Sprookjeshof Zuidlaren, Qtime met elkaar

Sprookjeshof Zuidlaren, Qtime met elkaar

Mijn vader had het er al maanden over dat hij naar Sprookjeshof Zuidlaren wilde. De laatste keer dat hij hier zelf was, was toen hij zelf nog op de basisschool zat. Zelfs met mijn zusje en mij was hij er nooit geweest. Het werd dus nodig tijd dat we een bezoekje aan dit park zouden brengen.

Slecht nieuws

Helaas kregen we onlangs slecht nieuws van mijn vader zijn oncoloog. Ik schreef al eerder op mijn blog dat mijn vader uitgezaaide longkanker heeft. Helaas werkt de immunotherapie niet meer en heeft hij een uitzaaiing in zijn bot. Deze tumor groeit naar buiten en je ziet het er helaas aan de buitenkant uitkomen.  Ook zorgt deze tumor er voor dat mijn vader zijn schedel aan het splijten is, afschuwelijk! Hij wilde al heel lang naar Sprookjeshof Zuidlaren met Farah, maar door de Corona kwam het er steeds niet van. Omdat de tijd nu een beetje begint te dringen, besloten we dat het hoognodig tijd werd.

sprookjeshof

Sprookjesbos

Ik kon het sprookjesbos nog herinneren van mijn eigen kindertijd. Toen mijn zusje en ik nog jong waren, namen mijn oom en tante ons regelmatig mee naar Sprookjeshof Zuidlaren. Als kind zijnde lijkt alles echter wel veel groter dan tegenwoordig. Je loopt van sprookje tot sprookje en er zijn ongeveer 25 aanwezig. Zodra je bij een huisje aankomt, kun je op een knop drukken waardoor de lampjes aangaan en het sprookje zich begint af te spelen.

sprookjesbos

Speeltuin

De speeltuin in Sprookjeshof Zuidlaren is echt voor jong en oud. Het was niet zulk goed weer waardoor veel speeltoestellen nat waren. Farah vond de speeltuin geweldig en keek haar ogen uit. Naar huis wilde ze dan ook niet meer. Ik denk dat de speeltuin het leukste in de zomer is. Je hebt glijbanen, trampoline’s, kleine draaimolens etc. Kortom, genoeg te doen.

Goedkope dagjes uit

Indoor speelparadijs

Je hebt een hal met een soort mini Balorig; het kabouter klouter kasteel. Er is van alles aanwezig. Zo vind je er een familieglijbaan, rollerbaan, hoge klimberg, fietsbaan, trampolines en kun je airhockey spelen. Ontzettend leuk. Wel vond ik het best volgepropt, en vanwege de Corona hebben we dus snel een kijkje genomen en zijn we weer vertrokken.

Kinderboerderij

Farah is helemaal weg van alpaca’s en deze zouden op de kinderboerderij in Sprookjeshof Zuidlaren ook aanwezig moeten zijn. Helaas hebben we ze niet gezien. We zagen alleen een paar geitjes maar mochten vanwege de Corona maatregelen niet naar binnen. Erg jammer, aangezien het toch buiten is. Gelukkig zijn we in de zomer al wezen picknicken met alpaca’s, maar ik had ze graag ook op de kinderboerderij gezien.

kinderboerderij

Midgetgolf

Midden in het sprookjeshof Zuidlaren heb je een midgetgolf baan. Ook deze was volgens mij gesloten want ik zag er niemand en er waren ook geen instructies aanwezig hoe je de baan zou kunnen gebruiken. Het zag er wel een beetje verouderd uit, maar wellicht wel leuk voor iets oudere kinderen.

Coronamaatregelen in het Sprookjeshof Zuidlaren

Sprookjeshof Zuidlaren houdt zich gelukkig wel aan de Corona maatregelen. Je kunt van te voren zien hoeveel kaarten er verkocht zijn via de website. Tijdens ons bezoek, waren er maar 2 andere gezinnen aanwezig en hierdoor voelde het een beetje alsof we het park voor onszelf hadden. Perfect, wat mij betreft.

Vanwege de Corona maatregelen is de horeca gesloten. Wel kun je frietjes en koffie bij de kiosk afhalen, maar dit dien je dan in de auto bij vertrek op te eten en te drinken. Ook zelf meegebrachte broodjes en drinken mogen in het park niet genuttigd worden. Dit vind ik best bijzonder, aangezien je dezelfde afstand kunt houden zoals je doet tijdens het rondwandelen. Ook de kinderboerderij was gesloten.

Mondkapjes zijn niet verplicht, maar wel gewenst. Wij hebben ze wel meegenomen maar al snel weer afgedaan nadat wij zagen dat er bijna niemand aanwezig was. Kaartjes dien je vooraf online te kopen.

goedkope speeltuinen

Prijzen Sprookjeshof Zuidlaren

Voor kinderen (en volwassenen) vanaf 2 jaar betaal je €9,95 per persoon. Mijn vader kreeg €2,- korting omdat hij 65 plusser is. Indien je een strippenkaart voor 10 x wilt, kost dit €92,- en krijg je dus €8,- korting.

Je hoeft niet te betalen voor het parkeren, dus dat is mooi meegenomen. Parkeren kan overigens voor de deur.

Openingstijden Sprookjeshof Zuidlaren

In het hoogseizoen is Sprookjeshof Zuidlaren dagelijks geopend van 10:00 – 18:00 uur, in het na seizoen zijn de openingstijden afwijkend. Op woensdag (12.00 – 18.00 uur), op vrijdag (12.00 – 18.00 uur), op zaterdag (10.00 – 18.00 uur) en op zondag (10.00 – 18.00 uur) is het sprookjeshof geopend. De overige dagen is deze gesloten.

sprookjeshof zuidlaren

Adres sprookjeshof Zuidlaren

Groningerstraat 10 9471 AR Zuidlaren

Mijn eindoordeel

Mijn vader heeft genoten en Farah ook, dit zorgde voor ons ook voor extra genot. De speeltuin is ruim, maar ik wil het geen attractiepark noemen. Daar vind ik het veel te klein voor. Het park is erg verouderd en een hoop sprookjes “doen het niet”.  We zijn maar een uurtje geweest en dat was voldoende om er een leuk bezoek van te maken.

Het indoor gedeelte is klein en volgepropt, hierdoor verlies je snel het overzicht en dit was dan ook 1 van de redenen dat wij deze hebben overgeslagen.

Als kind zijnde kwamen we hier graag met mijn oom en tante en hierdoor had ik misschien iets te hoge verwachtingen waardoor het park een klein beetje tegenviel. Ook waren sommige sprookjes best “eng”.  Desondanks hebben we genoten en hebben mijn ouders hier nog met hun kleinkind kunnen genieten. Ik vond het Parc Merveilleux in Luxemburg dan leuker en groter opgezet.

Ik had online kaartjes gekocht maar kreeg deze niet in mijn mail. Bij de kassa bleek dit toch een dingetje, ondanks dat ik hierover had gebeld. Gelukkig mochten we het park wel in nadat mijn ideal betaling helemaal was uitgepluisd.

sprookjeshof

Indien je toch in de buurt bent en iets anders met kids wilt doen, dan raad ik attractiepark Drouwenerzand aan. Voor bijna hetzelfde geld, heb je hier veel meer opties.

Ik denk dat dit park leuk is voor kinderen tot een jaar of 8. Als het beter weer was, waren we vast en zeker langer gebleven, want Farah was nog niet uitgekeken.

Heb ik er spijt van dat ik Sprookjeshof Zuidlaren heb bezocht? Absoluut niet! Ik ben blij dat ik op deze manier toch nog een beetje mijn vader zijn laatste wensen in vervulling kan laten gaan. Al met al hebben we een heerlijke dag gehad. Het was maar een half uurtje rijden vanaf Stadskanaal, dus ideaal. Kom ik terug? Nee, ik denk het niet….

Ben jij wel eens in Sprookjeshof Zuidlaren geweest? Zelf wil ik ook nog een keer naar kabouterland in Exloo. Ik ben benieuwd of 1 van mijn lezers daar is geweest, laat het me weten in de reacties!9 gedachten over “Sprookjeshof Zuidlaren, Qtime met elkaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *