Zon in Sunny Beach, Bulgarije

Zon in Sunny Beach, Bulgarije

We besloten de zon op te zoeken in Sunny beach. Na iets meer dan 3 uur vliegen kwamen we aan op Burgas Airport, het vliegveld in Bulgarije. Deze luchthaven ligt op ongeveer 27 kilometer van Sunny Beach. We konden meteen doorlopen omdat we geen visum nodig hadden. De transfer van het luchthaven naar ons hotel koste ons ongeveer 35 minuten.

Vakantieoord Sunny Beach

Sunny beach is het de meest populaire vakantieoord van Bulgarije. Er bevinden zich meer dan 200 hotels, 150 restaurants en tientallen nachtclubs, discotheken en cafe’s. Je kan Sunnybeach dan ook wel een echte party bestemming noemen. Ik vond zelf dat je het een beetje kan vergelijken met Salou of Loret de Mar, maar dan toch ietsje anders.

Sunny Beach Bulgarije; Zonvakantie met kinderen. Tips voor bezienswaardigheden, strand en uitjes

Veilig op vakantie

Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten in Sunny beach:
Loop na 23 uur niet meer alleen over straat, er zijn veel zakkenrollers en overvallers actief.

  • ’s Avonds hangen er veel prostituees rond welke dronken toeristen proberen mee te lokken om ze zo veel geld af te troggelen.
  • Ga niet wildplassen, de politie let hier goed op en de boetes zijn hoog.
  • Neem geen “gratis” kersen, armbandjes of andere dingen aan. Niks is gratis ook al wordt dat van te voren wel gezegd. Nadat je het hebt aangenomen word je onder druk gezet om te betalen, de prijs ligt dan ook vele malen hoger dan dat het daadwerkelijk kost.
  • Op de foto met aapjes of slangen op de boulevard kost altijd geld.

Betalen

Je kan betalen met de Leva, dit is de Bulgaarse munteenheid en is ongeveer 50 eurocent, makkelijk te onthouden dus. Als je euro’s mee hebt genomen van huis kun je deze contant inwisselen bij wisselkantoren. Deze zijn direct te herkennen en bevinden zich vaak naast de pinautomaten.

Het leven in Sunny beach is niet duur, je kan er erg goedkoop eten en drinken. Sunny Beach heeft een kilometers lange boulevard met allerlei restaurants.

Sunny Beach Bulgarije; Zonvakantie met kinderen. Tips voor bezienswaardigheden, strand en uitjes

Nessebar

Ben je op zoek naar een zon, zee en uitgaansvakantie? Dan is Sunny beach perfect! Heb je liever een vakantie waar je vooral veel cultuur kan snuiven? Dan is dit waarschijnlijk niet de juiste plek voor jou. Wil je toch een beetje cultuur zien? Ga dan naar het dichtbij gelegen plaatsje Nessebar. Je kan hier heerlijk slenteren en ronddwalen.

Sunny Beach Bulgarije; Zonvakantie met kinderen. Tips voor bezienswaardigheden, strand en uitjes

Invlechten

Heb je mooie lange haren? Voor een prikkie kan je ze in Sunny beach laten invlechten. Op de boulevard zie je overal dames zitten die dit voor je kunnen doen.

Sunny Beach Bulgarije; Zonvakantie met kinderen. Tips voor bezienswaardigheden, strand en uitjes

Halal eten op vakantie

Ik had van te voren op internet opgezocht of je ook halal kon eten in Sunny beach, helaas vond ik hier niet veel informatie over. Omdat we een appartement hadden, besloot ik zelf om ingevroren vlees mee te nemen.  Zo kon ik toch vlees eten tijdens mijn vakantie. Maar jeetje wat kun je hier in Bulgarije heerlijk vis eten zeg! Ook vonden we een Indiaas restaurantje (waar ik de naam helaas van kwijt ben) waar je lekker halal kon eten. Verder heb ik helaas geen halal tentjes gezien.

Sunny Beach Bulgarije; Zonvakantie met kinderen. Tips voor bezienswaardigheden, strand en uitjes

Boottocht

Het is heerlijk om een boottochtje te maken en zo een beetje af te koelen. Je hebt lekkere drankjes en eten aan boord. Vooral als het zo vreselijk warm is, dan is dit de perfecte manier om een beetje afkoeling op te zoeken. Ik vond Sunny beach geweldig en heb heerlijk kunnen bijtanken. Toch heb ik het idee dat ik het na 1 x wel heb gezien en het is niet echt een bestemming waar ik snel weer naar terug zal keren denk ik. Het is echt een vakantie oord waar je lekker kan feesten en goed kan eten, maar het cultuursnuiven heb ik toch wel een beetje gemist. Dit is echt een plek voor jongeren en misschien ben ik dan wel een beetje een oudje, haha!

Uitgaansleven

Wil je ’s avonds een drankje doen in 1 van de vele cafés of clubs die Sunnybeach rijk is, houd er dan wel rekening mee dat er in bijna elke tent schaars geklede dames op de bar staan te dansen. Voor de heren is dit natuurlijk een leuk aanzicht, maar als vrouw zijnde kun je je er al snel ongemakkelijk voelen.

Mijn conclusie, Sunnybeach  is een geweldige plek om te ontspannen, wil je echter cultuur snuiven? Dan zou ik voor een andere locatie gaan. De week dat ik er was heb ik genoten en heerlijk genoten, maar ik denk niet dat ik snel terug kom.

Ben jij wel eens naar Sunnybeach geweest?1 gedachte over “Zon in Sunny Beach, Bulgarije”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *