Mijn terugblik en vooruitblik

Mijn terugblik en vooruitblik

Vorig jaar sloot ik het jaar af met mijn goede voornemens 2020 en ook dit jaar wil ik weer terugblikken op het afgelopen jaar. Dus vandaag op de laatste dag van het jaar, mijn terugblik en vooruitblik 2021/2022. Want jeetje, wat was het een bewogen jaar en wat was het op persoonlijk vlak een moeilijk jaar. Ik heb lessen geleerd, heb verdriet gekend maar heb ook mijn zegeningen mogen tellen. In deze blog kun je mijn terugblik en vooruitblik lezen. Ik kijk niet alleen naar hoe het afgelopen jaar is verlopen, maar stel ook weer doelen voor 2022.

Sparkles Inside werd mijn onderneming

Terwijl mijn vader op sterven lag, zei hij tegen mij dat ik mijn eigen bedrijf moest beginnen. Omdat dit aan het begin van het jaar was, denk ik dat dit een mooi moment is om mijn terugblik en vooruitblik te beginnen. Mijn vader, een man die geen risico’s durfde te nemen in het leven, zag zijn oudste dochter wel als ondernemer. Een snackbar, dat leek hem wel een goed idee. Ik weet niet of het de morfine was die sprak of mijn vader zelf, maar in januari 2021 schreef ik Sparkles Inside in bij de KVK. Nee, ik begon geen snackbar, maar ging wel aan de slag als contentcreator.

Een begrafenis in Corona

Terwijl mijn terugblik en vooruitblik begon met iets positiefs, volgde vervolgens iets pijnlijk. 5 Februari 2021 blies mijn vader zijn laatste adem uit en keerde hij terug naar zijn schepper. Een begrafenis met heel veel sneeuw, hetgeen waar hij zo een hekel aan had. Een begrafenis in Coronatijd, iets waar we allemaal al lang voor vreesden maar waar we niet om heen konden.

Naar de begraafplaats zonder angst

De dood is iets wat ik altijd een beetje eng heb gevonden en naar begraafplaatsen ging ik eigenlijk ook nooit. 7 dagen na het overlijden van mijn vader, bezocht ik samen met mijn gezin voor het eerst zijn graf. Mijn vader ligt begraven op de begraafplaats Riyad al Jannah, een islamitische begraafplaats in Zuidlaren. Voor het eerst in mijn leven vond ik het niet eng. Ik voelde rust. De begraafplaats is sober en alle graven zijn het zelfde. Je ziet geen vervallen stenen maar je ziet ook geen verschil tussen rijk en arm. Ze hebben een soort terrasje gemaakt waar je wat kan eten en drinken, dit had ik nooit eerder gezien. Maar het voelde zo goed, ik zag mijn vader daar al helemaal zitten en socializen.

Er verschenen 3 artikelen per week online

Ik had als doel om 2 artikelen per week te publiceren. Dit doel heb ik bereikt, oké op een paar weken na. Het gaat niet altijd even goed met me sinds het overlijden van mijn vader. Ik kreeg te kampen met een writersblock. Gelukkig schrijf ik meestal in het voren, waardoor er in de periode dat ik vol op in de rouw zat gewoon artikelen online kwamen. In 2022 wil ik de 3 artikelen per week aanhouden. Ik denk dat dit zeker haalbaar is, ook in periodes dat het even niet zo lekker gaat. Misschien dat ik dit doel ook nog wel naar 4 artikelen per week stel, maar ik moet eerst maar even kijken of dat haalbaar is.

Ik viel 14 kilo af

Afgelopen jaar schreef ik in mijn blog over afvallen onder begeleiding dat ik 30 kilo wil afvallen. Elk pondje gaat door het mondje en ik merkte dat mijn gezondheid achteruit ging. Niet meer crashen, maar rustig aan afvallen. Sinds 1 juni ben ik 14 kilo afgevallen, nog 16 te gaan. Die heb ik bewaard voor 2022.

Vaker er tussen uit

1 van mijn goede voornemens voor 2021 was er vaker tussen uit gaan. Helaas is dat niet gelukt. Mede door het drukke jaar; het overlijden van mijn vader, oma en anderen in onze omgeving. Maar ook de verkoop van mijn ouderlijke huis, de verhuizing van mijn moeder etc. In 2022 staat dit dus wederom op mijn bucketlist.

Ik raakte mezelf kwijt

Ik wist niet wat me overkwam, ik was mezelf helemaal kwijt. Op, energieloos en leeg stroomde mijn emmer letterlijk en figuurlijk over en wist ik nadat mijn oma overleed het helemaal niet meer. Ik besloot aan mijzelf te werken en kwam er samen met een psycholoog achter dat ik mijn vader zijn ziekbed en overlijden niet had verwerkt. Dat terwijl ik al maanden stoer riep dat ik er vrede mee had. Ik kon niet meer opladen en het was een chaos in mijn hoofd. In 2022 ga ik nog harder werken om mezelf weer terug te vinden.

Ontspullen: Mission failed

Als ik kijk naar mijn terugblik en vooruitblik, dan begin ik beide keren met als doel: ontspullen. In 2021 is dat helemaal mislukt, mede doordat het met mezelf niet goed ging. Als het 1 chaos in je hoofd is, zie je dat ook snel weer terug in je huis. In 2022 wil ik elke week een andere ruimte in huis aanpakken. De zolder en de schuur worden hierin mijn grootste uitdaging. Maar nu het er naar uitziet dat er helaas geen tweede kindje meer komt, mogen de babyspullen van Farah ook wel een keer weg.

ontspullen

Veel last van mijn reuma

Eind 2020 kon ik mijn arm niet meer optillen van de pijn. Ik had de laatste tijd vaker pijn in mijn polsen, ellebogen, knieën en enkels. Er volgden een hoop onderzoeken en ik bleek reuma te hebben. Reuma valt helaas niet te genezen maar het is aardig onder controle met medicatie. Op koude dagen heb ik meer pijn, maar ik zal er mee moeten leren leven. In 2022 moet ik een vorm van beweging zoeken die ik wel leuk vind om mijn spieren te versterken waardoor de pijn draagbaarder moet worden.

Suikerwaardes ontregeld

In 2022 ga ik meer op mijn voeding letten om zo mijn glucosewaarden beter onder controle te krijgen. Ik heb er een potje van gemaakt, at op een gegeven moment alles wat los en vast zat, bestelde eten omdat ik geen puf had om te koken en bewoog nog amper. In 2022 moet dat anders, het is tijd om mezelf bij elkaar te rapen en verder te gaan. Ik las eens in een artikel dat mensen met diabetes 13 jaar eerder overlijden. Dit was best een shock. Doordat mijn suikerwaardes nu zo verstoord zijn, maakt het er niet veel beter op.

Mijn plannen voor 2022

Ik schreef in de vorige alinea’s al dat ik volgend jaar toch wel weer wat goede voornemens heb. In de volgende alinea’s zal ik je meenemen in mijn goede voornemens en doelen aansluitend bij mijn terugblik en vooruitblik. Mijn moeder past elke vrijdag op Farah, zodat ze samen ook wat Qtime hebben. Eerlijk? Het is best relaxed. Ik heb nu de vrijdag voor mezelf, om te werken of andere leuke dingen te doen zonder kind. Oma en kleindochter vermaken zich namelijk wel. Dat zetten we dus voort in 2022.

Cursus tot social media expert

Ik heb een cursus aangeschaft om me meer te ontwikkelen op social media gebied. Ik ben gegroeid, vooral op instagram. Instagram is niks voor mij dacht ik, maar ik merkte al snel dat je er niet meer zonder kan in deze tijd. Ik sluit het jaar af met 10.000 volgers op instagram en ik hoop dat dit op 31 december 2021, 15.000 zullen zijn. Maar er valt nog een hoop te leren op dat gebied.

Cursus wordt een google expert

Om de Seo van mijn blog nog beter te krijgen, ga ik ook de cursus “wordt een google expert” doen. Met ongeveer 28.000 unieke bezoekers per maand, merk ik dat de meeste bezoekers toch via google komen. Daar wil ik dus ook meer in gaan investeren. In het begin was ik druk bezig mijn blog te promoten via insta en facebook, maar daar was op een gegeven moment weinig energie meer voor en ik merkte dat het voor de lange termijn ook weinig opleverde. Nou komen er via insta weinig mensen naar mijn blog, dus dat moet ik echt even los gaan zien.

3 blogs per maand schrijven

Vorig jaar was mijn doel 2 blogs schrijven, maar ik heb gezien dat dit er makkelijk 3 kunnen zijn. Altijd handig he zo een terugblik en vooruitblik om te reflecteren. Voor 2022 is mijn doel dan ook 3 blogs per week blijven publiceren. Ook wil ik weer in het voren werken, dit zorgt namelijk voor veel minder stress als je een keer een slechtere week hebt.

Stoppen met nagelbijten

Nagelbijten doe ik al heel mijn leven. Mijn vader deed het ook altijd en ik denk dat ik deze slechte gewoonte van hem heb overgenomen. Als ik Farah nu corrigeer dat ze niet op haar nagels moet bijten, krijg ik meteen een bijdehante opmerking terug dat ik het zelf ook doe. Gelijk heeft ze. Dus om het goede voorbeeld te geven, moet ik er echt mee stoppen. Maar hoe?! Vieze middeltjes, kunstnagels en pleisters al geprobeerd. Iemand anders een goed idee?

Nog 16 kilo afvallen

Zoals ik eerder al schreef, ben ik al 14 kilo kwijt. Toch moet er nog 16 af om een gezond BMI te behalen. Het neefje van mijn man heeft me uitgedaagd om een maand lang een challenge met hem te doen, waarbij je al je maaltijden zelf maakt…dus thuisbezorgd is verleden tijd, extra goed oplet, 10.000 stappen wandel, want JA, je kan echt afvallen met wandelen. Ik heb er een jaar de tijd voor en ik hoop dat ik in mijn terugblik en vooruitblik van volgend jaar kan melden dat het me is gelukt.

Meer Qtime inplannen met mijn kleine meid

Dit jaar ging ik voor het eerst een nachtje weg met Farah alleen. Echt even tijd voor ons tweetjes, lekker badderen, kletsen en eten. Het was zo gezellig! In 2022 wil ik dit minimaal 2 keer doen. Ik merkte dat zij het fijn vond en we heb beide nodig hadden.

Meer tijd maken voor sociale contacten

Na de dood van mijn vader was ik niet zo een held met sociale contacten. Sommige vriendschappen heb ik zelfs verwaarloosd terwijl ze zo belangrijk zijn voor me. In 2022 brengen we daar verandering in. Er zijn in ieder geval 3 vriendinnen die ik vaker wil zien. Ook bepaalde familieleden zag ik in 2021 te weinig. In 2022 wil ik daar verandering in brengen. Ik ga in ieder geval meer tijd maken voor de mensen die me het gevoel gaven dat ik er in 2021 ook toe deed.

Groeien met mijn onderneming

In 2022 ben ik van plan om wederom keihard te werken om mijn onderneming een succes te maken. Ik zal meer tijd moeten inplannen voor acquisitie, ook al vind ik dat erg moeilijk. Ik hoop eind 2022 op 30.000 unieke bezoekers per maand te zitten en 15.000 volgers op internet. Tevens wil ik me meer verdiepen in affiliatie marketing. Ik sta ingeschreven bij Tradetracker maar heb er eigenlijk nog nooit iets mee gedaan. Ook wil ik meer tijd vrij maken voor pinterest. Hier doe ik veel te weinig mee, best bijzonder aangezien ik wel pinterest afbeeldingen maak en plaats voor 1 van de grootste mamablogs in Nederland. Hoe kan het dan dat ik dat voor mezelf niet kan.

Ik wil dus meer opdrachtgevers vinden, heb jij dus hulp nodig bij het maken van content, je social media kanalen etc? Stuur me een mail!

Ik begin het nieuwe jaar met een nieuw huisstijl en dus ook een nieuw logo. Ondanks dat ik ergens nog steeds verliefd ben op mijn eerste logo, vind ik het niet meer echt bij mijn lifestyle mommy blog passen. In eerste instantie was ik van plan om iets in de evenementen branche te gaan doen er daar was mijn oude logo perfect voor: classy en stylish. Het mocht echter wel wat lichter en speelser. Hij staat al in de header. Wat vinden jullie er van?

In 2022 wil ik ook meer gaan netwerken, ik merk dat dat in het bloggerwereldje toch best belangrijk is. Met Fallon van Faithly.nl ging ik in 2021 al 2 keer naar de blogboot en naar een netwerk event georganiseerd door Blogger by nature en hebben we het eerste event van 2022 ook al in de planning staan. Ik kijk er naar uit en heb er zin in.

In 2021 heb ik erg veel leuke samenwerkingen gehad, voor 2022 is het toch wel mijn doel om 50 samenwerkingen te realiseren met alleen de leukste bedrijven. Eerder schreef ik een artikel over influencer marketing en ik hoop dat ik nog veel leuke bedrijven van dienst kan zijn.

Wat zijn jou doelen voor 2022? Welke doelen in 2021 heb je wel gehaald en welke neem je weer mee?12 gedachten over “Mijn terugblik en vooruitblik”

 • Jeetje lieverd, wat een bewogen jaar en wat heb je een hoop meegemaakt. Super knap dat je zoveel bent afgevallen en mooi om je goede voornemens te lezen. Ik wens je al het goeds voor het nieuwe jaar!

 • Wow 10.000 volgers op Instagram en 28.000 unieke bezoekers per dag op je site. Dat is geweldig zeg.
  Zo ver zit ik helemaal nog niet lol.
  Fijn dat je zoveel mooie plannen gemaakt hebt voor het nieuwe jaar zeg! Het zal een druk jaar worden.
  Ontspullen: mission failed, daar heb ik dit jaar de oplossing voor gevonden. Ik heb FB groepen in mijn buurt gevonden die alles gratis weggeven of ook soms ruilen. Nu maak ik regelmatig een doos klaar om te doneren (ikzelf heb niet echt de tijd om alles te gaan posten). Deze zaken worden dan in de groep geplaatst voor mensen die het nog kunnen gebruiken. Best leuk om te doen.

 • Wat een jaar heb je achter de rug zeg.. wel goed dat je zoveel bent afgevallen, de andere helft van jouw doel gaat jou ook lukken! Dat 2022 een mooi jaar mag worden voor jou, happy new year!

 • Leuk dat je terug blikt op vorige jaar. Fijn dat je lessen hebt geleerd, en minder fijn dat je verdriet hebt gekend. Alhoewel ik vind dat verdriet ook bij het leven hoort. Heftig dat je vader op overleden is. Zoiets meemaken is nooit fijn. Allah ie rahmoe lieve schat❤️ moge Allah subhana wa ta3ala zijn zondes vergeven, en hem een plek in djenna schenken. Ik denk trouwens dat drie artikelen per week, prima gaat lukken! En heel goed dat je 14 kilo af bent gevallen, dat is aardig wat! Ik zelf wil ook afvallen. Ik hoop dat je dit jaar er vaker tussen uit kan gaan en bij de mensen op bezoek kan gaan van wie je houdt! En net als jij ga ik ook werken aan mijzelf, en wil ik mijzelf terug vinden. Ik wens je veel succes en sterkte hiermee en met je reuma! Ik herken dat trouwens als het chaos in me hoofd is, ruim ik minder snel op. Leuk dat je ook een cursus gaat nemen, dat ga ik ook doen. Ik ben alleen nog aan het denken welke cursus. Succes met afvallen ook, het gaat je lukken❤️

 • Soms kan een gebeurtenis een andere gebeurtenis in je leven triggeren. Wat goed dat je jezelf tracht terug te vinden. Dicht bij jezelf blijven zorgt voor al de rest. Fijn 2022 toegewenst! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *