8 x de leukste speelplekken buiten

8 x de leukste speelplekken buiten

Het is niet gek als je je zorgen maakt over het feit dat steeds meer kinderen en jongeren alleen nog meer binnen zitten achter hun beeldscherm. Buitenlucht is goed voor jong en oud. Daarom is het een goed idee om eens te kijken naar wat er buiten allemaal te beleven valt. In deze blog lees je meer over de leukste speelplekken buiten, zodat je kind(eren) en jij een leuke buitendag hebben! Vaak zijn de leukste speelplekken buiten heel erg geschikt voor jongere kinderen. Echter, als je een puber hebt is het ook goed om eens naar buiten te gaan samen. Misschien niet naar een speeltuin, maar er zijn genoeg leuke spelletjes te bedenken die jullie in de buitenlucht kunnen spelen. Daarom lees je naast de leukste speelplekken buiten ook nog over enkele spelletjes die je in de buitenlucht kunt doen.

Speelplek 1: Ruinerworld. Boer spelen bij speeltuin

Woon je in (de buurt van) Ruinerworld, dan is het zeker een aanrader om eens te kijken bij de Drentse Koe. Dit behoort tot een van de leukste speelplekken buiten, omdat je samen met je kinderen de sfeer kunt proeven van het echte boerenland. Op deze speelplek valt een heleboel te beleven, waardoor de kids gegarandeerd de dag van hun leven zullen hebben. Zo kunnen ze dieren aaien, klimmen, rondrijden op een minitractor en springen. Ook zit er een ijsboerderij bij de Drentse koe, om even een pauze te nemen of als afsluiter van een geslaagde dag.

Speelplek 2: Uden. Hullie Waterspeeltuin

Als het weer wat warmer is, is het altijd leuk en fijn om met water te kunnen spelen. Een waterspeeltuin is dan ideaal. Vooral tijdens de warmere dagen behoort de speelplek Hullie Waterspeeltuin in Uden tot de leukste speelplekken buiten. Hier kunnen de kids zich goed vermaken, terwijl jij of jullie als volwassenen lekker kunnen zitten en eventueel kunnen eten. Maar behalve een buitenspeelplaats, is er ook een binnenspeelplaats. Mocht het weer zich onverhoopt toch anders voordoen dan voorspeld, kunnen jullie altijd nog even naar binnen.

Speelplek 3: Grubbenvorst. Speeltuin Roeffen Mart

Als je op zoek bent naar een van de leukste speelplekken buiten die over meer dan veertig speeltoestellen beschikken en voldoende wc’s, zit je goed bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst. Het voordeel van deze speelplek is dat het 24 uur per dag geopend is. Ook niet onbelangrijk: de speelplek is gratis.

Speelplek 4: Havelte. Speeltuin ‘t Hunebed

Als je op zoek bent naar een speeltuin die in ieder geval over voldoende speeltoestellen beschikt, kun je terecht bij speeltuin ‘t Hunebed in Havelte. Hier kun je ook goed terecht voor een hapje en een drankje. Bovendien kan er ook hier met water gespeeld worden als het weer wat warmer begint te worden.

Speelplek 5: Drachten. De Naturij

In Drachten vind je De Naturij en behoort ook zeker tot het lijstje van de leukste speelplekken buiten. Deze speelplek is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, waarbij je zowel binnen als buiten kunt spelen. De Naturij is een bijzonder natuur- en recreatiegebied. Het voordeel van deze speelplek is dat De Naturij heel goed bereikbaar is. Vanaf de snelweg ben je er zo.

Speelplek 6: Zeist. Speeltuin Blikkenburg

De zesde leuke speeltuin die niet mag ontbreken op het lijstje van de leukste speelplekken buiten is de speeltuin Blikkenburg in Zeist. De speeltuin Blikkenburg is niet alleen open tijdens de warmere dagen, maar ook in de winter is deze speeltuin geopend. In deze speeltuin worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, waarbij je kunt denken aan knutselen, kinderfeestjes en workshops. In deze speeltuin kunnen je kinderen zich vermaken, terwijl jij lekker een warme kop chocomel of koffie neemt.

Speelplek 7: Groningen. Speeltuin Beerta

Woon je in (de buurt van) Groningen, dan is het zeker de moeite waard om eens speeltuin Beerta in Groningen te bezoeken. Op dit speelterrein vind je een verscheidenheid aan speeltoestellen waar de kids zich mee kunnen vermaken. Zo heeft speeltuin Beerta een avonturenpad, kabelbaan en een groot luchtkussen. Daarnaast heeft speeltuin Beerta ook dieren die de kinderen kunnen bewonderen, zoals kippen, geiten en konijnen. Terwijl de kinderen spelen, kun jij genieten van een kopje thee of koffie met eventueel een stuk appelgebak.

Speelplek 8: Joure. Binnenspeeltuin/speelbos

Als je met jonge kinderen een uitje wilt maken, kun je ook terecht bij het speelbos in Joure. Alle speeltoestellen die te vinden zijn in deze speeltuin zijn speciaal voorzien van kleine opstapjes, zodat alle kinderen hier gebruik van kunnen maken. Deze binnenspeeltuin in Joure beschikt tevens over een peutereiland. Een voordeel voor jou is dat het parkeren bij deze speeltuin gratis is en dat het beschikt over gratis wifi. Zo kunnen de kinderen zich vermaken, terwijl jij je eigen bezigheden uitvoert.

De leukste spelletjes om buiten te doen

Zoals gezegd zijn er ook nog een aantal spelletjes die je buiten met de kids kunt spelen. Hiervoor hoef je niet lang te reizen en kun je dichtbij je eigen huis of zelfs in je achtertuin uitvoeren. Zo kun je toch nog samen met je kinderen een flinke dosis frisse lucht halen.

  • Ballenbingo. Dit spel is leuk te doen met meerdere kinderen. Zorg ervoor dat je veel ballen hebt, zoals ballenbakballen of tennisballen. Je zet een nummer op elke bal. Je geeft tevens elk kind een nummer. Vervolgens gooi je alle ballen tegelijk weg, waarna de kinderen hun eigen bal nummer moeten zoeken. Als ze deze hebben gevonden roepen ze ‘BINGO!’
  • Flessenvoetbal. De kans is groot dat je flessenvoetbal wel kent of dat je er van gehoord hebt of zelf hebt gespeeld. Het is een oud maar goud spel dat uitermate geschikt is voor buitenspelen. Het spel is vrij simpel; het enigste dat je nodig hebt zijn plastic flessen gevuld met water en een bal. De bedoeling is dat iedereen een eigen plastic fles krijgt en deze vervolgens vult met water. Iedereen probeert door middel van het schoppen van de bal de plastic fles van de ander om te schoppen. Als de fles leeg is, dan ben je af. Je kunt er ook voor kiezen om te gooien met de bal in plaats van te schoppen.

Vinden jouw kids het ook zo lekker om buiten te spelen?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *