Surinaamse vleesbroodjes, de perfecte partysnack

Surinaamse vleesbroodjes, de perfecte partysnack

Surinaamse vleesbroodjes zijn een heerlijke snack. Krijg je bezoek en wil je ook iets lekkers op tafel zetten? Met deze Surinaamse vleesbroodjes scoor je dus zeker punten. Ik maak ze zelf altijd met kipgehakt, maar je kunt uiteraard ook lams- of rundgehakt gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram gehakt
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • stukje madam Jeanette
  • 2 takjes selderij
  • 4 maggiblokjes
  • 2 pakjes roomboter bladerdeeg

Hoe maak je het?

  1. Maal als eerste de uien, knoflook en madam Jeanette met een staafmixer fijn.
  2. Was daarna de gehakt in een zeef en meng deze vervolgens met de uien, knoflook, madam Jeanette, eieren en maggi blokjes.
  3. Snijd vervolgens de selderij in kleine stukjes en voeg ook deze daarna ook toe aan het mengsel.
  4. Meng het geheel intussen goed en laat de bladerdeeg een beetje ontdooien op een theedoek.
  5. Snijd de bladerdeeg  daarna door midden.
  6. Leg daarna een eetlepel gehakt tot ongeveer de helft van het bladerdeegplakje en vouw het plakje dubbel zodat je een vierkantje krijgt.
  7. Druk alle kanten van de bladerdeeg vervolgens goed aan met een vork en maak met een mes 3 dunne sneetjes aan de bovenkant.
  8. Leg daarna de bladerdeegplakjes op bakpapier op de ovenplaat.
  9. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
  10. Laat vervolgens de vleesbroodjes 25 tot 30 minuten in de oven.
  11. Als de Surinaamse vleesbroodje goud/geel zijn kunnen ze er uit.

Tip: Serveer de Surinaamse vleesbroodjes met een pittig ketchupsausje. Deze maak je heel simpel door knoflook, uien en peper fijn te maken. Deze voeg je vervolgens samen met een beetje suiker, toe aan de ketchup.

Eet smakelijk.

Voor meer lekkere hapjes, kijk je hier



22 gedachten over “Surinaamse vleesbroodjes, de perfecte partysnack”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *