan ze ophangen in de babykamer ter decoratie, maar je kan ook goed in de gaten houden of je kindje goed groeit. Ik denk dat je de meetlint tot een jaartje of 4 kan gebruiken. 

Hydrofiele doeken heeft een mama van een newborn nooit genoeg, tenminste dat is mijn ervaring. Ik gebruikte ze echt voor alles, om Farah af te drogen, als monddoekje of als dekentje als we ergens waren en het ineens wat frisser werd.  De lepeltjes voor de eerste hapjes zal de mama van de new born niet meteen gebruiken, maar deze zijn verrekte handig als je gaat beginnen met groente en fruit hapjes.

Maak je eigen tipi luiertaart

Waar koop je de cadeautjes

Ik heb bijna alle cadeautjes gekocht bij de Hema en de Action. De dromenvanger komt van de SoLow en de sokjes die ik boven op de taart heb gedaan zijn van de Zeeman. Mijn vriendin had me een budget van 50 euro gegeven en dat is aardig gelukt inclusief de pampers en het verpakkingsmateriaal, lintjes, strikjes etc. De stokjes voor de tippie luiertaart komen van de Hornbach, ze hebt er verschillende diktes. De luiers die ik gebruikt heb, zijn van de Kruitvat. Zelf vond ik dit altijd erg fijne luiers toen Farah nog niet zindelijk was. Ik heb er voor gekozen om luiers in maatje 3 te gebruiken, zodat de mama de taart niet meteen uit elkaar hoeft te slopen omdat de luiers dan te klein zijn. Decoratiemateriaal koop ik altijd bij de action, net als de celofaanfolie, maar in principe kun je dat in elke boekhandel kopen.

Wat heb je nodig voor je tipi tent?

 • 1,5 pak luiers ( groot formaat).
 • Cadeautjes om in de taart te doen
 • Een meetlint met stok
 • 3 houten stokjes voor de tipi
 • Een onderbord, om de taart op te zetten
 • Een XL hydrofiele doek, die dient als tent
 • Sokjes in een doosjes voor de taarttopper
 • Elastiekjes
 • Lint
 • Celofaanfolie
 • 1 tie rip
 • 1 dromenvanger om aan de tipi te hangen
 • Onderbord om de tipi luiertaart op te zetten
 • Gekleurd tape/brede lint

Hoe maak je de luiertaart

Als eerste begin je de  alle luiers strak op te rollen en ze vast te maken met een elastiekje. Hoeveel luiers je nodig hebt, hangt van de grootte van je taart af. Je kan de taart zo groot maken als je zelf wilt. Ook kan je deze tipi luiertaart in elk budget maken, wil je een goedkopere versie, dan kun je eventueel de cadeautjes in de taart weglaten en deze vervangen door luiers. Ik weet niet meer exact hoeveel luiers ik gebruikt heb, ik had dit opgeschreven maar kan het briefje nergens weer vinden…zucht…harrie in de warrie… Ik schat dat het ongeveer een stuk of 90 zijn.

diy luiertaart

Bind de verzorgingsproducten en de meetlint samen met een elastiekje. Dit wordt je basis en hieromheen ga je je taart boven. Zet dit op het midden van je onderbord.

Doe vervolgens steeds een rij luiers om je kern heen. Je kan er zoveel rijen omheen maken als je zelf wilt. Zelf heb ik voor de onderste laag, 4 rijen gemaakt.

Maak je eigen kraamcadeau

De hydrofiele luiers heb ik op dezelfde manier opgerold als de luiers en in de 2e rij van binnen verwerkt. Omdat er weer luiers omheen en boven op komen, zie je ze niet terug. Idem dito met het rompertje. Ook het mutsje en de sokjes heb ik er in “verstopt”. Vind je het niet erg als je ze van de buiten kant ziet, dan kun je ze ook gewoon in de buitenste rijen maken, let er dan wel op dat je ze in hetzelfde formaat rolt als de luiers. Het lijkt niet mooi als je allerlei verschillende formaten hebt.

zelf een luiertaart maken

Maak al je luiers vast met elastiekjes aan de vorige laag met luiers. Je mag best royaal zijn met de elastiekjes, want deze zie je toch niet terug als je de tipi luiertaart gaat afwerken met lint. Het is beter om iets te veel elastiekjes te gebruiken, dan te weinig. Het is belangrijk dat de taart stevig is en niet na een uurtje in elkaar stort. Bind er eventueel nog een lint omheen.

Als je de onderste laag af hebt, begin je met de middelste laag. Dit doe je op dezelfde manier als je onderste laag. Zorg er voor dat je 2e laag precies in het midden is, in verband met de stevigheid.

De bovenste laag maak je als laatste en bestaat uit 2 rijen.  Deze ligt bij mij overigens los op de taart, maar je kan er ook stokjes insteken voor extra stevigheid. Als je besluit sate prikkers te gebruiken, zorg er dan voor dat je geen gaatjes in de luiers prikt. Ontzettend zonde als de mama van de newborn de luiers niet kan gebruiken want ze zijn immers niet alleen ter decoratie. Ze hebben echt een functie, want jeetje wat gaan er in het begin veel luiers doorheen. De lepeltjes en de flessenborstel heb ik op de 2e laag vastgemaakt tussen de elastiekjes van de pampers. Zo vallen ze achter het doek van je tipi tent. Ik vond het een beetje rommelig lijken, als ik ze aan de voorkant zou vast maken.

Als je basis van je tipi luiertaart op je onderbord staat en deze goed aan elkaar vast zit, kun je beginnen met de afwerking. Ik zag een soort papier tape bij de action in de kleuren rose, goud en zilver. Ik heb deze meegenomen voor de afwerking van mijn tipi taart.  Doe dit rondom de taart, over de elastiekjes heen.  De uiteinde heb ik met een extra plakbandje vast gemaakt, zodat deze niet zou loslaten. Het is en blijft toch papier tape. Indien je lint besluit te gebruiken, dan kun je dit eventueel vast knopen. Op de foto zie je nog dat ik de Zwitsal crème aan de zijkant vast had gemaakt. Ik vond dit achteraf toch een beetje rommelig en heb het onder de sokjes op de top gedaan. Dit oogde wat rustiger.

maak zelf een pampertaart

Nu gaan we beginnen aan de tipi. Dit doe je door 3 stokjes van dezelfde lengte achter in de luiertaart te steken. 1 achter in het midden en 2 aan de beide buitenkant.

tipi kraamcadeau

Doe de bovenkant van de stokjes een beetje over elkaar heen en bind deze vast met een tie rip.

zo maak je een tipitent

De doek van je tipi tent, maak je met een grote hydrofiele luier. Vouw de hydrofiele luier in een driehoek, zodat je een mooi tentdoek krijgt. Vervolgens maak je je tentdoek vast aan de stokjes met een elastiekje en sla je hem in weze om  je luiertaart heen.

een tentdoek voor je tipi

Vervolgens maak je de topper van je taart. Je kan hier ook een beertje of schoentjes op zetten. Omdat ik de Zwitsal creme vergeten was te verwerken in de taart, heb ik deze er boven op gezet. Omdat ik al aan het budget zat,  heb ik gekozen om hier sokjes in een doosje boven op te zetten.  Deze kun je zowel bij de Action als de Zeeman kopen, voor net een euro.  Indien je bang bent dat de sokjes gaan schuiven, kan je ze eventueel met een klein stukje dubbelzijdig tape vastzetten.

Hang als laatste je dromenvanger op aan de stokjes van je tipi tent. Ik heb er voor gekozen om het lintje van de dromenvanger er een paar keer omheen te draaien, zodat deze hoog hing, en niet ergens halverwege viel. De dromenvanger is toch een beetje de eyecatcher van je tipi luiertent. Voila, je tipi luiertaart is klaar. Vind jij hem er een beetje uitzien als een tipi tent? Ik weet dat ik geen professional ben, maar zelf vind ik hem best goed gelukt.

Originele luiertaarten maak je zelf

Vind je het nog steeds lastig en snap je niet helemaal hoe je de basis van een luiertaart maakt? Bekijk dan het onderstaande filmpje en wellicht wordt het dan een stuk duidelijker. Want ook al wordt deze luiertaart op een heel andere manier gemaakt, het gaat er om dat je in de basis een taart hebt.12 gedachten over “Maak je eigen tipi luiertaart : origineel, trendy en cute!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *