Surinaamse vleesbroodjes, de perfecte partysnack
Surinaamse vleesbroodjes zijn een heerlijke snack. Krijg je bezoek en wil je ook iets lekkers op tafel zetten? Met deze Surinaamse vleesbroodjes scoor je dus zeker punten. Ik maak ze zelf altijd met kipgehakt, maar je kunt uiteraard ook lams- of rundgehakt gebruiken.
Wat heb je nodig?
- 500 gram gehakt
- 2 eieren
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- stukje madam Jeanette
- 2 takjes selderij
- 4 maggiblokjes
- 2 pakjes roomboter bladerdeeg
Hoe maak je het?
- Maal als eerste de uien, knoflook en madam Jeanette met een staafmixer fijn.
- Was daarna de gehakt in een zeef en meng deze vervolgens met de uien, knoflook, madam Jeanette, eieren en maggi blokjes.
- Snijd vervolgens de selderij in kleine stukjes en voeg ook deze daarna ook toe aan het mengsel.
- Meng het geheel intussen goed en laat de bladerdeeg een beetje ontdooien op een theedoek.
- Snijd de bladerdeeg daarna door midden.
- Leg daarna een eetlepel gehakt tot ongeveer de helft van het bladerdeegplakje en vouw het plakje dubbel zodat je een vierkantje krijgt.
- Druk alle kanten van de bladerdeeg vervolgens goed aan met een vork en maak met een mes 3 dunne sneetjes aan de bovenkant.
- Leg daarna de bladerdeegplakjes op bakpapier op de ovenplaat.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
- Laat vervolgens de vleesbroodjes 25 tot 30 minuten in de oven.
- Als de Surinaamse vleesbroodje goud/geel zijn kunnen ze er uit.
Tip: Serveer de Surinaamse vleesbroodjes met een pittig ketchupsausje. Deze maak je heel simpel door knoflook, uien en peper fijn te maken. Deze voeg je vervolgens samen met een beetje suiker, toe aan de ketchup.
Eet smakelijk.
Voor meer lekkere hapjes, kijk je hier
Ik krijg er meteen trek in zeg! Ze zien er heel appetijtelijk uit moet ik zeggen.
wij maken deze ook regelmatig en ook met kipvulling! te lekker gewoon
Ik heb gelijk trek, dat ziet er heerlijk uit zeg
Dat ziet er echt heerlijk uit. Leuk voor een feestje
Die zen er echt lekker uit – ik lust graag worstenbrood dus dit ook wel denk ik 🙂
Ik geloof dat ik mijn nieuwe favoriete partysnack heb gevonden. Thanks voor de tip, deze ga ik zeker maken!
Oh, dat klinkt wel erg lekker. Ik sla je recept op want dit lijkt me een ideaal hapje voor mijn verjaardag.
Wat een heerlijke snack! Ik weet zeker dat ik daarvoor wel wat liefhebbers in huis kan vinden
Oh deze zien er heerlijk uit! Wil ik zeker eens proberen
Moetje op bladerdeeg geen ei smeren op eind?
Nee hoor, bij roomboterbladerdeeg doe ik dat nooit 🙂
Lijkt me erg lekker!
Maar waarom het gehakt wassen?
Dit voegt denk ik alleen maar vocht toe en verspreid alleen maar eventuele bacteriën.
Uhhh, gehakt wassen????
Mijn opa zaliger, vakslager, zou op zijn minst zijn zwarte wenkbrauwen optrekken.
Het zal lands wijs, lands eer zijn.
Maar het recept ga ik zeker uitproberen
Bedankt