De verschillende typen stacaravans op de markt: welke past bij jou?

De verschillende typen stacaravans op de markt: welke past bij jou?

Stacaravans zijn een grote versie van de reguliere caravan. Hierdoor kunnen ze niet zomaar over de weg worden vervoerd. Zoals de naam al zegt, zijn stacaravans dus bedoeld om op één plek te blijven staan. Het is te vergelijken met een vakantiewoning, maar dan in de stijl van een caravan. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. De aanschaf ervan kan dan ook een lastige keuze zijn. In deze blog zet ik verschillende typen stacaravans voor je op een rij. Op die manier kun je voor jezelf bepalen welke het beste bij je past.

Aantal slaapkamers

Om te beginnen wordt er bij stacaravans onderscheid gemaakt tussen het aantal slaapkamers waar het over beschikt. De meeste beschikken over één of twee slaapkamers. Heb je een groot gezin? Gelukkig bestaan er ook stacaravans met tot wel vier slaapkamers. Ze kunnen dus ook geschikt zijn voor grotere groepen. Ben je nog op zoek naar een stacaravan? Gelukkig zijn er  verschillende stacaravans te koop. Een specialist helpt je graag bij het kiezen van de perfecte stacaravan voor jouw gezin. 

Occasions stacaravans

Daarnaast is er ook een verschil tussen nieuwe stacaravans en occasions. Een occasion is er een die al eens eerder is gebruikt. Alhoewel dit soort varianten niet meer in nieuwe conditie verkeren, zijn tweedehands stacaravans wel een stuk goedkoper. Voor veel mensen is dit een reden om hier toch voor te kiezen. 

Toevoegingen

Een derde factor die stacaravans van elkaar onderscheidt, zijn de toevoegingen. Zo beschikken sommige bijvoorbeeld over een airco, fietsenrek, magnetron, kookgelegenheid of televisie. De mogelijkheden op het gebied van toevoegingen zijn vrijwel eindeloos. Uiteraard hangt het van je persoonlijke situatie en voorkeuren af welke toevoegingen het meest voor je geschikt zijn. Sommige toevoegingen zijn vrijwel standaard en andere toevoegingen komen alleen voor bij luxe stacaravans. 

In tegenstelling tot reguliere caravans, kun je stacaravans niet zomaar vervoeren. Het is dan ook de bedoeling dat ze op hun plek blijven staan. Dat maakt zevergelijkbaar met een vakantiewoning, maar dan in de stijl van een caravan. Stacaravans bestaan er in allerlei verschillende typen. Zo wordt er onder andere onderscheid gemaakt tussen het aantal slaapkamers. Hierbij is er de mogelijkheid tot wel vier slaapkamers. Daarnaast is er een verschil tussen nieuwe stacaravans en occasions. Op het gebied van toevoegingen zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos, al hangt hier wel een prijskaartje aan. 

Zelf een stacaravan kopen

Zelf overweeg ik al heel lang om een stacaravan of chalet te kopen voor mijn oude dag. Zoals jullie weten ben ik zzper en wil ik hierdoor een passief inkomen opbouwen voor mijn pensioen. Toen we in december in een stacaravan op een vakantiepark zaten die best wel groot en luxe was, wist ik dat dit iets is wat ik ook graag wil. Eerst dacht ik er aan om een goedkope opknapper te kopen. Maar waar ga ik de tijd en zin vandaan halen om deze überhaupt op te knappen. Ik ben niet echt een klusser dus dit lijkt me echt helemaal niks. Ik spaar dus maar even een aantal jaar door en dan hoop ik een betaalbaar tweedehandsje te kopen die in goede staat is. Het liefst een beetje in het midden van het het land.

Heb jij of ken jij iemand die een stacaravan gekocht heeft? Deel dan je tips in de reacties.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *