Feestelijk genieten met tapas

Feestelijk genieten met tapas

Het organiseren van een feestelijk diner kan behoorlijk wat kopzorgen opleveren. Immers, je wilt dat iedereen het eten lekker vindt. Tapas is dan dé oplossing. Je dient een diversiteit aan kleine hapjes, zo is er voor ieder wat wils. En het ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit. Ik schreef al eerder een blog met tips voor makkelijke hapjes voor een verjaardag, maar een tapas buffetje is natuurlijk nog veel gezelliger. Nog niet overtuigt? In dit artikel ik alle voordelen van tapas eten voor je op een rij!

Het is gezellig

Tapas eten met een groot gezelschap is bijzonder gezellig én feestelijk. Immers, bij een feestje horen hapjes en wat is dan leuker dan een volledig hapjesdiner?! Je kunt de tapas heel de avond op tafel laten staan, zodat je gasten elke keer weer een heerlijk hapje kunnen pakken. Het houdt de sfeer gezellig, speels en dynamisch en zorgt ook nog eens voor een gespreksonderwerp. Zelfs als we gaan gourmetten, maken we nog altijd een lekker tappas plankje om na te kletsen.

Het is smakelijk

Het samenspel van de verschillende hapjes zorgen voor een ontzettend smakelijk geheel. De verschillende smaken zorgen er bovendien voor dat de hapjes goed te combineren zijn met verschillende drankjes. En… Bij al die heerlijke geuren op tafel, loopt het water je toch direct in de mond? Er zit altijd voor iedereen wel iets lekkers bij, ondanks dat smaken zo verschillen.

Het is gezond

Je kunt tapas zo gezond maken als je wilt. Er zijn namelijk allerlei gezonde tapas recepten te verzinnen. Rijg rauwe groenten met een stukje kaas of worst op een spiesje, serveer overheerlijke gemarineerde olijven of maak een schaaltje met gegrilde groenten. Zelf ben ik gek op worteltjes met heksenkaas of komkommertjes met humus. Jummie jummie, ook een stokbroodje kruidenboter kun je makkelijk aan je tapas buffetje toevoegen.

Het is gevarieerd

Het eten van tapas zal nooit saai zijn, aangezien het bestaat uit gevarieerde gerechtjes zijn met uiteenlopende smaken. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je je geen zorgen hoeft te maken over ieders wensen. Er zit ongetwijfeld voor iedereen wat lekkers tussen! Ik heb zelf een draaiende borrelplank en daar komen al die mooie kleine hapjes ontzettend mooi op uit.

Het is makkelijk

Het voordeel van tapas is dat de gerechtjes doorgaans behoorlijk eenvoudig te bereiden zijn. En ook wel zo gemakkelijk: je kunt de meeste gerechten al van tevoren bereiden. Zo hoef je op de avond zelf niet meer uren in de keuken te spenderen, maar kun je ook zelf van het feestje genieten. Ideaal als je de hele dag gewerkt hebt of het druk hebt met de kinderen.

Ben jij net als ik ook zo gek op tapas?

samenwerking


3 gedachten over “Feestelijk genieten met tapas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *