Surinaamse kipsaté, heel simpel zelf te maken
Surinaamse kipsaté, mijn favoriete snack! Het is kerst en bedenk je last minute dat je toch nog snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Maak dan lekkere sateetjes want deze kun je eten met stokbrood, bami of wat je maar lekker vind. Ik ben dus gek op kipsaté, omdat het weinig calorieën bevat en eigenlijk toch best gezond is. Ik hoef er zelf ook niet echt een warme maaltijd bij, Surinaamse huzarensalade past hier ook perfect bij. Je kan de saté ook een avond van te voren in kruiden zodat de smaken hierdoor nog beter intrekken. Heerlijk toch?
Wat heb je nodig?
- 1 kilo kipfilet
- 1 ui
- 6 teentjes knoflook
- 7 eetlepels zoute ketjap
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 5 pimentkorrels
- 3 laurierblaadjes
- geraspte laos
- geraspte gember
- 2 maggiblokjes
- een stukje madam Jeanette
Hoe maak je het?
- Was eerst de kipfilet en snijd deze daarna in blokjes.
- Maal vervolgens de ui, peper en knoflook fijn met een staafmixer.
- Meng daarna de ui, knoflook en madam Jeanette met de ketjap, pimentkorrels, laurierblaadjes, laos en als laatste de gember. Dit is dus je marinade.
- Kruid vervolgens de kipfilet in met de marinade die je eerder hebt gemaakt.
- Prik intussen met een vork gaatjes in de kipfilet en meng het dus goed met de marinade.
- Dek daarna de kipfilet af en laat het intussen minimaal 4 uur intrekken in de koelkast.
- Rijg vervolgens ongeveer 3 stukjes kipfilet aan een stokje.
- Leg als laatste je Surinaamse kipsaté op de gril totdat ze goed gaar zijn.
Tip: Serveer de sateetjes met vers stokbrood en Surinaamse pinda sambal, en je Surinaamse kipsaté is compleet ( de pinda sambal kun je in de toko kopen).
Eet smakelijk!
Heb je niet voldoende aan een sateetje met stokbrood, maak dan deze heerlijke spaghetti er bij, zodat je een volledige maaltijd hebt.
8 gedachten over “Surinaamse kipsaté, heel simpel zelf te maken”